علی پوراحمد روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تدابیر لازم برای پیشگیری از وقوع سیل در ایلام اندیشیده شده است، اظهار داشت: با وجود پیشبینیهای سازمان هواشناسی و احتمال بارشهای بیش از حد نرمال طی هفته دوم فروردین ماه، نگران بروز سیل در استان نیستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیتسازی در سدهای ایلام برای مهار سیلابها ایجاد شده است، افزود: هم اکنون ۳۰ درصد از مخازن سدهای استان خالی است و به همین لحاظ آمادگی لازم برای مهار آب های سطحی و سیلاب وجود دارد.
مدیرعامل شرکت اب منطقه ای ایلام تاکید کرد: رهاسازی آب در برخی سدهای استان، از اواخر بهمن ماه پارسال آغاز شد و تا اخرین بارندگی های اخیر در سال جدید ادامه داشت.
پوراحمد با اشاره اینکه هم اکنون رهاسازی اب از سدهای استان با خروجی کمتری ادامه دارد، ،اضافه کرد: هم اکنون خروجی آب از سد چم گردلان ایلام ۱۸ مترمکعب در ثانیه، خروجی آب از سد دویرج دهلران ۱۵ مترمکعب در ثانیه و سد کنگیر ایوان نیز با توجه به حجم آب آن ۲ مترمکعب در ثانیه رهاسازی انجام می گیرد.
به گفته پوراحمد، یکی از اهداف ساخت سدهای مخزنی مهار و کنترل سیلاب است و شرکت آب منطقهای استان نیز برای تحقق این منظور قبل از وقوع بارش اقدام به رهاسازی آب سدها و ایجاد ظرفیت برای تسکین روان آب های مخرب می کند.
وی از مردم خواست از نزدیک شدن و یا اتراق در کنار رورخانه ها و مسیل ها بخصوص در پایاب سدها خودداری کنند.
بر اساس گفته کارشناسان اداره کل هواشناسی ایلام سیستم بارشی شدید رگباری امروز وارد این استان می شود که بر اساس مطالعه نقشه های جغرافیایی میزان بارش های این سیستم بین ۲۵ تا ۵۰ میلیمتر تخمین زده شده است.
بارش های این سیستم به صورت رگباری و نقطه ای و همراه با رعد و برق است و در عصر امروز به شدت بارش ها اضافه می شود و دامنه پراکنش آن کل استان را در بر می گیرد که بر اساس بارش های نقطه ای میزان بارش ها متغیر خواهد بود.
رگبار، رعد و برق، صاعقه، وزش شدید باد، مه گرفتگی در گردنده ها و بارش تگرگ در مناطق مستعد از پیامدهای جوی این سامانه است.
طغیان رودخانه ها و مسیل ها، آبگرفتگی معابر، کندی در تردد، لغزندگی مسیرها، کاهش دید در جاده های کوهستانی و گردنه ها به علت مه گرفتگی از مخاطرات این سیستم بارشی است.
طبق گفته کارشناسان هواشناسی ایلام این سامانه بارشی اواخر فردا از اسمان استان خارج می شود.