رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح این مرکز به خبرنگار ایرنا گفت: این مرکز دارای آزمایشگاه تحقیقاتی است و پیش بینی می شود با اقدامات لازم در زمینه شناسایی و پیشگیری از شیوع بیماری های مشترک انسان و دام پیشگیری شود.

محمد کریمیان با تاکید بر اینکه این تحقیقات و نتایج آنها می‌تواند کمک شایانی به امنیت و سلامت جامعه کند، افزود: اجرای طرح های تحقیقاتی ، آموزش ، راه های پیشگیری و درمان بیماری های مشترک انسان و دام، همکاری با مراکز علمی و تحقیقاتی و جلب همکاری مراکز مختلف در حوزه سلامت انسان و دام از مهمترین اقدامات این مرکز است.

وی با تاکید بر اهمیت شناسایی و درمان مبتلایان به بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، یادآور شد: می توان به این طریق از شیوع بیشتر بیماری ها جلوگیری کرد.

بیماری مشترک بین انسان و دام یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی است که سال هاست منابع انسانی و مالی کشور را تهدید و به صورت مشکلی جدی در استان های مختلف در قالب بیماری های نوپدید و بازپدید ظاهر شده است.

اگرچه بیماری های مشترک بین انسان و حیوان از ابتدای زندگی بشر وجود داشته است اما در سال های اخیر اهمیت بیشتری یافته و امروزه نه تنها از لحاظ بهداشت و سلامت بلکه از نظر اقتصادی و سیاست بین الملل نیز جایگاه خاصی پیدا کرده است؛ از این رو شناسایی و درمان مبتلایان به این بیماری ها به منظور کاهش هزینه های درمانی و پیشگیری از شیوع بیشتر نقش بسزایی دارد.

بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO)، هرگونه بیماریی یا عفونتی که به طور طبیعی بین حیوانات مهره‌دار و انسان انتقال می یابد؛ به عنوان بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوزها) شناخته می شود.

حدود یک هزار و ۷۰۹ بیماری شناخته شده در جهان وجود دارد که از این تعداد ۸۳۲ بیماری یعنی ۴۹ درصد آن بین انسان و دام مشترک است.

حیوان گزیدگی هاری، تب مالت، بروسلوز، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سالک و کالاآزار از جمله بیماری های مشترک انسان و دام هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.