اسفندیار رستم زاد روز شنبه در نشست ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: طرح یاری گران زندگی همچون طرح نماد است با این تفاوت که یاری گران فقط کار اطلاع رسانی ، آموزش و فرهنگ سازی در زمینه مواد مخدر بوده و آسیب ها را برای دانش آموزان و فرهنگیان را در مدرسه معرفی می کند.

وی افزود: از  یک هزار و ۲۰۰ مدرسه استان ۱۴۰ مدرسه در مناطق مختلف انتخاب شده اند که دانش آموزان در این مدارس اطلاع رسانی در خصوص مضرات مواد مخدر، پیشگیری و درمان افرادی که مبتلا هستند، را فرا می گیرند.

مدیرکل آموزش و پرورش ایلام اضافه کرد: این طرح در شهرستان های دره شهر، ایلام ، ایوان، چرداول و ملکشاهی در حال اجرا است و ۶۵۰ میلیون ریال برای اجرای آن اعتبار اختصاص یافته است.

رستم زاد تاکید کرد: این طرح نیاز به اعتبار زیادی ندارد و نیروهایی که در مدارس وجود دارند، می توانند برای دانش آموزان به خوبی ضرورت پیشگیری و آگاه سازی از مواد مخدر را اطلاع رسانی کنند.

وی به اثربخشی اجرای طرح تاکید کرد و افزود: هم اکنون طرح در ۱۲ درصد مدارس مورد نظر در مرحله اول اجرا شده و آموزش هایی لازم به دانش آموزان ارائه شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که اجرای این قبیل طرح ها به اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به کودکان و نوجوانان از طریق مدارس در زمینه پیشگیری مواد مخدر منجر شود و در آینده شاهد گرفتاری افراد به اعتیاد به مواد مخدر و آسیب های اجتماعی نباشیم.

بازپروری بر برخورد قهری با معتادان ارجحیت دارد

رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت:آموزش و فرهنگ سازی راه حلی مناسب برای پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر و کاهش آسیب های اجتماعی است.

علی دهقانی نیز اظهار داشت: باید فرهنگ سازی لازم برای مقابله با  آسیب مخدر به صورت گسترده در جامعه انجام گیرد و به سمتی حرکت کنیم که با اقدامات پیشگیرانه به مبارزه با مواد مخدر برویم.

وی تاکید کرد: هر کسی در حوزه ی کاری خود اگر بتواند پیشگیری کند و از مبتلا شدن حتی یک نفر به مواد مخدر جلوگیری کند کاری بسیار ارز شمند انجام داده و موجب پیشگیری از آسیب های بعدی شده است.

رئیس کل دادگستری ایلام افزود: بازپروری، نگرش قانون گذار به استعمال مواد مخدر است، باید بپذیریم راهکاری برای درمان این افراد وجود دارد و این افراد به کمک نیاز دارند تا دوباره به جامعه بازگردند.

دهقانی گفت: اصل مسئله این است که با تعداد قابل توجهی معتاد مواجه هسیتم و زمینه بسیاری از جرائم و مشکلات و آسیب های اجتماعی به این موضوع برمی گردد به همین دلیل باید به دنبال راهکار برای مقابله با آن باشیم.

وی اظهار داشت: نظر قانون گذار در بحث اصلاحی مواد مخدر بازپروری است و با توجه به شمار معتادان  باید به سمت اصلاح و بازپروری در کشور و استان حرکت کنیم و قانون تکلیف کرده که معتادین را به مراکز بازپروری معرفی کند و این مراکز باید ایجاد شوند.

رئیس دادگستری ایلام اضافه کرد: معتادان تقاضاکنندگان مواد مخدر هستند و اگر تقاضا را کم کنیم بطور قطع عرضه هم کم خواهد شد.

وی افزود: مواد مخدر یکی از مسائلی است که بسیار حساس است و کشور ما یکی از قربانیان اصلی این ماده خانمان سوز در جهان است و به لحاظ دسترسی آسان به مواد مخدر روز به روز تعداد کسانی که دامن گیر این مسئله می شوند افزایش می یابد.

رییس کل دادگستری ایلام افزود: اگر جرائم و آثار و تبعات آنرا بررسی کنیم جرائم به دو دسته تقسیم می شود یکی جرائم عادی و دیگری با توجه به آثاری که در جامعه دارند جزو جرائم سازمان یافته تلقی می شوند که در بررسی ها مشاهده شد، ریشه بسیاری از پرونده و تشدید کننده بسیاری از جرائم مواد مخدر است.

دهقانی از همه دستگاه هایی که می توانند در راستای مبارزه با مواد مخدر اقدام کنند، خواست؛ با تصمیم گیری، مسئولیت پذیری و پاسخگویی، اقدام مناسبی که ماحصل آن کاهش مشکلات مواد مخدر در استان باشد با هم همکاری کنند.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمار ۱۷۱۱ نفر و شش باند و ۳۶ قاچاقچی و ۱۲۷ عامل توزیع در زمینه مواد مخدر از ابتدای امسال تاکنون در استان ایلام دستگیر و منهدم شده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.