محمد نوذری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به حجم مسافر و تردد زوار از مرز مهران و نیز وجود بیشترین اتباع عراقی در این استان استقرار کنسولگری عراق در ایلام یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: موقعیت ویژه استان ایلام در مسیر تردد زائران، پل ارتباطی ویژه ای بین دو ملت ایران و عراق است که به تسهیل در ارتباطات دو کشور کمک می کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام با اشاره به حذف روادید (ویزا) در ایام یادآور شد: با توجه به حذف ویزا پیش بینی میشود امسال بیش از چهار میلیون نفر زائر از مرز بین المللی مهران تردد کنند که این مهم وجود کنسولگری عراق در ایلام را ضرورت می بخشد.
نوذری با اشاره به تردد 67 درصدی زائران اربعین حسینی از مرز مهران طی سال گذشته، اضافه کرد: پارسال حدود 2 میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از زائران از مرز مهران تردد داشتند، با توجه به حذف روادید بر اساس پیش بینیها امسال بیش از این آمار تردد می کنند.
وی با اشاره به اقدامات و تدابیر انجام شده برای برگزاری هر چه بهتر کنگره اربعین حسینی، گفت: امسال نشستهای مختلفی با مقامات عراقی در بحث پایانه مرزی مهران در حوزه امنیت، ارائه خدمات به زائران و دیگر بخشها برگزار شده است.
وی تصریح کرد: اقدام بسیار خوبی که امسال انجام گرفت این بود که سند جامعه اربعین را در حوزههای مختلف تدوین کردیم که این سند مشخص کننده مسیر راه مسئولان است.
وی ادامه داد: همچنین جلسات مختلفی با استانهای معین در این حوزه داشتیم، امیدوار هستیم امسال بتوانیم اربعین را نسبت به سالهای قبل باشکوهتر برگزار کنیم.
به گزارش ایرنا، شهر مرزی مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب باختری ایلام قرار دارد و مرز بین المللی مهران در ۱۱ کیلومتری آن از کانون های مهم تردد زائر به کشور عراق بشمار می رود.
روزانه به طور متوسط ۶ هزار زائر از این مرز رسمی به شهرهای مقدس کربلا و نجف در کشور عراق سفر می کنند ولی در ایام منتهی به اربعین بیش از سه میلیون زائر از این مرز برای سفر به عتبات عالیات تردد می کنند.
3032/6034