به مناسبت سی و سومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در محل کتابخانه ملی قرقیزستان، نشست ادبی «نقش امام خمینی (ره) در احیای معنویت» برگزار شد.
به گزارش فارس، "خواجهکلدی قلیاف" معاون وزیر فرهنگ و اطلاعات قرقیزستان در این نشست در سخنانی گفت: از اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مسلمان به دستآوردهای مهم و چشمگیری در جهان و بهویژه در منطقه آسیا و خاورمیانه دست یافته است، بسیار خوشحال هستیم.
وی ادامه داد : قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اگر در مورد اسلام چیزی میشنیدیم تنها عقبماندگی مردم مسلمان را در ذهن ترسیم میکردیم، مخصوصا در زمان اتحاد جماهیر شوروی، ولی با ظهور انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) ایران به دستآوردهای مهم و اساسی در زمینه علم و تکنولوژی نائل شده و توانست به عنوان یک قدرت منطقهای مطرح گردد.
معاون وزیر فرهنگ و اطلاعات قرقیزستان موفقیتهای انقلاب اسلامی ایران را به سه بخش تقسیم کرد: 1- انقلاب اسلامی ایران، اسلام را به سطح زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی مردم وارد کرد.
2- انقلاب اسلامی ایران موجب احیای ارزشهای دینی، فرهنگی، هنری وحفظ میراث تمدن بزرگ اسلامی ایران شد.
3- دستآورد دیگر انقلاب اسلامی ایران احترام و هویتبخشی به جایگاه بلند اندیشمندان و عالمان دینی و رهبران مذهبی می باشد.
این مقام رسمی قرقیزستان تصریح کرد: انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) نشأت گرفته از ایمان قلبی و ارتباط ایشان با خداوند بود که ایشان را به درجه انسان کامل رساند.
معاون وزیر فرهنگ و اطلاعات قرقیزستان از توجه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به وضعیت فرهنگ و ادب قرقیزستان و از اقدامات خوب و ارزشمندی که این نهاد ایرانی در سالهای اخیر انجام داده است تشکر و قدردانی کرد.
وی همچنین خواستار ادامه فعالیتهای رو به توسعه فرهنگی ایران در کشورش شد و در این راستا انتشار فصلنامه فرهنگی «ادب» از سوی رایزنی فرهنگی که در آن مقالات، مطالب و اشعار زیادی در باره زندگی و آداب و رسوم مردم قرقیزستان ومشترکات دو کشور به طبع میرسد، مهم و ارزشمند ارزیابی کرد.
در این نشست تخصصی همچنین رونمایی کتابهای "سخنان کوتاه و حکمتآموز امام خمینی (ره)" و "احترام به نیاکان" با حضور پررنگ اندیشمندان، نویسندگان، شخصیتهای علمی، فرهنگی، دینی، دانشگاهی و اصحاب رسانهای این کشور برگزار شد.
معنویت امام (ره) از اسلام بود
سخنرانی بعدی این نشست "محمد حسین عابدینی" رایزن فرهنگی کشورمان بود.
وی با تشکر از حضور گرم و صمیمی شرکتکنندگان و با اشاره به عنوان نشست «نقش جهانی امام خمینی (ره) در احیای معنویت »، گفت: معنویت موضوعی لازم است بیش از هر زمان دیگر به آن پرداخته شود زیرا جهان از فقدان آن رنج میبرد.
وی تصریح کرد: پیام دعوت همه انبیای الهی و رسالت پیامبر بزرگ اسلام (ص) دعوت به سوی زنده شدن و زندگی کردن است و به تعبیر دیگر گذر از حیات دنیوی و مادی، به حیات طیبه و معنوی میباشد و دعوت امام خمینی (ره) که دستپرورده همین مکتب است نیز این چنین بود.
شخصیتی که در قرن 21 از منظر و زوایای مختلف و گوناگون مورد بحث و بررسی قرار گرفته و میگیرد به واقع امام خمینی(ره) یک رهبر الهی و محبوب دلها بود. او کسی بود که یاد و کلام و نگاهش جانها را شاداب میکرد.
عابدینی با بیان اینکه "امام خمینی (ره) یک عارف و سیاستمدار بزرگ بود"،تصریح کرد: در میان کارهای بزرگی که امام خمینی(ره) در سطح جهان و منطقه انجام داده است، همین احیای معنویت است که آن را به درون اجتماع آورد، آن هم نه به صورت تئوری و شفاهی، بلکه به صورت عملی همانطور که امام صادق (ع) فرمودند " کونوا دعاة الناس بغیر السنتکم " و خودش چنان معنویت را در جثه و پیکر نحیفش پرورش داد که کسانی که اورا از نزدیک دیده بودند این معنویت اورا به فراموشی نخواهند سپرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه سخنرانی خود، افزود: امام خمینی(ره) فرمود دانشگاهها، مدارس، رادیو و تلویزیون ما باید معنویت پیدا کند. امام در یکی از سخنرانیهایش تاکید کرد؛ اگر همه پیامران الهی از آدم تا خاتم گرد هم بیایند در بین آنها اختلافی پیش نخواهد آمد چون آنها به دنبال نفع شخصی نبودند بلکه همه در پی معنویت و خود نیز انسانهایی معنوی بودند.
حضرت امام خمینی (ره) خود نیز یک فرد ملکوتی و معنوی بود و هیچگاه از خود نگفت و تمام پیروزیها را از جانب خدا میدانست.
در ادامه این نشست "حجت الاسلام ایمانی" امام جماعت مسجد امام علی (ع) بیشکک ضمن صحبت در باره شخصیت معنوی امام خمینی (ره)، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) شخصیتی بینظیر در قرن 21 بود که همه مسلمانان را دعوت به وحدت وهمدلی و اتحاد نمود. اتحاد مسلمانان برای امام (ره) بسیار مهم بود و او مسلمانان را متوجه یک دشمن مشترک میکرد و پیوسته تاکید داشت که مسلمانان دنبال خطاها و نقاط ضعف یکدیگر نباشند چرا که این مسئله باعث تفرقه و ضعف آنها میگردد.
وی در ادامه افزود: به این خاطر حضرت امام (ره) مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را ایجاد کرد تا با برنامهریزی هماهنگ بر انسجام بخشی و وحدت تمام مذاهب اسلامی بیفزاید که در این باب نمونههای وسیعی از تفکر حضرت امام خمینی (ره) را میتوان مشاهده کرد.
از جمله اعلام جمعه آخر ماه مبارک رمضان به نام روز قدس برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین است. امام خمینی (ره) همواره به رشد فکری و تعلیم و تربیت نوجوانان و جوانان همراه باتزکیه تاکید فراوان داشت و میفرمود، رشد فکری فرزندان ما از مدارس شکل میگیرد و به همین خاطر مدرسه را مهمتر از دانشگاه میدانست به گونهای که معلمی را شغل انبیاء میدانست چرا که با تربیت صحیح انسان عالم نیز اصلاح میگردد.
جایگاه زن در ایران بینظیر است
سپس خانم "جیلدیز بکشیوا" رئیس کتابخانه ملی قرقیزستان با اشاره به همکاری نزدیک و گسترده رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران با نهادهای فرهنگی این کشور، نقش شخص رایزن فرهنگی کشورشمان در قرقیزستان را موثر عنوان کرد و با مهم دانستن برپایی نشست ادبی نقش امام خمینی (ره) در احیای معنویت، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) نظام جمهوری اسلامی ایران را بر اساس ایدئولوژی و فلسفه اسلام تاسیس نمود و ایشان انسان بزرگی بود و واقعا موجب تعجب همگان بود که چگونه یک فرد توانست همه امور یک کشور را در دست گرفته و از پایه و اساس بر طبق شریعت اسلام آنرا طراحی و بنا کند.
امام خمینی (ره) برای مقام و جایگاه زن در اسلام ارزش بالایی قائل بود و در احیای اسلام 3 گروه را دخیل میدانست: 1- علمای دین 2- دانشمندان 3- بانوان، یعنی پیشرفت یک جامعه در گرو این سه دسته است و معتقد بود اگر این 3 گروه خوب رشد کنند، جامعه هم پیشرفت میکند.
وی در ادامه افزود: همه دستورات و توصیههای امام خمینی (ره) بر اساس اسلام و شریعت اسلامی جمعآوری شده است و یکی از توصیههای امام خمینی (ره) این بود که زن یک الگو است و اگر زن اصلاح شود تمام امور جامعه اصلاح خواهد شد و امام خمینی (ره) معتقد بود زنها میتوانند در امور مهم کشور نقش داشته باشند و حتی در پستهای کلیدی کشور هم قرار گیرند.
رئیس کتابخانه ملی قرقیزستان اظهار امیدواری کرد که برگزاری چنین نشستهایی برای معرفی تاریخ، تمدن و میراث فرهنگی 2 کشور در آینده نیز ادامه داشته باشد.
"حسن آرموشیف" استاد دانشگاه و رئیس سابق دانشگاه محمود کاشغری با برجسته عنوان کردن جایگاه حضرت امام (ره) در تاریخ معاصر جهان، گفت: آیتالله خمینی (ره) دارای چنین معنویت بزرگی بوده که توسط این استعداد توانست بزرگترین و مهمترین تحولات جهانی را ایجاد کند و توجه تمام جهان را به این امر جلب سازد.
انقلاب اسلامی اسلامی ایران قیام حقیقت علیه باطل بود، قیامی مردمی ضد ظلمت بود باطل و ظلمت چیزی بسیار بزرگی است و هر کس جرأت نمیکند ضد آن قیام کند، امام که یک انسان بود، توانست در این عصر سخت هزاران سربازان حقجو را تربیت و آماده سازد و آنان را تشویق کند. نصرت و کمک خدا همراه با این شخص بزرگ و مردم ایران بود، چرا بود، چون حرکتهای امام، دیدگاه امام، رفتار امام طبق قرآن و تعلیم پیامبران بود.
وی در ادامه افزود: امام مثل پرچم عدالت و حقیقت در هر جا میدرخشید این انقلاب دعوت به آزادی حقیقی بشریت است. امروز در تمام جهان فقط ایران تنها کشوری است که در آن عدالت، آزادی و استقلالیت است. با اذن خدا من به ایران سفر کرده بودم و با چشم خود دستآوردهای بیشماری انقلاب اسلامی را مشاهده کردم.
عجیب است که یک انسان توانست چنین معجزهای انجام دهد. و ما امروز این جمله را "لا شرقیه لا غربیه جمهوری اسلامیه" در عمل میبینیم. مردم جمهوری اسلامی ایران به همه نشان دادند که قدرت در حقیقت و عدالت است. چرا امروز ایران با این همه تحریمها و بیعدالتیها و فشارهای موجود در عرصه سیاست بینالمللی باز هم جلو میرود و پیشرفت میکند، چون راه آنان درست است و تمام بشریت باید این راه را با 2 دست بگیرند.
من یقین دارم که جمهوری اسلامی ایران آینده روشنی و پربرکتی دارد.
حضرت امام (ره) الگویی مناسب برای تمام بشریت است
"بیشنبیک بکشاف"، معاون شبکه ایل تلویزیون"، و نویسنده کتاب "زندگی امام خمینی" سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: آیتالله امام خمینی معروف به تقوی، تمیزی، دارای اخلاق عالی و سادهقلبی است بدون شک امام خمینی الگو برای همه بشریت است.
پیشرفتهای برجسته اقتصادی، صنعتی، علمی، آموزشی،هنری و بهداشتی ایران را حتی دشمنان نمیتوانند نادیده بگیرند. آن آزادی و حقوقی که زنان در ایران دارند، زنان هیچ کشوری دیگر ندارد.
این روزنامهنگار نامی قرقیزستان، گفت: ایران هر چه دارد از امام دارد و ما نیز برای پیشرفت و رشد به شخصی چون امام نیاز داریم. پیشرفت بشریت وابسته به رشد معنویت انسانها است، نه به چیزهای مادی.
انسان اگر ارزشهای معنوی نداشته باشد و ارزشهای مادی بر ارزشهای معنوی غلبه کند، توانایی و استعدادهای خود که خدای بزرگ به انسان عطا کرده، از دست میدهد.
"عبدالعزیز مامبتباقیف"، عضو اتحادیهی نویسندگان با بیان اینکه "ایران در طول تاریخ شخصیتهای بزرگی را تربیت کرده است که هر کدام از آنها برای رشد تمدن و تاریخ بشر خدمات شایستهای انجام دادهاند"، خاطرنشان کرد: حافظ، سعدی و امثال این بزرگان هر یکی از شخصیتهای بزرگی برای عصر خود بودند و خدمات بسیار ارزشمندی را در عرصههای مختلف فرهنگی و معنوی انجام دادند.
اگر آثار آنان را بخوانیم، میفهمیم که آنها چه بزرگانی بودند. خلفا و اصحاب پیامبر برای دین اسلام کارهای بزرگ انجام دادند، نوههای پیامبر اسلام حضرت حسن و حضرت حسین خون خودشان و خون نزدیکانشان را برای امت اسلام دادند.
امام خمینی نیز مثل حضرت حسن و حضرت حسین تمام وجود خویش را برای امت اسلام و تمام بشریت قربانی داد. کارهای بزرگ را انسانهای بزرگ انجام میدهند همچون نوههای پیامبر، امام نیز کاری بسیار بزرگی در زمان معاصر انجام داد، کاری که در طول قرنها اجرا نشده بود.
در پایان نیز از کتابهای «سخنان کوتاه و پندآموز امام خمینی (ره)» و «احترام به نیاکان» که توسط آقای "میرزاحلیم کریماف" از نویسندگان مطرح قرقیزستان با حمایت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت فرا رسیدن سیوسومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ترجمه و تالیف و به چاپ رسیده است، رونمایی شد.