به گزارش ایرنا، هر ساله به مناسبت سالروز تاسیس این سازمان در استان های مختلف کشور برنامه های آموزشی، اردویی ، فرهنگی با هدف آشنایی افراد جامعه به ویژه فعالان سنگر علم و دانش برگزار می شود.
سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران در بیست و یکم اردیبهشت ماه سال 78 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران تشکیل و فعالیت رسمی خود را در مدارس کشور آغاز کرد.
در سال1394 نام تشکیلات در دوره ابتدایی با عنوان پیش آهنگان پیشتاز و فرزانه و در متوسطه اول پیش آهنگان شایسته و در دوره متوسطه دوم پیش آهنگان جوینده نامگذاری شد.
نام این سازمان قبلا سازمان پیش آهنگی ایران بوده که در سال 1364 انحلال یافت و در سال1372 تشکیلاتی به نام پویندگان زیر نظر معاونت پرورشی و تربیت بدنی شروع به فعالیت کرد که این تشکیلات در دوره راهنمایی به نام پویندگان تغییر نام یافت به گونه ای که برای پسران عنوان پیشتازان و برای دختران تحت عنوان فرزانگان لقب گرفت .
سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران برای شناخت حیات اجتماعی سالم در کنار آموزش های رسمی و نظری ،دانش آموزان را با زندگی عملی منطبق بر آرمان های اسلامی و ملی آشنا می کند.
رئیس اداره فرهنگی ، هنری اداره کل آموزش و پرورش البرزدر این زمینه گفت: سازمان دانش آموزی تشکیلاتی هدفدار در راستای تربیت اجتماعی دانش آموزان است تا آنان مهارت لازم را برای حضور و فعالیت هدفمند در عرصه های مختلف زندگی را پیدا کنند و به فردی مسوولیت پذیر در آینده تبدیل شوند.
عباس زمانیان اهداف تشکیلات دانش آموزی را به دو بخش کلی و جزئی تقسیم کرد و اظهار داشت: زمینه سازی تعلیم و تربیت برای کسب فضائل اخلاقی و کمالات انسانی ، توانمند کردن اعضا برای باهم زندگی کردن و بهتر زندگی کردن در طبیعت و تقویت قابلیت های فردی و گروهی اهداف کلی سازمان دانش آموزی را تشکیل می دهد.
وی الگو قرار دادن سیره نبی اکرم (ص ) و ائمه (ع ) در زندگی ، شناخت هویت ملی و دینی ، افزایش مسوولیت پذیری ، ارتقاء دانش علمی در زمینه آفرینش ، کسب مهارت های اجتماعی ، شکوفایی و رشد استعداد اعضاء ، ایجاد خلاقیت و ابتکار ، افزایش مشارکت اعضاء در فعالیت های گروهی ، آشنایی اعضاء با حقوق فردی و گروهی در جامعه ، کار آفرینی و تقویت اعتماد به نفس را از اهداف دیگر سازمان دانش آموزی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه هویت تشکیلاتی این سازمان بر گرفته از رهنمودهای ارزنده رهبر معظم انقلاب است خاطر نشان شد: ایشان فرمودند : هویت ما هویت ایرانی - اسلامی است که این نگاه ارزشمند بر اعمال و رفتار اعضای تشکیلات سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران حاکم است.
معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش ناحیه یک کرج نیز گفت : منظور از هویت تشکیلاتی در این سازمان را شامل دانستن مفاهیم ، اصول تشکیلاتی ، ایمان داشتن و عمل نمودن به آن دانست و ادامه داد: این تشکیلات دارای آرم ، منش ، روش ، شعار ، سلام و احترام ، علامت، نحوه دست دادن تشکیلاتی ، قول و پیمان ، سوگند پرچم ، سرود ملی ، سرود پیش آهنگان ، پرچم ، لباس فرم و کارت شناسایی نیز می باشد.
فرزاد شعبانی داشتن ایمان و اعتقاد ،تمرین و تکرار فعالیت ها و آموزش ها به صورت عملی در اردوها و همایش های آموزشی - عملیاتی، ایجاد رقابت سالم و سازنده ، داشتن علاقه و روحیه تشکیلاتی و چگونگی عملکرد مربی مهمترین را از مهمترین اصول حاکم در تقویت هویت تشکیلاتی در سازمان دانش آموزی ذکر کرد.
وی در ادامه به نقش مهم اعضاء در حفظ هویت تشکیلاتی پرداخت و یادآور شد: هر عضو تشکیلات سازمان دانش آموزی باید در حفظ روحیه و هویت تشکیلاتی بکوشد و به مواد و مفاد هویت تشکیلاتی ایمان و اعتقاد داشته باشد و آن را با تمام وجود در زندگی فردی و اجتماعی بکار گیرد و التزام عملی به جز ء جزء مواد و مفاد روحیه تشکیلاتی داشته باشد.
رئیس سازمان دانش اموزی استان البرزگفت: سازمان دانش آموزی یک تشکیلات تربیتی - اجتماعی است تا دانش آموزان را برای فعالیت در عرصه های مختلف زندگی و پذیرش مسوولیت در آینده آماده کند.
محسن صادقیان افزود: تشکیلات این سازمان با داشتن اهداف کلی و جزئی در راستای عمل کردن به رهنمود های ارزنده مقام معظم رهبری در بخش هویت ایرانی - اسلامی است زیرا ارزش های حاکم بر اعمال و رفتار اعضای تشکیلات این سازمان همان ارزش های اسلام عزیز و افتخارات میهن اسلامی ایران است.
وی در ادامه به ساختار تشکیلاتی گروه پرداخت و اظهار کرد: مربی ، یاور مربی ، مسوول تیم ، معاون تیم ، عضو علمی و آموزشی ، تدارکات و پشتیبانی ، فرهنگی و هنری ، امداد و کمک های اولیه و عضو ورزشی هر کدام در این ساختار تشکیلاتی دارای وظایف سازمانی هستند که در طول سال بر حسب مسوولیت تشکیلاتی که بر عهده دارند انجام وظیفه می کنند.
وی از همفکری ، همدلی و همکاری به عنوان شعار این تشکیلات دانش آموزی یاد کرد و خاطر نشان شد: ادب و خوش اخلاقی ، راستی و درستی ، یاری و مهربانی ، دوستی با طبیعت، دیانت و معنویت ، نظم پذیری و قانونمداری ، میهن دوستی ، تلاش و صرفه جویی، شجاعت و دلیری ، عدل و انصاف ، مسوولیت پذیری و مشارکت جویی و تدبیر و تفکر از جمله منش های پیش آهنگان در این تشکیلات سازمانی را تشکیل می دهد.
رئیس سازمان دانش آموزی البرز گفت: برگزاری مراسم های گوناگون در برنامه های تشکیلاتی اهداف مختلفی از جمله پاسخگویی به بخشی از نیازهای ابعاد وجودی انسان در راستای تربیت انسان رو به تکامل را دنبال می کند.
صادقیان از حلقه نور ، صبحگاه ، شامگاه ، حاملان قرآن ، افتتاحیه و اختتامیه ، عبادی و جنگ شب به عنوان مراسم تشکیلاتی و فرهنگی سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران یاد کرد.
وی گفت: دانش آموزان عضو تشکیلات سازمان دانش آموزی در فعالیت های درون مدرسه ای ، شرکت در نماز جماعت، مراسم آغازین مدرسه ، کمک به برگزاری نشست انجمن اولیاء و مربیان، کمک به معلمین در مرور تکالیف دانش آموزان ، کمک در انجام امور پرورشی ، تهیه خبر از اخبار مدرسه ، انجام فعالیت های خیر خواهانه و امدادی ، اشاعه فرهنگ صرفه جویی ،کمک به بهداشت ، سلامت ، پاکیزگی محیط مدرسه و حفظ و ارتقای سلامت روان خود و دانش آموزان در مدرسه ، آموزش یار دانش آموز، بکارگیری فن آوری نوین، بصیرت افزایی ، روابط بین فردی ، آذین بندی و تزئین کلاس و محیط مدرسه در مناسبت های مختلف، شرکت در ویژه برنامه سپاس معلم و برپایی مراسم محفل انس باقرآن ، شهدا و دعای توسل را بر عهده دارند.
وی از دیگر فعالیت های خارج از مدرسه دانش آموزان تشکیلاتی را در قالب بازدید های علمی ، پژوهشی ، گردشگری ، شرکت در اردوهای تشکیلاتی در دل طبیعت، نماز جمعه و راهپیمایی، رفتن به مراکز فرهنگی و هنری ، اعتکاف دانش آموزی ، روز درختکاری ، دیدار از خانواده معظم شهدا، جانیازان و آسایشگاه سالمندان ذکر کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز نیز با مهم دانستن نقش و تاثیر تشکیلات سازمان دانش آموزی در سا ختار تربیتی - اجتماعی جامعه به خبرنگار ایرنا گفت: سازمان دانش آموزی در داخل و خارج از مدرسه وظایف مهم و ارزنده ای را در راستای تربیت افرادی مسوولیت پذیر ، همدل ، همفکر و متعهد به ارزش ها ی انقلابی ، اسلامی و ایرانی را برعهده دارد .
مسعود مهرانی نیا اظهار کرد: اعضای فعال در سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی درارائه خدمات کیفی و ایجاد زیر ساخت های مناسب فعالیتی در جامعه مجهز به سه دانش مهارتی ، معرفتی و تشکیلاتی هستند زیرا برای رسیدن به اهداف تعیین شده در انجام کار گروهی باید تخصصی - اردویی کار کنند.
وی با اشاره به فرمایشات ارزنده رهبر معظم انقلاب در خصوص ترویج فرهنگ غنی اسلامی و سبک زندگی اسلامی، تصریح کرد: در این تشکیلات نیز یکی از برنامه های محوری این سازمان در این بخش تدوین شده است که این حرکت آموزشی - فرهنگی نقش مهمی در ایجاد شور و مشارکت دانش آموزان مدارس در فعالیت های فرهنگی و مناسبتی در داخل و خارج از مدرسه دارد.
مهرانی نیا مهمترین ماموریت سازمان دانش آموزی را تربیت اجتماعی دانش آموزان ذکر کرد و افزود: برای رسیدن به این مهم باید بیشترین سرمایه گذاری را برای نسل نوجوان و جوان داشته باشیم زیرا این گروه آینده ساز ایران اسلامی هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز هم گفت: سازمان دانش آموزی نقش سازنده ای در رشد شخصیتی و مهارتی دانش آموزان در مدارس دارد که در این استان باید از تمام ظرفیت های آن استفاده کنیم.
خسرو ساکی افزود: ‌این سازمان به منظور اعتلای شخصیت دینی، اخلاقی، عقلانی، عاطفی، علمی و اجتماعی دانش‌آموزان و ایجاد زمینه مشارکت همه جانبه انها در زمینه‌های‌ اعتقادی فرهنگی، اجتماعی،سیاسی، ورزشی و هنری شکل گرفت.
وی اظهار کرد: این مجموعه سازمانی عمومی و غیر دولتی است که با عنوان سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران و با‌ مقررات خاص تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده است.
‌وی از زمینه سازی تعلیم و تربیت اسلامی دانش‌آموزان در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی برای کسب فضایل اخلاقی ‌و کمالات انسانی براساس تعالیم عالیه اسلام ناب محمدی (ص) به عنوان اهداف شکل گیری این سازمان در نهاد مهم آموزش و پرورش یاد کرد.
مدیر کل آموزش و پرورش البرز زمینه سازی برای بسط مشارکت فعال دانش‌آموزان در عرصه‌های مختلف انقلاب و کشور، برنامه ریزی برای استفاده مفید از اوقات فراغت دانش‌آموزان و آماده سازی آنان برای پذیرش مسئولیتهای فردی و اجتماعی، ‌ترویج الگوها و اسوه‌های انقلابی، اسلامی و ملی در بین دانش‌آموزان، تقویت روحیه تعاون، نیکوکاری، نوع دوستی و کمک به دیگران و ترغیب به رعایت نظم و انضباط اجتماعی و روحیه قانون گرایی و احترام به‌قانون در جامعه را از دیگر اهداف تشکیل سازمان دانش آموزی در کشور برشمرد.
‌ساکی گفت : مشارکت در ارتباطات بین المللی دانش‌آموزان بویژه با دانش‌آموزان کشورهای اسلامی،‌ ایجاد علاقه و ایمان به فرهنگ خودی، خودباوری و توجه به شعار نه شرقی و نه غربی از دیگر اهداف سازمان دانش آموزی است.
وی بیان کرد: سازمان دانش آموزی وزارت آموزش و پرورش در اردیبهشت ماه سال 1378 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
وی با اشاره به اینکه اصول کلی بر سیاستها، فعالیتها و برنامه‌ها ی سازمان دانش آموزی حاکم است ، خاطر نشان کرد: این سازمان باید به حفظ اصول و ارزشهای اسلامی، ملی و انقلاب اسلامی بویژه پاسداری از حریم ولایت و قانون اساسی در شکل دادن و سازماندهی‌فعالیتهای مختلف دانش‌آموزان، پاسداری از ارزشهای اخلاقی، اسلامی و انسانی در کلیه شئون سازمان ، تلاش برای تحت پوشش قرار دادن آحاد دانش‌آموزان و گروههای سنی کمتر از 18 سال و توجه به نیاز، علاقه، استعداد و قابلیتهای اعضای تحت پوشش و تلاش برای رشد همه جانبه فردی و اجتماعی دانش آموزان اهتمام بیشتری داشته باشد.
‌مدیر کل آموزش و پرورش البرز تصریح کرد: مشارکت فعال اعضا درهمه عرصه‌های فعالیت سازمان ، بهره برداری مناسب و درست از ظرفیتهای موجود ملی اعم از فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی جامعه و ایجاد زمینه‌های خود اتکایی در انجام مأموریتهای سازمان اعم از انسانی و منابع مالی ، حضور در کلیه عرصه‌های توسعه کشور از دیگر برنامه های این سازمان است.
ساکی عدم تمرکز در انجام وظایف محوله و تفویض اختیار به سطوح منطقه‌ای و آحاد نیروهای مرتبط با سازمان، ایجاد هویت ملی و اسلامی و تقویت روح جمعی و سازمان پذیری از طریق نشانها و علائم، تأکید برانجام فعالیتها به شیوه کار گروهی، پویا و فعال، تداوم در برنامه ریزی‌ها و اجرای برنامه‌های تربیتی و مهارتی را از دیگر شاخص های کاری سازمان دانش آموزی بیان کرد.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد از ظرفیت های البرز برای رشد و بالندگی دانش آموزان با توجه به وظایف کاری سازمان دانش آموزی استفاده کنیم.
استان البرز 460 هزار دانش آموز و 25 هزار معلم دارد.
2819/1535
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.