مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز از کشت پنبه در سطح ۱۶۰ هکتار از اراضی شهرستان اشتهارد خبر داد.
به گزارش ایلنا از اشتهارد، علیحیدری مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز اظهار داشت: کشت پنبه در سطح ۱۶۰ هکتار از اراضی شهرستان اشتهارد با تعداد ۳۰ نفر بهرهبردار در سال زراعی۹۶-۹۵ صورت گرفته بود که از سطوح یاد شده ۱۵۰ هکتار آن به صورت کشت اول و ۱۰ هکتار آن به صورت کشت دوم انجام شد.
وی افزود : برای ترویج استفاده بهینه و صرفه جویی در آب مصرفی مزارع، روش کشت نشایی پنبه بر اساس برنامه ابلاغی حدود ۵/۱ هکتار به صورت کشت نشایی- حفاظتی، همراه با آبیاری تیپ و با استفاده از یک رقم وارداتی جدید پنبه برای اولین بار در استان انجام شد.
حیدری بذور مورد استفاده در کشت پنبه را عموماً شامل بذور ایرانی نوع کرکدار و بذر دلینته شده از ارقام ورامین و خرداد عنوان کرد و اظهار داشت: تاریخ متداول کشت محصول پنبه در استان البرز از اوایل اردیبهشت ماه تا اواسط خرداد ماه است.
این مقام مسئول افزود: با توجه به عدم تولید مناسب رقم ورامین که در چند ساله گذشته بیشترین سطح کشت پنبه را به خود اختصاص داده بود این سازمان به تازگی ارقام دیگری از جمله رقم ایرانی خرداد و برخی ارقام خارجی را با هماهنگی وزارت متبوع وارد چرخه تولید پنبه در سطح استان البرز کرده است.
وی بیان داشت: میانگین آبیاری محصول پنبه در شهرستان اشتهارد ۱۰-۹ نوبت در آبیاری نشتی و کرتی است. لذا تلاش سازمان جهاد کشاورزی برای صیانت از منابع آبی، حمایت از توسعه روش آبیاری نوین(تیپ) و توسعه کشت نشایی در مزارع پنبه بوده و برش سالیانه لازم تهیه و به مدیریتهای شهرستانی نیز ابلاغ شده است.
حیدری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با پایش مداوم و کنترل به موقع عوامل خسارت زا که با تلاش کشاورزان و نظارت فنی کارشناسان جهاد کشاورزی صورت میگیرد آفات و بیماریهای پنبه در مزارع این استان خسارت اقتصادی چندانی وارد نمی کند و در نتیجه میزان استفاده از سموم شیمیایی بسیار ناچیز است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: برداشت در مزارع پنبه در سال زراعی جاری از تاریخ 20 آبان آغاز شده که تا کنون بیش از ۸۵ هکتار از مزارع برداشت شده است.
وی تصریح کرد : با توجه به عملکرد مناسب مزارع پنبه شهرستان اشتهارد در سال زراعی ۹۶-۹۵ که با راهنمایی و هدایت فنی کارشناسان شهرستان اشتهارد و ستاد استان از یک سو و همکاری خوب کشاورزان از سوی دیگر به تحقق پیوست، با حضور آقای مهندس هزار جریبی مدیرکل محترم دفتر نباتات صنعتی و پنبه وزارت جهاد کشاورزی به همراه همکاران دفتر پنبه و مدیر و همکاران مدیریت زراعت استان و شهرستان اشتهارد برنامه کیل گیری پنبه در تاریخ ۰۷/ ۰۹/ ۹۶ در یکی از مزارع پنبه شهرستان اشتهارد با برداشت و توزین عملکرد محصول پنبه در مزرعه ۴ هکتاری انجام شد که پس از انجام محاسبات لازم عملکرد مزرعه پنبه هفت و نیم تن در هکتار تعیین گردید. لذا دستیابی به عملکرد یاد شده برای اولین بار در سطح استان با توجه به متوسط عملکرد پنبهطی چندین سال گذشته در شهرستان اشتهارد میتواند شروع بسیار امیدوارکننده و رضایتبخشی برای کشاورزان و متولیان امر باشد.