رئیس کمیسیون محیط زیست شورای‌شهر کرج گفت: متاسفانه شاهدیم تپه مرآد آب مورد دستبرد متعرضان قرار گرفته و نابسامانی‌هایی در این پدیده‌های طبیعی ایجاد شده است.

 محمدحسین خلیلی اردکانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا از کرج اظهار داشت: مشکلات تپه مرادآب از حدود 15 سال پیش یکی از برنامه‌های ما بود و در واقع این منطقه یکی از مناطقی محسوب می‌شود که با معضلات جامعه شهری، درگیر است.

خلیلی اردکانی با اشاره به شکل‌گیری ساخت و ساز غیر اصولی در این قسمت از شهر، خاطرنشان کرد: در مرکز شهر مردم به لحاظ عدم دسترسی به سکونت مناسب در این منطقه به صورت غیر مجاز، شروع به ساخت و ساز کردند لذا زندگی مردم در این منطقه با مشکلات بسیاری همراه است.

وی افزود: تلاش بر این بود قسمت بالای تپه مرادآب، تخلیه شود و مکان های تفریحی ایجاد شود. قرار بود از این مکان برای بهره مندی مردم به اشکال گوناگون برنامه ریزی کرد. در این راستا، طرح هایی مطرح شد از این منطقه که در قلب شهر و به عنوان نگین شهر محسوب می شود، استفاده مناسب شود.

خلیلی اردکانی با اشاره به برنامه ریزی گذشته، اظهار داشت: از سال 82 تا کنون، تحول خاصی در این منطقه نداشتیم و برنامه ها و طرح ها نیز اجرا نشد. بنابراین خواسته شورا این است که از فرصت به دست آمده به خوبی استفاده شود لذا نیازمند طرح ها و برنامه های جدیدی هستیم و اینکه چقدر سرمایه گذاری بخش خصوصی، می تواند به اجرای طرح و تسریع امور کمک کند.

مرادآب طرح تفضیلی مستقل دارد

فرج الله ایلیات، عضو دیگر شورای شهر کرج، به خبرنگار ایلنا گفت: با توجه به اینکه مرادآب دارای طرح تفصیلی مستقل است، بنابراین باید آنجا را به صورت ویژه ساماندهی کرد. امسال هم برای بهسازی معابر آن بودجه های خوبی پیش بینی شده است که طرح آن نیز شروع شده است.

وی در ارتباط با تملک اراضی فاقد پروانه و پایان کار، گفت: چون اکثر ساخت و سازهای آنجا در معابر است و حداقل حدود 30 سال پیش انجام شده، اگر این موارد را برای کمیسیون ماده 100 ارسال کنیم، قطعاً رای تخریب صادر می شود و شهرداری را با مشکل تملک مواجه می کند.

ایلیات با اشاره به طرح شهرداری، خاطرنشان کرد: سند مالکیت اکثر ملک های این منطقه به نام شهرداری است و کل منطقه با تصرف غیر مجاز در دست ساکنین، است. البته با تعاملی که شهرداری داشته، اکثر ساکنین، سند ملک خود را از شهرداری دریافت کردند و برابر مصوبه موجود، شهرداری همکاری لازم را با اهالی این منطقه داشته است اما شهرداری از تحویل سند به ساکنینی که در معابر، بنای خود را احداث کردند، ممانعت کرده است.

وی افزود: بنابراین به صورت کلیدی وضع موجود با کارشناسی شهرداری مشخص می شود که هم وضعیت تملک مشخص شود و هم معابر آزادسازی شود تا بتوان معابر ناقص این منطقه به صورت کامل احداث و وضعیت نابسامان مرادآب، اصلاح شود.

پدیده مرادآب، فرصت خوب کرج

حسین محمدی، رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به مشکلات مراد آب، اظهار داشت: کرج در موقعیت مکانی خاصی قرار گرفته که پدیده های طبیعی ارزشمندی در داخل و پیرامون خود دارد و از نظر زیباسازی شهری می توان از آن به عنوان یک فرصت یاد کرد.

وی اضافه کرد: استفاده برای توسعه پایدار شهر یکی از این فرصت ها است. توسعه پایدار شهر یعنی همه نیازمندی های شهروندان و شهر، در نظر گرفته می شود. یکی از مهمترین این پدیده ها، پدیده طبیعی تپه مرادآب است که موظف به حفظ آن در جهت ساماندهی هرچه بیشتر هستیم.

محمدی با تاکید به توسعه پدیده های طبیعی شهر کرج، گفت: باید از این موقعیت ها برای ایجاد فضاهای گردشگری، فرهنگی، تفریحی استفاده کرد تا آنچه که نیازهای اجتماعی و محیط زیستی شهر، می تواند برطرف کند، استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج، گفت: متاسفانه شاهد هستیم این پدیده های طبیعی، مورد دستبرد متعرضین قرار گرفته و نابسامانی هایی در این پدیده های طبیعی ایجاد شده است. تپه مرادآب به عنوان پدیده زیبای میانه شهر، می تواند به عنوان نگین زیبا و سبز و با کارکردهای محیط زیستی، فرهنگی و ... نقش خوبی ایفا کند.

وی افزود: این تپه بسیار زیبا به صورت غیر مجاز تصرف شده و ساخت و سازهای غیر مجاز دارد و علاوه بر نازیبایی شهری مشکلات محیط زیستی فراوانی نیز به وجود آورده است از جمله آنها می توان به فاضلاب های رها شده، ساخت و سازهای غیر اصولی در مسیر معابر، بافت های در معرض آسیب، نام برد. بنابراین فضای مطلوب و طبیعی دچار آسیب شده است.

محمدی با اشاره به خدمات راه و شهرسازی استان و شهرداری کرج، گفت: به‌دنبال این همکاری با سایر دستگاه‌های ذیربط، طرحی با عنوان ساماندهی تپه مرادآب در دست اجرا است. در این طرح پیش‌بینی تملک بخشی از ساخت و سازها، مشخص شده و احداث فضاهای ورزشی و تفریحی این طرح می تواند خدماتی را به شهروندان ارائه کند.

عضو شورای شهر کرج با تاکید بر نهایی کردن این طرح، گفت: پیشنهاد دادیم این برنامه به گونه‌ای طراحی شود که جاذبه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد کند و در قالب بسته‌های اقتصادی تهیه شود که بتوان از مشارکت بخش خصوصی در ساماندهی تپه مرادآب، استفاده کرد.

وی افزود: این طرح می‌تواند در راستای خدمات محلی باشد و به مردم منطقه خدماتی ارائه کند حتی در مقیاس منطقه‌ای و فرا استانی هم جاذبه‌های ایجاد کند چراکه معتقدم این منطقه پتانسیل و ظرفیت زیادی دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.