نخستین سوگواره سودای عشق در حالی به کار خود پایان داد که مدیران فرهنگ و ارشاد بر اهمیت تداوم تعزیه و تعزیه خوانی، تاکید کردند.
به گزارش ایلنا، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان البرز در آیین اختتامیه نخستین سوگواره سودای عشق، اظهار داشت: خاستگاه اصلی تعزیه در کشور البرز است که در برغان، طالقان و کلاک به عنوان مرکز اصلی توسعه و رشد این هنر شناخته میشود.
علی خیلدار افزود: تکیه برغان با بیش از 500 سال سابقه این ظرفیت و پتانسیل را به استان می دهد که در هنر تعزیه به عنوان بخشی از هنر و فرهنگ البرز کار کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با اشاره به تشکیل انجمن تعزیه استان با حضور پیشکسوتان هنر آئینی پس از ماه صفر، خاطر نشان کرد: با تشکیل این انجمن از مسائل حاشیهای و انحرافی در تعزیه خوانی جلوگیری و همان تعزیه ناب و اصیلی که همه از کودکی با آن آشنا هستند، ارائه میشود.
اولویت احداث مکان های ویژه تعزیه
در ادامه این مراسم، مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاثیرگذاری هنر تعزیه در انتقال حوادث عاشورایی گفت: احداث مکان های ویژه برای برگزاری تعزیه خوانی از اولویتهای این وزارتخانه در کشور است.
مهدی شفیعی با بیان اینکه هنر تعزیه در قالب کتاب در حال چاپ است خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرای برنامهای دو ساله آیین سنتی تعزیه با هدف ترویج و حفظ تعزیه خوانی بوده است.
وی اضافه کرد: بازیگر تعزیه خوان یک هنرمند معمولی نیست و هر کسی نتوانسته این جایگاه را داشته باشد مگر اینکه دارای معرفت باشد.
شفیعی در ادامه با بیان اینکه هنر و هنرمند تعزیه باید بیش از گذشته در جامعه معرفی شود، اظهار داشت: برای ترویج، تضمین و بقا این هنر آئینی لازم است آموزش های کافی به نوجوانان و نونهالان با هدف تربیت نسل جدید تعزیه خوان، انجام شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به همین منظور در جشنواره آئینی استانی نیز بخشی به جوانان و نوجوانان با هدف آشنایی هرچه بیشتر، اختصاص داده شود. هنر تعزیه همچنان باید با همان شکل و شمایل قدیمی و سنتی خود برگزار شود.
گفتنی است، در انتهای این مراسم، ضمن اجرای سه نمایش تعزیه از پیشکسوتان تعزیه و برگزیدگان بخش نمایش و بخش تجسمی(پوستر) این سوگواره تجلیل به عمل آمد.