بایرام محمودی روز یکشنبه همزمان باروز جهانی غارپاک دربازدید از غار 'واسوار' هیو درشهرستان ساوجبلاغ افزود: براین اساس باید از این مکان ها به عنوان زیستگاه گونه های جانوری محافظت شود.
وی اظهار داشت : با تشکیل کارگروه غارشناسی کشور از سال 89 با مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست و فعال شدن کارگروه های استانی، برنامه های متنوعی اعم از پاکسازی غارها وبرنامه های آموزشی در سطح کشور به اجرا درآمده است.
محمودی گفت: غارها بخشی از اکوسیستم فعال واثرگذار هرمنطقه هستند که جزء سرمایه های ملی محسوب می شوند و حفاظت از آنها امری اجتناب ناپذیر است.
وی افزود:با توجه به اینکه غارها از طریق جریان آب های زیرزمینی تشکیل شدند و با منابع آب ارتباط مستقیم دارند براین اساس حفظ منابع آب وسفره های زیرزمینی ضروری است .
وی اظهار امیدواری کرد که اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری شهرستان ساوجبلاغ هرچه سریعتر نسبت به ثبت ملی غار واسوار اقدام لازم به عمل آورد.
وی گفت: غار واسوار هیو در بخش شمال غربی روستای هیو ودر منطقه تفریحی واسوار واقع شده و با توجه به اینکه هنوزبه ثبت نرسیده ولی این غار در لایه هایی از سنگ های آهکی با سن تقریبا 265میلیون سال موسوم به آهکهای روته واقع شده است .
وی افزود: دهانه غار با قطر حدود 60 سانتیمتر وشیب زیاد ورود به آن را مشکل ساخته واین امر موجب شده که کمتر مورد تخریب قرار گیرد.
6155/1535/ خبرنگار: مریم صوفی ** انتشار دهنده : محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.