به گزارش ایرنا، زهرا شجاعی در جلسه‌ای که تحت عنوان «مسائل زنان در دولت روحانی» بعد از ظهر دوشنبه در دانشگاه خوارزمی در کرج برگزار شد، افزود: رشد فزاینده بیکاری و فقر در زنان در این دولت متوقف شده و نرخ اشتغال زنان از 19 درصد به 25 درصد رسیده است، سن ورود زنان به بازار کار نسبت به قبل کاهش داشته و به 26 سال رسیده است و اقدمات زیادی از این دست در دولت یازدهم صورت گرفته است.
معاون امور بانوان دولت اصلاحات در پایان اعلام کرد: با کنار هم گذاشتن همه این مسائل می توان گفت که دولت روحانی در شرایط اولیه ای که دولت را تحویل گرفت در زمینه بانوان موفق عمل کرده است.
وی افزود: طرح مسائل زنان باید به دور از جنجال‌های سیاسی به عنوان یک بحث علمی و رشته و کورس دانشگاهی مورد توجه اندیشمندان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: موضوع زنان نه فقط در موقع انتخابات یا در ستادهای پشتیبانی جبهه و یا تظاهرات و مناسبت‌های عمومی بلکه باید در نگرش و رویکرد اساسی سیاستگذاران کشور به عنوان یک موضوع علمی مورد توجه قرار گیرد.
شجاعی گفت: با توجه به اینکه در آموزه‌های دینی و قرآن، آیاتی وجود دارد که خطاب خاص داشته و به زنان اختصاص دارد پس این موضوع نه تنها توهین به زنان نیست بلکه ضرورت نیز دارد.
وی به عقب‌ماندگی تاریخی زنان در جامعه اشاره و اعلام کرد: طبق شاخص‌های توسعه انسانی و توسعه انسانی براساس جنسیت این عقب ماندگی قابل مشاهده است بنابراین لازم است با برنامه‌های توسعه امور زنان، دادن امکانات، تبعیض مثبت و اصلاح مقررات این عقب ماندگی جبران شود.
شجاعی ادامه داد: این برنامه‌های توسعه برای زنان باید تا زمان کم شدن فاصله دو شاخص مذکور و عقب ماندگی زنان ادامه داشته باشد و هر زمان که این وضعیت بهبود یافت برنامه‌ها را متوقف کرد؛ مانند نهضت سوادآموزی که پس از باسواد شدن جامعه دیگر ادامه نمی‌یابد.
وی با بیان اینکه باید میان مطالبات زنان تمایز قائل شد، تصریح کرد: درست است که زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند اما این زنان قشر نیستند بلکه در درون خود اقشار مختلفی دارند که بیشترین درصد آنان را زنان خانه دار تشکیل می‌دهد، زنانی که کمتر به آنان پرداخته شده است.
شجاعی از تقسیم زنان ایرانی به پنج گروه اصلی اشاره و تصریح کرد: زنان خانه‌دار، زنان شاغل، زنان روستایی، دختران جوان و زنان سرپرست خانوار پنج گروهی است که در این تقسیم بندی آورده شده‌اند.
معاون امور بانوان دولت اصلاحات افزود: البته ما باید به این توجه کنیم که زنان رده‌های مختلف سنی نیز دارند که نیازهای مختلفی را برای آنان ایجاد می‌کند.
وی در ادامه به اجرای عدالت جنسیتی در ایران به جای مفهوم جهانی برابری اشاره و اعلام کرد: برابری همیشه عادلانه نیست، بنابراین در ایران این مفهوم به صورت عدالت جنسیتی بومی شده است.
شجاعی با انتقاد از رویکرد برخی از دولت‌ها در ایران که زنان را به صورت جنس دوم و بی نیاز از کار و اشتغال و دیگر نیازها می‌بینند، گفت: اما در طرف دیگر دولت‌هایی نیز از جهت انسانی زنان را مساوی مردان می‌‌بینند.
معاون امور بانوان دولت اصلاحات اضافه کرد: در واقع مبانی نظری موضوع زنان در ایران در برنامه سوم توسعه و توسط دولت اصلاحات مطرح شد و نتیجه آن امروز در شاخص‌ها توسعه مشخص است.
وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا زنان در ایران حق ورود به ورزشگاه ندارند، گفت: این خواسته بخشی از زنان جوان و ورزش دوست ایرانی است اما متاسفانه فضای ورزشگاه‌های ما هنوز آن چنان اخلاقی نیست و حرمت طوری نیست که حرمت مردان و زنان حفظ شود و به یک سری مقدمات نیاز دارد تا امنیت روانی زنان تامین شود.
شجاعی افزود: در واقع این موضوع هنوز در اولویت معاونت امور زنان ریاست جمهوری نیست.
1535/6155خبرنگار:حکیمه کشاورز**انتشار دهنده:
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.