دکتریونس جاوید نسب روز یکشنبه درگفت وگو با ایرنا اظهارداشت: شیوع این بیماری  باعث شد که همه ما نسبت به ضعف زیرساختی در بسیاری از بخش های جامعه به خصوص درنهاد خانواده پی ببریم.

وی از مهارت گفت وگو به‌ عنوان یکی از نیازهای اساسی و مهم اجتماعی، در بین اعضای خانواده های ایرانی نام برد و گفت : این امر مهم امروزه در جامعه مغفول مانده است، نبودحلقه گفت و گو درزنجیره تعامل اعضای خانواده عامل بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی شامل طلاق، فرار ازخانه، ورود به مسیرهای انحرافی و ناراحتی‌های روحی و روانی است.

جاویدنسب ادامه داد:  یکی از ضعف های مهم نهاد خانواده در این شرایط خاص، فقر فرهنگ گفت و گو بین اعضای آن  را تشکیل می دهد، خانواده برای داشتن آمادگی لازم در شرایط بحرانی باید به بازسازی روابط بین اعضا ی آن بپردازد.

وی افزود: تقویت مهارت هم‌ صحبتی وهم‌ نشینی از نکات مهمی است که در کانون خانواده ایرانی باید به آن اهمیت بیشتری داده شود زیرا این مهم تحکیم روابط بین اعضا و آرامش در خانه را در پی دارد.

دکترجاوید نسب تصریح کرد: بی‌توجهی به فرهنگ گفت‌ و گو در خانواده یکی از چالش‌هایی است که به اعتقاد روانشناسان، می‌تواند موجب تضعیف بنیان این نهاد مهم و مهمتر از آن بروز انواع آسیب‌های اجتماعی در جامعه شود.

وی مهارت گفت وگو بین اعضا برای تحکیم بنیان خانواده با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی را ضروری دانست واضافه کرد: متاسفانه بی توجهی به فرهنگ گفت و گودرخانه موجب تضعیف واختلال درپیوند بین فرزندان و والدین شده است.

وی یادآورشد: مطالعات نشان داده که برای داشتن خانواده‌ای سالم، در طول شبانه‌روز باید یک هزار و ۵۰۰ کلمه بین اعضای خانواده مبادله شود درحالی که اکنون به‌ دلیل وجود سرگرمی‌هایی مانند امکانات نرم‌افزاری و برنامه‌های تلفن همراه این رقم  به ۵۰۰ کلمه کاهش یافته است.

این روانشناس ادامه داد: نتایج مطالعه دیگری حاکی از آن است که طی ۱۰ سال گذشته میزان گفت و گوی بین اعضای خانواده  از ۲ ساعت به ۲۰ دقیقه کاهش یافته است.

وی به مزایای زندگی سنتی ایران درگذشته پرداخت و گفت: دراین زندگی اعضا یک خانواده دور هم جمع می‌شدند و در باره مسائل کوچک و بزرگ با یکدیگر صحبت می‌کردند تا بهترین راه حل را برای مشکلات پیدا کنند.

دکتر جاوید نسب افزود: این روند مشورتی گروهی نه تنها صمیمیت بین اعضای خانواده و تحکیم بنیان خانواده را رقم می زد بلکه موجب برطرف شدن مشکلات با همفکری می شد و آرامش خاصی درکانون خانواده حکم فرما بود.

وی ازنهاد خانواده درایرانبه عنوان یکی از نظام‌های قدیمی درشکل‌دهی سنت‌ها، آداب و رسوم اجتماعی و خانوادگی یاد کرد و یادآورشد: وجود صمیمت بین اعضا یکی از موارد مهم درتکوین خانواده‌های موفق محسوب می‌شود که باید به آن توجه کرد.

وی عنوان کرد: ارتباط نزدیک، گفت وگوی صمیمانه ورفع مشکلات از طریق مصاحبت ازبهترین راه‌های رسیدن به تفاهم در میان اعضای خانواده‌ ولذت بردن ازاین کانون گرم و باصفاست.

روانشناس البرزی فراگیری مهارت وهنرگفت و‍گو را بسیار مهم برشمرد وادامه داد: بسیاری ازمشکلات خانوادگی درایران ناشی ازپایین آمدن میزان گفت و گو بین اعضا و همچنین عدم برخورداری ازمهارت روابط بین فردی است.

وی تاکید کرد: بسیاری از آسیب‌هایی مبتلابه یک خانواده دراثر نرسیدن به نقطه تفاهم ایجاد می‌شود لذا فرهنگ گفت‌ و گو بین اعضا خانواده باید تقویت شود تا هرمساله‌ای از طریق مصاحبت و مسالمت در کانون خانواده حل و فصل شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.