شهرستان ساوجبلاغ یکی از مناطق گردشگری در غرب استان البرز است که از سالهای دور به عنوان منطقه ای هدف برای گردشگری و ویلا سازی مورد توجه قرار گرفته است.

این شهرستان در سال های اخیر با روند رو به رشد ساخت صدها ویلا روبرو شد که این فرآیند ویلاسازی امروز هم توسط عده‌ای در اراضی و باغات کشاورزی ادامه دارد. 

اهالی این منطقه در شرایط کنونی نگران این هستند که با امکان آزاد تردد خودروهای پلاک تهران در استان البرز با خیل گردشگران و هجوم مالکان ویلاهای مجاز و غیرمجاز برای اوقات فراغت و گذران ایام شیوع بیماری کرونا مواجه شوند.

حسین فرهنگ ساکن روستای کردان از جمله جهادگرانی است که تمام وقت خود را در تعطیلات نوروز برای کنترل خودروها به کار بسته تا روستای خود را از شیوع آلودگی در امان نگه دارد.
وی می گوید که با آزاد کردن تردد خودروها نگرانی ما ۲ چندان شده به گونه‌ای که در فروشگاه‌های مواد غذایی جایی برای سوزن انداختن نیست و نانوایی ها شلوغ و تمام شهری‌ها در کوچه و خیابان‌های روستا پرسه می‌زنند و هیچ حرفی هم نمی‌توانیم به آنها بگوییم و ترس از آلودگی و انتقال ویروس به روستا خواب از چشمان ما گرفته و نگران خود و خانواده هستیم.

منوچهر کوثری رعایت نکات بهداشتی توسط مردم ساوجبلاغ و همکاری و توجه به فاصله‌گذاری را در این ایام خوب توصیف کرد و گفت‌: نباید عده ای از اجرای این طرح که با هدف کمک به تردد نیروهای کار بین 2 استان تهران  و البرز اتخاذ شده سوء استفاده کنند و با هجوم به سمت این منطقه تمام زحمات مسوولان و نیروهای مردمی در مبارزه با کرونا  را هدر دهند.

مریم حسینی ساکن روستای سرخاب نیز ضمن انتقاد از افرادی که از دیگر مناطق به این شهرستان سفر می نند گفت: با هجوم شهری‌ها ما روستانشینان با کمبود آب مواجه می‌شویم.

تردد افراد غیربومی ممنوع

سرپرست فرمانداری ساوجبلاغ اظهار داشت: تردد برای افراد غیر ساکن در شهرها و روستاهای ساوجبلاغ ممنوع است. 
حمیدرضا ورزشی گفت: افراد غیر ساکن حق تردد در شهرها و روستاهای ساوجبلاغ را ندارند و اجازه ورود به آنها داده نمی شود.
وی افزود: توجه به دستورالعمل اجرایی کاهش زنجیره انتقالی بیماری کرونا جهت اجرا به کلیه فرمانداری‌ها و مبادی ذیربط ابلاغ شده است و باید بر اساس مفاد آن عمل نماییم، لذا با توجه به ابهامات موضوع زیر اعلام می‌گردد.
ورزشی افزود: هرچند تردد میان تهران و البرز بلامانع است ولی طبق بند یک از ماده ۸ شیوه اجرای طرح ورود به شهرها برای افراد غیرساکن ممنوع است و مبادی ورودی شهرستانها باید با چک کردن اسناد مثبته از قبیل کارت ملی، پلاک خودرو و بیمه‌نامه و غیره به وظایف قانونی خود عمل نمایند.

باغات ساوجبلاغ هدف خوش نشینان 

رییس جهادکشاورزی شهرستان ساوجبلاغ نیز گفت: این شهرستان بعلت وجود باغات گسترده و قابل توجه و همچنین شرایط آب و هوایی و اقلیمی مناسب و معتدل از دیرباز مورد توجه خوش نشینان بوده است.

ایرج الماسی افزود: گواه این موضوع وجود شهرک‌های ویلایی و باغ شهرهای متعدد در این شهرستان از سال‌های دور حتی پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی می باشد که از جمله این شهرک‌ها می‌توان به طاووسیه، حمیدیه، بهروز سرا، سهیلیه، زعفرانیه و ... اشاره کرد.

این موضوع در کنار نزدیکی این شهرستان به پایتخت منجر به افزایش اقبال خوش نشینان جهت ایجاد شهرک ها و ویلاهای متعدد در طی سالیان گذشته شده است. بطوریکه امروزه ایجاد باغ ویلا نزد بسیاری از اهالی و روستاییان با اقبال مواجه شده که پیشگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز را در اراضی کشاورزی و باغات مشکل نموده است.

رییس جهاد کشاورزی ساوجبلاغ اظهار داشت: این مساله در مقایسه این شهرستان با شهرستان مجاور (نظرآباد) که دارای شرایط اقلیمی و جغرافیایی مشابه می باشد خود را به خوبی عیان می‌سازد بطوریکه با یک گردش چند ساعته در هر ۲ شهرستان و یا جستجوی ساده اینترنتی نقشه‌های ماهواره‌ای می‌توان مشاهده نمود که اراضی شهرستان نظرآباد بعلت اینکه در آنجا ساخت و ساز و ویلاسازی مرسوم نبوده چندان مورد توجه و هجوم سوداگران ساخت و ساز نمی‌باشد.
نکته قابل ذکر دیگر در خصوص علل تغییر کاربری‌های گسترده در شهرستان ساوجبلاغ تغییر شرایط آب و هوایی در چند سال گذشته است. بطوریکه چندین سال است که بعلت سرمازدگی بهاره باغات عملاً سود چندانی عاید باغداران نشده و این موضوع منجر به تمایل به روش و قطعه بندی باغات شده است.
موضوع دیگری که می بایست مورد توجه قرار داد، قیمت سرسام آور اراضی و باغات کشاورزی می باشد. این مساله در کنار سایر موارد ذکر شده منجر به ترغیب کشاورزان به تغییر کاربری شده است.

الماسی در ارتباط با اقدامات صورت گرفته در زمینه جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز گفت: تشکیل چند هزار پرونده جهت ساخت و سازهای صورت گرفته و همچنین قلع و قمع چند هزار ویلا، دیوار، شهرک و سایر مصادیق تغییر کاربری در سالیان گذشته می‌باشد.
وی با بیان اینکه ۲۵۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی این منطقه آزاد شده است افزود: در موارد متعددی مشاهده گردیده است که عوامل ساخت و ساز غیرمجاز پس از تخریب دوباره اقدام به ایجاد بنای جدید می نمایند که این مساله تا زمانیکه ایشان مورد تعقیب قضایی قرار نگیرند تکرار خواهد شد.
الماسی اظهار داشت: نکته قابل ذکر همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی در شهرستان جهت جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز می‌باشد که در این میان دهیاران و شوراهای اسلامی در خط مقدم شناسایی و معرفی ساخت و سازهای غیرمجاز می باشند و شهرداری‌ها و بخشداری‌ها نیز در این میان نقشی مهم و موثر داشته و دارند. 

وی افزود: همچنین در ایام اجرای احکام و دستورهای قضایی جهت قلع و قمع تغییرکاربری‌های غیرمجاز، علاوه بر حضور پررنگ و پشتیبانی قاطع نیروی انتظامی، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها در تهیه امکانات مورد نیاز (لودر) بسیار همراه بوده‌اند.

الماسی اظهار داشت: در سال گذشته ۳۸ مورد اجرای حکم قطعی به مساحت ۱۴۰ هزارمترمربع و قریب به هزار مورد تخریب ویلا و دیوارکشی غیر مجاز طی ۱۵ مورد دستور قضایی در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها صورت گرفته است.
رییس جهاد کشاورزی ساوجبلاغ افزود: همچنین بیش از ۲ هزار مورد اخطار توقف عملیات ساخت و ساز غیرمجاز انجام شده است.

رییس اتحادیه مشاورین املاک شهرستان ساوجبلاغ ضمن تقدیر از کادر پزشکی و پرستاران در خط مقدم  مقابله به ویروس کرونا گفت: بنگاه داران تحت پوشش اتحادیه سهم به سزایی را در این زمینه با تعطیلی مغازه های خود ایفاد نموده‌اند که جای تقدیر و تشکر دارد.

ابوالفضل جوادی گفت: سالانه بخشی از بهترین اراضی کشاورزی و باغی به دلایل متعدد تغییر کاربری یافته و به مصارف دیگری تبدیل می‌گردند که خروج اینگونه اراضی از مسیر تولید زراعی و باغی لطمات جبران ناپذیری را ایجاد می‌نماید.

جوادی اظهار داشت: در شهرستان ساوجبلاغ حدود یک هزار و ۲۵۰ املاک مجاز وجود دارد که به دلایل خاص و منطقی در بازنگری و ساماندهی سالیانه حدود ۳۰۰ مورد به دلایل پایان مدت اعتبار، جابجایی بدون اطلاع که منجر به ابطال می‌باشد، فوتی و غیره جمع آوری شد.

وی افزود:  ۱۵۵ مورد مشاور املاک غیرمجاز نیز در این شهرستان وجود دارد که تاکنون حدود ۵۰ مورد جهت پلمب طبق قانون به اتاق اصناف معرفی و الباقی نیز در دست اقدام می‌باشد.

رییس دادگستری شهرستان ساوجبلاغ نیز با اشاره به اراده جدی دستگاه قضایی استان البرز برای مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی گفت: در راستای اجرای طرح تحول قوه قضاییه و دستورات آیت الله رئیسی و تاکیدات رئیس کل دادگستری استان البرز در زمینه تغییر کاربری اراضی زراعی، باغها و تعرض به اراضی ملی، دادگستری شهرستان با تشکیل قرارگاه ویژه متشکل از ادارات مسئول فعالیت خود را آغاز کرده است.
احمد نوروزی با تاکید بر برخورد بدون اغماض با هرگونه تخلف و کم کاری در زمینه مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی افزود: امیدواریم با همکاری مدیریت جهادکشاورزی و سایر دست اندرکاران و با فعالیت های کارشناسانه و اتخاذ تدابیر لازم ریشه این نوع از جرایم در شهرستان خشکانده شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.