ابتدا باید به این نکته توجه داشت که  کنجکاوی از همان دوران کودکی در انسان شکل می گیرد و هدایت این حس و فطرت ذاتی به سمت علم و پژوهش، آغازی مبارک برای تربیت انسان خردمند، خلاق و با اندیشه است.

برهمین اساس تحقیقات علمی نشان می دهد که باید هدفمندی را از دوران آغازین زندگی  یا پایه های اولیه تحصیل شروع کرد و در کنار حال و هوای دوران کودکی  و نوجوانی باید حس کنجکاوی به سمت خلاقیت و راه وروش هدفمند کشاند.

از دیگر سو امروزه همه جهانیان به این موضوع پی برده اند که داشتن زندگی مدرن یا برخورداری از نیازهای مناسب حیات بشری به علم و تحقیق  و تولید دانش متکی است و جامعه ای می تواند در عصر فناوری اطلاعات حرف برای گفتن داشته باشد که به  پشتوانه علمی و اقتصاد نوپدید فناور برخوردار مجهز شود.

پژوهش در آموزش و پرورش، وسیع ترین و حساس ترین حوزه پژوهشی درقلمرو علوم انسانی را دربر می گیرد زیرا پژوهش زیربنای اصلی پیشرفت محسوب می شود. آموزش و پرورش به عنوان زیرساخت والگوی توسعه جامعه درهمه ابعاد از نقشی حیاتی و ظریف برخوردار است. 
با نگاهی به نقش نظام آموزش و پرورش به عنوان تربیت کننده و آموزش‌دهنده سرمایه‌های انسانی خلاق و پژوهشگر بیانگر این موضوع مهم است که نظام آموزش و پرورش فراگیران را به سوی پژوهش محوری سوق می دهد.
پژوهش و نوآوری در جامعه‌ای توسعه پیدا می کند که نظام آموزشی و فرهنگی، زمینه و بستر مناسب برای آن را تدارک دیده باشد. تحقیق درکنار آموزش یکی از اهداف بسیار مهم آموزش و پرورش را تشکیل می دهد که باید مورد توجه قرار گیرد .
مدارس و معلمان در این میان دارای وظیفه بسیار مهم و حساسی هستند که می‌توانند علاوه بر فعالیت‌های تحقیقاتی روح و انگیزه تحقیق و روش‌های درست پژوهش را در میان دانش آموزان نهادینه کنند.
آشنایی با پژوهش درآموزش و پرورش و نقش آن درتربیت دانش آموزان پژوهشگر واینکه تنها راه توسعه هر جامعه درزمینه های مختلف، پژوهش است می باشد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
پژوهش نیز نیازمند آموزش است زیرا پژوهش درحقیقت یک فن است و روش های مختلفی دارد که یادگیری و به کار بستن آنها جز با آموزش میسرنیست که این مهم در دستور کاری آموزش و پرورش البرز قرار دارد.
مشکلات آموزش و پرورش باید در اولویت کارهای پژوهشی محققان و پژوهشگران قرار گیرد.
آموزش و پرورش البرز در حوزه پژوهش ظرفیت بی نظیری دارد چرا که هرساله معلمان و دانش آموزان این استان در این بخش مهم در مسابقات و جشنواره های تحقیقاتی، خوارزمی، اقدام پژوهی، تالیفات ، مقاله و معلم پژوهنده حائز رتبه های برتر کشوری و برون مرزی می شوند.
شعارهفته پژوهش امسال با عنوان پژوهش، خلاقیت، زندگی است که مفهوم و اهداف آن برای دانش آموزان در مدارس استان البرزدر قالب کارگاه های آموزشی ویژه دانش آموزان و دوره های توانمندسازی برای معلمان تبیین شد.
ارایه آموزش به دانش آموزان باید طوری باشد که این افراد خلاق، جستجو گر، توانمند و بدنبال علم و دانش باشند.
معلمان باید دانش آموزان را از دوران مدرسه با مساله تحقیق آشنا کنند تا آنان همواره بدنبال کسب علم و جدیدترین یافته های علمی باشند.
به منظور آشنایی با ظرفیت های پژوهش درآموزش و پرورش البرز، میزگردی با حضور معاون ، کارشناسان و دانش آموزان در مرکز ایرنا استان البرز برگزار شد تا جامعه هدف با دستاوردهای پژوهشی و رسالت خطیر خود در این حوزه مهم شناخت بیشتری پیدا کنند.

فرهنگ پژوهش محوری 
معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرز در این میزگرد ایرنا البرز گفت: علم و تحقیق در دین اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردار است به گونه ای که ۸۷ درصد آیات قرآن مربوط به کسب علم، تحقیق و پژوهش است.
تقی نادری اظهار داشت: با تکیه بر علم و پژوهش می توانیم بدنبال کسب الگوی استقلال علمی و پیشرفت در حوزهای مختلف صنعتی، کشاورزی، علمی، و غیره باشیم.
 پژوهش باید مبتنی بر رویکرد فراگیر باشد بطوری که فرد محقق بتواند مشکلات آینده را شناسایی و با انجام تحقیق راهکارهای عملیاتی آنرا پیدا کرده و ارایه دهد.

وی ترویج و تقویت فرهنگ پژوهش در مدرسه و در بین دانش آموزان به عنوان آینده سازان این مملکت را از رویکردهای آموزش و پرورش عنوان کرد.
 آموزش بدون پژوهش کاربردی و راهبردی نتیجه بخش نیست به همین دلیل یکی ازاهداف و رسالت های هفته پژوهش را ایجاد و احیای تفکر پژوهش دراذهان همه محققان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان تشکیل می دهد. آسیب های آموزش و پرورش باید از راه پژوهش و تحقیق های میدانی پژوهشگران شناسایی و برطرف شود تا بتوان آینده ای درخشان را برای این سرزمین رقم زد.
وی با اشاره به اهمیت کار پژوهش سراهای دانش آموزی، اضافه کرد: پژوهش های مدرسه ای باید به سمت مساله محوری هدایت شوند به گونه ای که ذهن دانش آموزان درگیر مساله ها شود.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرزادامه داد: درزمینه سرعت بخشی و تعمیق طرح های پژوهشی دراستان البرز، توسعه و تقویت پژوهش سراهای دانش آموزی و پژوهشگاه معلمان می توانند مرکز نقل و نقطه ارتباط کارهای تحقیقاتی برای دانش آموزان و معلمان باشد.
نادری یادآورشد: دانش و دانایی یکی از شاخص های توسعه یافتگی در جهان است و با تقویت روحیه تفکر، اندیشیدن، تحقیق و پژوهش زمینه ای برای اجرای طرح های دانش بنیان در جامعه فراهم می شود.
وی گفت: تلاش می شود دانش آموزان در مدرسه با انجام کارهای پژوهشی آشنا شوند تا دردانشگاه ها به سمت انجام پژوهش های کاربردی گام بردارند.
 با توجه به اهمیت پژوهش در جامعه دانش آموزان باید پژوهش محور تربیت شوند و در این صورت است که کار استادان دانشگاه در آینده آسان تر می شود. پژوهش کاربردی اهمیت و ارزش آن به مراتب فراتر از پژوهش هایی است که جنبه نظری دارند.
نادری با تاکید براینکه در بخش تولید علم نباید تنها مصرف کننده بود، خاطرنشان کرد: امروز با تحقیق و پژوهش در بخش های مختلف و گام برداشتن در مسیر تولید علم می توان برای کشور آینده ای روشن را رقم زد.

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی
رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش البرزهم گفت: نمایشگاه استانی پژوهش فرصتی ارزشمند برای ارائه توانمندی های دانش آموزان و معلمان پژوهنده است که باید از آن استفاده بهینه کرد.
دکتر قادر حسین زاده دو هدف اصلی آموزش و پرورش البرزدر نمایشگاه استانی پژوهش را ترغیب جامعه هدف به پژوهش و تکریم پژوهشگران در عرصه تعلیم و تربیت به ویژه علوم نوین و تجاری سازی را تشکیل می دهد.
وی با اشاره به اینکه امسال نیزآموزش و پرورش البرز دستگاه برتر پژوهش استانی و کشوری شناخته شد، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش البرز برای چهارمین سال متوالی دستگاه برتر استانی و کشوری شناخته شد.
حسین زاده مهمترین شاخص کسب این رتبه را داشتن ایده های برتر پژوهشی و همچنین برگزاری کارگاه های مستمر پژوهشی در سطح نواحی و مناطق هشتگانه آموزش و پرورش البرز ذکر کرد.
وی اظهار داشت: ۲۰ هزار و ۸۰۰  دانش آموز و معلم البرزی از نمایشگاه استانی پژوهش از نواحی و مناطق هشت گانه آموزش و پرورش البرز بازدید کردند.
رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش البرزیادآورشد: در این نمایشگاه  ۳۲ غرفه به آموزش و پرورش البرز اختصاص یافت که در آن  ۲۲۰ عنوان کتاب تالیفی معلمان پژوهشگر و ۲۰۰ دست سازه  پژوهشی دانش آموزی برای بازدید کنندگان دایر شد.
حسین زاده به فعال شدن میز مشاوره پژوهشی به عنوان یک ابتکار درغرفه سرای قلم این نمایشگاه پرداخت و افزود: در این سرا صاحبنظران عرضه پژوهش به سوالات دانش آموزان، معلمان و سایر بازدیدکنندگان در حوزه فرآیند پژوهش پاسخ دادند.
وی بیان داشت: دانش آموزان البرزی به دبیرخانه استانی پژوهش ۱۷۳ ایده ارسال کردند.
رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: از این تعداد ۱۵ اثر پژوهشی در استان  برتر شناخته شدند.
وی یاد آورشد: در نمایشگاه پژوهش و فناوری استان در غرفه های پژوهش آموزش و پرورش البرز ۳۵۰ کارگاه آموزشی پژوهشی در حوزه علوم نوین برگزار شد.
حسین زاده عنوان کرد:  به مناسبت هفته پژوهش ۱۴  نمایشگاه کتاب با عنوان پژوهش در مدارس البرز نیزبرپا شد.
وی خاطرنشان کرد: در هفته پژوهش از ۱۴ دانش آموز و معلم پژوهشگر برتر استان البرز تجلیل شد.
وی تاکید کرد: ۲ معلم پژوهشگر این استان نیز در مرحله کشوری موفق به کسب مقام برتر در حوزه پژوهش شدند.

مشارکت بالای دانش آموزان
معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت: امسال ۲۰ هزار و ۸۰۰ دانش آموز در نمایشگاه استانی پژوهش با هدف حمایت از پژوهش درحوزه تعلیم و تربیت مشارکت کردند.
تقی نادری اظهارداشت : در این نمایشگاه طرح پژوهشی ازدانش آموزان و معلمان البرز به نمایش گذاشته شد.
وی با اشاره به تشکیل کمیته دانش آموزی برای سوق دادن دانش آموزان به سوی امور پژوهشی، یادآور شد: در نمایشگاه برای دانش آموزان بازدید کننده کارگاه های آموزشی درحوزه علوم نوین برگزارشد.
وی از هفته پژوهش به عنوان یک فرصت طلایی برای ترویج فرهنگ فناوری، تشویق محققان به تولید علم و فناوری کشور نام برد و افزود: درعرصه تعلیم و تربیت نیز تلاش می کنیم دانش آموزان با این بخش مهم و تاثیر گذار آشنایی بیشتری پیدا کنند.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: در چند سال اخیر یکی از بحث های مهم آموزش و پرورش در حوزه پژوهش است که از طریق درس تفکر، پژوهش و پژوهش های آکادمی معلمان در کشور دنبال می شود.
وی تصرح کرد: دانش آموزان البرزی در طرح پژوهشی ایده برتر نیز شرکت کردند.
نادری عنوان کرد: یکی ازغرفه ها ی آموزش و پرورش در نمایشگاه استانی پژوهش سرای قلم نام داشت که در آن میز مشاوره پژوهش برای  پاسخ دادن به سوالات بازدید کنندگان از نمایشگاه فعال شد.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش البرز امسال نیز رتبه اول نمایشگاه پژوهش استان را کسب کرد.

معلم پژوهنده 
 رییس گروه تخقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت : ۱۰ اثر معلم پژوهنده البرز به دبیرخانه بیست و دومین برنامه ملی معلم پژوهنده کشوری راه یافت.
دکتر قادر حسین زاده اظهارداشت: برنامه ملی معلم پژوهنده با استقبال چشمگیر و بی نظیر معلمان پژوهنده استان البرز در بخش های آموزشی و تربیتی روبرو شده است.
وی بیان داشت: در این مرحله تعداد گزارش‌های منطقه‌ای از `پنج هزار و ۴۸۰ اثر در سال قبل به ۶ هزار و ۱۰۰ اثر رسید.گزارش های استانی هم از ۳۰۰ اثر به  ۴۰۲ گزارش افزایش یافت.
حسین زاده یادآورشد: گروه تحقیق و پژوهش آموزش و پرورش استان البرز در سه سال متوالی حائز رتبه برتر کشور شده است.
وی با اشاره به نقش مهم پژوهش درکیفیت بخشی به فرآیند تعلیم و تربیت ، ادامه داد: افزایش سطح مشارکت معلمان دراین برنامه ، شرکت گسترده آن‌ها در دوره‌های اقدام پژوهی،افزایش کیفیت طرح‌ها و اقبال روزافزون به اهمیت تفکر و عمل مبتنی بر پژوهش از جمله عوامل موفقیت آمیز این برنامه اقدام پژوهی در بین معلمان را تشکیل می دهد.
رییس گروه تخقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش البرزافزود: اجرای برنامه معلم پژوهنده به معلمان،کارشناسان و دست اندرکاران آموزش و پرورش کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از شیوه‌های پژوهشی، نسبت به شناخت مسائل و ابداع روش‌های نوین و موثربرای آموزش و یادگیری در کلاس گام های مهمی بردارند.
حسین زاده از تصمیم گیری، تصمیم سازی ، برنامه ریزی آموزشی وپرورشی،دقت و حساسیت بیشتر به عنوان دیگر دستاوردهای برنامه معلم پژوهنده در بین فعالان نظام تعلیم و تربیت در مدارس یاد کرد.
وی عنوان کرد:  ۱۵۰ داور آثار معلمان پژوهنده در مرحله آموزشگاهی و منطقه ای و ۴ داور در مرحله استانی را مورد ارزیابی قرار دادند.ت که در آن میز مشاوره پژوهش برای  پاسخ دادن به سوالات بازدید کنندگان از نمایشگاه فعال شد.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش البرز امسال نیز رتبه اول نمایشگاه پژوهش استان را کسب کرد.

دوره های آموزشی ضمن خدمت 
رییس اداره برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرز نیز گفت: پیشرفت و بالندگی هر کشور به انسان‌های آن کشور بستگی دارد و نیروی انسانی کارامد و با دانش است که یک جامعه را بالنده و پیشرفته می‌گرداند. 
رضا شکیبا خاطرنشان کرد: تحقق توسعه، نیازمند پرورش نیروی انسانی باکیفیت و باصلاحیت است و پیشرفت همه‌جانبه بدون داشتن انسان‌هایی فرهیخته و متدمن ممکن نیست.
فرایند آموزش و به ‌سازی از فعالیت های ضروری و پیگیر برای تطبیق نیروی انسانی با شرایط متغیر سازمان و محیط می‌باشد و آموزش، ابزاری است که به وسیله فنون و روشهای مختلف، مدیران را در اداره سازمانها یاری می‌رساند. 
وی بیان داشت: ایجاد یک نظام اداری مطلوب و مناسب، تا اندازه زیادی به کمک آموزش و ارتقاء توانمندی‌های نیروی انسانی امکان‌ پذیر است.
وی تصریح کرد: چیرگی روزافزون انسان بر طبیعت و شناخت و آگاهی از ناشناخته‌ها و پژوهش برای یافتن تکنیک ها و ابزارهای جدید به منظور حل مسائل و مشکلات جامعه به ویژه در کشورهای در حال پیشرفت، مسئله آموزش نیروی انسانی را بیش از پیش مهم و مؤثر نموده است.
وی اضافه کرد: رشد نیروی انسانی ازطریق آموزش و پرورش بیش از پیش مورد توجه و تاکید سازمان ها قرار گرفته‌است به گونه ای که در کوشش‌های مدیریت نوین، تحولی چشمگیر به‌شمار می‌آید.
رییس اداره برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرزیاد آورشد: آموزش و پرورش کارکنان در ردیف اساسی‌ترین وظایف هرمدیر قرار گرفته است که در این راستا مهمترین وظیفه مدیر آن است که با تدوین مستمر برنامه‌های آموزشی، راه دگرگون شدن و بهبود کار را هموار نماید.
 شکیبا ادامه داد: آموزش، کاراترین ابزارو قویترین فرآیند موجود برای انتقال دانش و مهارت به نیروی انسانی و آماده تقویت ‌نمودن آنان برای انجام وظایف می‌باشد.
وی اظهارداشت: امروزه اغلب کشورهای توسعه‌یافته برای بقاء، رشد و تداوم توسعه، بخش قابل توجهی از درآمد ناخالص ملی خود را به طرق مختلف صرف آموزش و تربیت نیروی انسانی می‌نمایند و با تعلیم مهارت‌های ضروری به کارکنان، میزان بهره‌وری کار را افزایش می‌دهند. 
وی بیان داشت: اجرای برنامه‌های آموزشی درسازمان، پرورش استعدادها، ژرف ‌بینی، جامع‌نگری و پایبندی افراد به ارزشهای سازمانی را تقویت می‌ کند.
شکیبا خاطرنشان کرد: عملیات آموزش و بهسازی از فعالیتهای ضروری و مستمر برای تطبیق نیروی انسانی با شرایط متغیر سازمان و محیط می‌باشد و آموزش، ابزاری است که به وسیله فنون و روشهای مختلف، مدیران را در اداره سازمانها یاری می‌رساند.
وی گفت: ایجاد یک نظام اداری مطلوب و مناسب، تا اندازه زیادی به کمک آموزش و ارتقاء توانمندیهای نیروی انسانی امکان‌پذیر است. تسلط روزافزون انسان بر طبیعت و شناخت و آگاهی از ناشناخته‌ها و پژوهش برای یافتن تکنیک ها و ابزارهای جدید به منظور حل مسائل و مشکلات جامعه به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مسأله آموزش نیروی انسانی را بیش از پیش مهم و مؤثر نموده‌است.
وی افزود: با توجه به اینکه ایران نیز سالهاست برای نیل به رشد و توسعه مطلوب در تکاپوست، یکی از اهداف استراتژیک و بلندمدت مدیران بلندپایه آن رهانمودن اقتصاد کشور از درآمدهای نفتی و اتکاء به درآمدهای غیر نفتی به عنوان مهمترین منبع درآمد و مؤثرترین ابزار توسعه می‌باشد. 
رییس اداره برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرز بیان داشت: آموزش نیروی انسانی و ارزیابی آثار آن برافزایش عملکرد آنان، فوق‌العاده حائز اهمیت است.

شکیبا یادآور شد: آموزش صحیح نیروی انسانی، ضمن اینکه در سطح سازمانهای دولتی باعث ارتقاء عملکرد کارکنان و سازمان می‌گردد زمینه‌های برخورد مناسب تر کارکنان با مراجعان را نیز فراهم می‌نماید. 
وی اضافه کرد: در راستای سند تحول بنیادین برای ایجاد ساز و کارهای لازم برای ارتقاء و تقویت جایگاه علمی وفنی معلمان و برنامه ریزی و بکارگیری امکانات و فرصت های اجتماعی برای اعتلای توانایی های عمومی و علمی و تخصصی معلمان ، برنامه ریزی های لازم برای برگزاری دوره های آموزشی صورت گرفته است.
شکیبا عنوان کرد: برنامه های پیشنهادی و اقدامات انجام شده درخصوص  برنامه ریزی و اجرای دوره های آموزشی ضمن خدمت برای اجراء در سطح استان البرز در ۱۰ محور تهیه شده است.
وی تعیین و شناسایی دوره ها براساس اولویت های استانی و ضرورت های موجود ( نیاز سنجی) ، ارتقاء توانمندی های علمی ، تخصصی وعمومی معلمان ، برنامه ریزی و بکارگیری امکانات  و فرصت های اجتماعی برای اعتلای توانایی های عمومی و علمی ، برنامه ریزی و اجرای دوره های آموزشی ضمن خدمت در سطح اداره کل و مناطق تابعه را از جمله این برنامه ها عنوان کرد.
 تهیه و تدوین محتوای آموزشی هر دوره با توجه به عنوان دوره توسط گروه های آموزشی و انجمن های علمی و آموزشی ،  انجام هماهنگی  های لازم با ادارات در سطح اداره کل و مناطق تابعه برای رییس اداره برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش البرز تهیه واجرای دوره های آموزشی ضمن خدمت ، تعیین ، شناسایی و انتخاب دوره های تخصصی برای دوره های تخصصی برای دوره ها و رشته های گوناگون را از دیگر برنامه ها ذکر کرد.
شکیبا پیگیری برای اعزام مدرسان دوره های آموزشی متمرکز کشوری و تامین مدرسی ، برگزاری دوره های آموزشی  تخصصی و عمومی و برگزاری دوره های آموزشی کتب جدیدالتالیف از دیگر برنامه یی است که پیشنهاد داده شده است.

معلم البرزی پژوهشگر برتر کشور

 رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش البرز گفت: معلم پژوهشگراین استان درحوزه امور پژوهشی برتر کشوری شناخته شد.

قادر حسین زاده اظهار داشت: دکتر رحیم مرادی با داشتن ۲ سال سابقه کار در آموزش و پرورش ناحیه یک کرج توانست به این موفقیت دست یابد.

وی بیان داشت: این پژوهشگر البرزی فارغ التحصیل رشته فناوری آموزشی است که با  ۱۵ سال تلاش در حوزه پژوهش در زمینه مقاله و تالیف کتاب این افتخاررا برای استان کسب کرد.

حسین زاده یادآور شد: درآیین کشوری از این پژوهشگر برتر استان البرز تجلیل شد.

رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: زهرا ارزانی نیز از دیگر معلمان پژوهشگر در رشته شیمی است که در سطح استان برتر شناخته شده است.

حسین زاده تصریح کرد: تاکنون مقاله های زیادی از این معلم البرزی در بخش آموزش شیمی و آزمایشگاه در مجلات داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.

وی عنوان کرد: برای چهارمین سال متوالی است که معلمان البرزی رتبه برتر کشوری را در حوزه پژوهش آموزش و پرورش ازان خود می کنند.

پژوهش سرای ملاصدرا کرج قطب علمی تحقیقاتی کشور
مدیرپژوهش سرای دانش آموزی ملاصدرا آموزش و پرورش ناحیه چهار کرج گفت: این پژوهش سرا پذیرای اردوهای دانش آموزی درون و برون استانی است.
زهرا نیکویی اظهار داشت: این پژوهش سرا به عنوان  قطب کشوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی آماده پذیرش اردوهای علمی نانو است.
وی ادامه داد: پژوهش سرای ملاصدرا  در محورهای ساخت آزمایشگاه تخصصی، آموزش دبیران و دانش آموزان، تولید محتوا و جشنواره ملی عملکرد خوبی داشته که بازدید دانش آموزان از این فضای علمی نقش بسزایی درهدایت آنان به سمت فعالیت های پژوهشی به ویژه در حوزه فناوری نانو خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه امروزه فناوری سلول‌های بنیادی و کاربرد آن در پزشکی بازساختی با اقبال شدید محققان و دانشمندان جهان به این شاخه ازعلم و فناوری روبرو شده است، خاطرنشان کرد: مشاهده فعالیت های نانو در قالب یک اردوی بازدید علمی – پژوهشی از پژوهش سرای دانش آموزی ملاصدرا کرج ضرورت دارد.
این مدیر تصریح کرد: سرمایه‌گذاری‌های سنگین کشورهای پیشرفته در این حوزه، حاکی از نقش مهم و چشمگیر این شاخه از علم و فناوری در کسب سهم مهمی از درمان بیماری ها درآینده نزدیک دارد.
نیکویی یادآور شد: پیش بینی می شود دردهه آینده کشورهای صاحب فناوری در این حوزه، صاحبان اقتداردر سطح ملی و بین المللی باشند.
وی از تشریح برنامه عملیاتی قطب از جام ملی سلول های بنیادی و مسابقه سه دقیقه فیلم آموزشی به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های قطب سلول های بنیادی در کنار برگزاری هفتگی کارگاه های آموزشی در حوزه نانو در این پژوهش سرای دانش آموزی در استان یاد کرد.
مدیریت هدایت و راهبردی علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی پژوهش سراهای دانش آموزی سراسر کشور به این پژوهش سرا در البرز واگذار شده است.
نیکویی گفت: از ششم بهمن سال ۹۷ طی ابلاغ معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، قطب کشوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در پژوهش سرای دانش آموزی ملاصدرا آموزش و پرورش ناحیه چهار کرج مستقر شده است.
وی با بیان اینکه این پژوهش سرا دارای آزمایشگاه های مجزای فیزیک ، شیمی، زیست شناسی، ریاضی و نجوم  است ، یادآور شد: این مرکز به عنوان یکی از مراکز پژوهشی به ویژه درحوزه فناوری نانو و سلول های بنیادی توانسته است گام های موثری را در استعداد یابی و هدایت دانش آموزان مستعد بردارد.
وی تاکید کرد: اکنون دهها تیم تحقیقاتی دانش آموزی در حوزه نانو و سلول های بنیادی بازساختی در حال پژوهش در آزمایشگاه های این پژوهش سرا هستند.

کسب رتبه اول آزمایشگاه نانو کشور
مدیر پژوهش سرای دانش آموزی ملاصدرا آموزش و پرورش ناحیه ۴ کرج گفت: پژوهش سرای دانش آموزی ملاصدرا استان البرز توانست رتبه اول آزمایشگاه نانو دانش آموزی کشور را کسب کند.
زهرا نیکویی افزود: براساس اعلام باشگاه نانو ، آزمایشگاه پژوهش سرای آموزش و پرورش ناحیه ۴ کرج با کسب ۱۰۵۹۴.۵ امتیاز موفق به کسب رتبه اول از بین آزمایشگاه های نانو دانش آموزی در کشور شده است.
وی بیان داشت: هر ساله از سوی ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، آزمایشگاه های نانو دانش آموزی در کشور مورد ارزیابی قرار می گیرند که در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ ، آزمایشگاه پژوهش سرای ملاصدر ناحیه ۴ کرج حائز رتبه اول کشوری شد.
 این ارزیابی با هدف میزان تاثیر آزمایشگاه های دانش آموزی در رشد علمی ،مشارکت در همکاری های شبکه ای و فعالیت های آموزشی و پژوهشی انجام می شود.
نیکویی اضافه کرد: آزمایشگاه نانو دانش آموزی پژوهش سرای ملاصدرا به همت وزارت آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۹۴ در استان البرز تجهیز و راه اندازی شد.
وی ادامه داد: پژوهش سرای دانش آموزی ملاصدرا دارای تجهیزات تخصصی آزمایشگاه نانو از جمله الکتروریسی ، انفجار سیم ،کوره الکتریکی ،اسپاترینگ ، سانتریفیوژ است که حدود ۷۰ دانش آموز توانا در این مرکز مشغول انجام پروژه های تحقیقاتی در زمینه فناوری نانو هستند.
در طول سال تحصیلی برای دانش آموزان استان البرز نیز در پژوهش سرای دانش آموزی ملاصدرا کارگاه های آموزشی – تخصصی در بخش نانو برگزار می شود.

دانش آموز البرزی برتر جشنواره خوارزمی 
عسل منفرد از دانش آموزان دوره دوم متوسطه استان البرز نیز گفت : در بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی رتبه برتر کشور را به خود اختصاص داده است.
منفرد از دانش آموزان دبیرستان دولتی فاطمیه آموزش و پرورش ناحیه یک کرج با طرح پژوهشی " تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر و آنتی باکتریال بر پایه نشاسته با روش مکانیزه با قابلیت تولید گیاه " توانست برای استان البرز افتخارآفرینی کند.
این دانش آموز ۱۵ ساله ادامه داد: همیشه از اینکه پلاستیک ها چهره ی طبیعت را زشت و خاک و محیط زیست را آلوده می کردند ناراحت بودم.
وی با اشاره به اینکه این پژوهش را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده و ادامه دارد، یادآورشد: طرح من تولید پلاستیکی زیست تخریب پذیر است که حداکثر بعد از ۴ ماه در طبیعت جذب می شود.
منفرد یادآور شد: این طرح نه تنها آسیبی به خاک نمی رساند بلکه به عنوان کود برای خاک عمل می کند به گونه ای که این پلاستیک ها وقتی در محیط و خاک  قرار بگیرند به علت استفاده از نانو مواد و یک سری ترکببات خاص بعد از یک هفته تولید یک گیاه جدید می کند و در واقع مرگ هر یک از پلاستیک های من مساوی با تولد یک گیاه جدید است.
این دانش آموز پژوهشگر اظهارداشت: این پلاستیک ها در تمامی زمینه ها کاربرد دارد. برای استفاده و تولید نایلون های فریزر و حتی پلاستیک های محکم تر مثل گلدان ها،سطل آشغال ها وحتی برای مصارف پزشکی.مثلا بسته بندی های استریل و تولید چسب زخم، چرا که این پلاستیک ها خاصیت آنتی باکتریال بودن دارند.
منفرد با بیان اینکه این طرح به ۲ روش روش ماشینی و مکانیزه می باشد، اضافه کرد: در قالب این طرح دستگاهی ساخته شده که پلاستیک هایمان را به صورت فیلم تبدیل می کند.
این دانش آموز البرزی کسب رتبه دوم درجشنواره کشوری علامه طباطبایی به عنوان پژوهشگر برتر و کسب تندیس از هفتهی پژوهش ، طرح برتر در جشنواره ی علوم و فناوری نانو از سوی " ریاست جمهوری و معاونت علمی و فناوری ستاد ویژه ی توسعه فناوری نانو "  و حضور یک هفته ای در غرفه اختصاصی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران را از دیگر افتخاراتش در حوزه پژوهشی ذکر کرد.
منفرد از کسب تاییده از سازمان محیط زیست ، رتبه برتر در جشنواره بین المللی ابن سینا ، سمینار علمی دانش آموزی هفتم، سمینار علمی دانش آموزی هشتم ، گواهی نامه  پژوهش  از بنیاد علمی نخبگان ، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ، رتبه برتر در مرحله استانی جشنوارهی جوان خوارزمی  وبرگزیده در مرحله ی کشوری جشنواره جوان خوارزمی را از دیگر موفقیت هایش در حوزه پژوهش برشمرد.

استان البرز ۵۰۰ هزار دانش آموز و ۲۶ هزار فرهنگی دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.