به گزارش خبرآنلاین، همایشی برای شناخت بهتر خودمان و دیگران نخستین همایش شناخت روانشناسی و مدیریت درون با رویکرد تیپ شناسی شخصیتی بر اساس کهن الگوها و اسطوره ها به مدرسی ساغر ظهرابی پنجشنبه ۲۳ آبان در تالار شهیدان نژاد فلاح کرج برگزار می شود که بر همین اساس برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این همایش به گفت و گو با ساغر ظهرابی مدرس این دوره پرداخته ایم.

ظهرابی با بیان اینکه انسان ها بر اساس الگوهای از پیش تعیین شده که ریشه در ناخودآگاه فردی و جمعی دارند، رفتار می کنند اظهار داشت: برای کمک به افراد، ابتدا لازم است ضمیر ناخودآگاه فرد مورد بررسی قرارگیرد.

هر کهن الگوی مردانه و زنانه در برگیرنده الگوی رفتاری و تمایلات و نیازهای خاص خود است. وی افزود: با شناخت کهن الگوهای فعال در هر تیپ شخصیتی، توانایی پیش بینی نیازها و استعدادها، نقاط قوت و ضعف را خواهیم دانست و به طبع این شناخت، توانایی مدیریت خود در مسیر موفقیت امکان پذیر می گردد.

وی در ادامه در تشریح این موضوع به طرح مصداق هایی که بسیاری از ما روزانه با آن سروکار داریم پرداخت و گفت: مثلا عصر از سر کار به خانه می آیم، خسته و کوفته، در همین هنگام، وقتی که وارد خانه می شویم، سر یک چیز کوچک و یک حرف کوچک همسرمان به صورت رگباری به سر ما غر می زند و عصبی مان می کند. یا اینکه به خاطر اینکه شخصیت کارمندانمان را در موقع استخدام درست بررسی نکردیم، با کارمندانی در طول روز سر و کله می زنیم که با شخصیت خودمان جور نیست، مدام از رفتار کارمندانمان گلایه داریم و در طول روز از محل کارمان خیلی خسته می‌شویم.

این مدرس دوره های روانشناسی و مدیریت افزود: با شرکت در این سمینار، آرکی تایپ های غالب و آرکی تایپه ای سرکوب شده درون خود را شناخته و به علت اصلی مشکلات خود و اطرافیانتان پی می برید.

سپس می توانید با تمرین و کنترل خود، آرکی تایپ های غالب خود را متعادل ساخته و آرکی تایپ های سرکوب شده خود را تقویت نمایید تا به تعادل در تمامی جنبه های زندگی دست یابید.

وی اضافه کرد: همچنین وقتی سایر تیپ های شخصیتی را بشناسیم، احترام و حمایت بیشتری برای آن ها قائل می شویم و علایق آنها را می شناسیم، وقتی به جای داوری و انتقاد، آنچه را که هستند می پذیریم، به آن ها امکان می دهیم که آنچه را که هستند باقی بمانند.

 ظهرابی با بیان اینکه یکی از جدیدترین سبک ها و متدهای شخصیت شناسی در واقع ۱۵ وجه شخصیتی تعریف می شود، خاطرنشان کرد: در هر انسانی از بدو تولد بر اساس معیارهایی مثل عوامل ذاتی، ژنتیکی، محیطی و شخصیت والدین دارای یکی از آن ۱۵ وجه شخصیتی به صورت یک هویت غالب است که این هویت غالب دلیل بسیاری از رفتارها، عمل ها، عکس العمل ها و عواطف او است.

وی ادامه داد: با شرکت در این دوره آموزش می بینیم که چگونه در مصاحبه‌های استخدامی، هوشمندانه و بر اساس تیپ شخصیتی کارمندانتان را استخدام کنید. استعدادها و توانمندی‌های ذاتی که دارید را دقیق‌تر خواهیم شناخت، و در جلسات کاری یا مصاحبه‌های استخدامی یا موقعیت‌های مشابه، «هوشمندانه» و بر اساس تیپ شخصیتی طرف مقابل مذاکره می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در این دوره رشته تحصیلی یا شغل متناسب با تیپ شخصیتی‌ مان را پیدا می کنیم، خاطرنشان کرد: نکته مثبت این همایش این است که نقاط قوت و ضعف افراد را در شرایط مختلف مشخص می‌کند و به آنها در تلاش برای تغییر و بهبود آنها کمک می کند.

وی در تشریه عناوینی که با شرکت در این همایش می توان آموخت اظهار داشت: معیارهای خودتان را برای انتخاب شریک عاطفی، بهتر خواهید شناخت. کاملا متوجه علت بعضی از تفاوت‌های شخصیتی بین خودتان و دیگران خواهید شد. سازگاری دو طرفه در رابطه عاطفی را بر اساس تیپ شخصیتی خودتان و طرف مقابل یاد می‌گیرید. با در نظر گرفتن تفاوت‌های شخصیتی، رابطه عاطفی خودتان را بهتر مدیریت خواهید کرد، استعدادها و توانمندی‌های ذاتی که دارید را دقیق‌تر خواهید شناخت، رشته تحصیلی یا شغل متناسب با تیپ شخصیتی‌تان را پیدا می‌کنید. در جلسات کاری یا مصاحبه‌های استخدامی یا موقعیت‌های مشابه، «هوشمندانه» و بر اساس تیپ شخصیتی طرف مقابل مذاکره می‌کنید. با شناخت نقاط قوت تیپ شخصیتی‌تان دیگر لازم نیست شبیهِ کسی شوید تا خوشحال شوید، بلکه روی رشد نقاط قوت «خودتان» کار می‌کنید.

وی ادامه داد: ابتدایی ترین و اصولی ترین چیزی که در این همایش می‌آموزیم این است که شخصیت و هویت غالب خود را پیدا می‌کنیم‌، با نگرش ها و عواطف خود آشنا می‌شویم‌، دلیل بسیاری از رفتارها و واکنش‌های خودمان را پیدا می‌کنیم و در نهایت با شناسایی تمامی نقاط قوت و نقاط ضعف خود تلاش می‌کنیم بر روی نقاط قوت خود تمرکز کرده و با استفاده از نقاط قوت دیگر هویت ها نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنیم و بدین ترتیب در ارتباط با خود، ارتباط با دیگران، روابط عاطفی، روابط اجتماعی و روابط شغلی رشد و ترقی کرده و فرصت های جدیدی برای خودمان ایجاد کنیم‌.

۴۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1291790
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.