به گزارش خبرگزاری خبرانلاین از استان اردبیل، بابک نخستین افزود: در خصوص حیوانگزیدگی این استان طی سال های گذشته در سطح کشور همیشه رتبه های اول و دوم را داشته است.
وی تصریح کرد: به توجه به هزینه ده میلیون ریالی مراقبت فرد حیوان گزیده و بالا بودن هزینه تامین واکسن و سرم هاری، جهت صرفه جویی و به حداقل رساندن بار مالی، اجرای برنامه آموزشی و اطلاع رسانی، مشارکت و همکاری بین بخشی دستگاه های متولی سلامت نیاز فوری احساس می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به نتایج مداخلات و مراقبتهای صورت گرفته ادامه داد: برغم بالا بودن میزان بروز حیوان گزیدگی در استان، به دلیل انجام مراقبت به موقع و پیگیری های مستمر موارد حیوان گزیدگی در مراکز درمان پیشگیری هاری، خوشبختانه مورد مرگ ناشی از هاری انسانی از سال ۹۳ در استان گزارش نشده است.
شایعترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان
وی این امر را حاصل تلاش پرسنل مراکز درمان پیشگیری هاری و بهداشتی درمانی استان دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه ابتلاء به بیماری هاری مرگ حتمی را به دنبال دارد، لذا جهت پیشگیری لازم است شهروندان هرگونه حیوان گزیدگی را جدی گرفته و فورا برای انجام اقدامات درمانی و پیشگیری به مراکز درمان پیشگیری هاری شهرستان ها مراجعه کنند.
به گفته نخستین مراکز درمان پیشگیری هاری در تمام شهرستان های استان اردبیل به صورت شبانه روزی فعال و آماده خدمت به موارد حیوان گزیدگی بوده، ضمن اینکه تمام خدمات ارائه شده در این مراکز رایگان است.
46