به گزارش ایرنا، سیدرحمان دانیالی روز سه شنبه در کمیته کارشناسی 'مدیریت بحران خشکسالی در عرصه های زیست محیطی استان، تأمین منابع آبی پایدار حیات وحش، تأمین علوفه در نواحی حساس و بحرانی بصورت موردی و موقت، تقویت حفاظت از کریدورها و مزارع و نواحی پیرامونی مناطق تحت مدیریت را از راهکارهای اصلی برای عبور از بحران خشکسالی عنوان کرد.
وی همچنین بر ضرورت کنترل مستمر حیات وحش و زیستگاه ها بمنظور جلوگیری از شیوع احتمالی بیماری های مُسری و نیز پایش مستمر برای جلوگیری از آتش سوزی در مراتع در شرایط خشکسالی تاکید کرد.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان نیز در این نشست گفت: حفاظت از چشمه سارها(اعم از لایروبی مستمر، مرمت اساسی، حفاری، کف شکنی)، ساخت آبشخور بمنظور استفاده بهینه از آب یا ایجاد گودال طبیعی، سطحی کردن آب چاه ها با استفاده از روش ثقلی یا تلمبه برداری، شناسایی نقطه مستعد و ایجاد چشمه با استفاده از حفاری، لوله گذاری و ساخت آبشخور از اقدام های اساسی در شرایط بحران خشکسالی است.
وی بهینه سازی سنگاب ها برای برای آبگیری بیشتر، ساخت آب انبارهای سنتی و بتونی، نصب زیر سطحی منابع و مخازن سه لایه فایبر گلاس و آبرسانی سیار ، شناسایی نواحی مستعد از حیث توپوگرافی و ایجاد سازه و آب بند و جمع آوری آب های سیلابی و ساخت آب انبار در پایین دست را از دیگر اقدام های اساسی در زمینه مقابله با خشکسالی عنوان کرد.
کمیته کارشناسی مدیریت بحران خشکسالی در عرصه های زیست محیطی اصفهان در راستای حفاظت همه جانبه از تنوع زیستی و حیات وحش در شرایط استمرار بحران خشکسالی با حضور کارشناسان و رئیسان مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان برگزار شد.
در این نشست مشورتی و کارشناسی، راهکارها و تمهیدات حفاظت از عرصه های زیست محیطی در مقابله با استمرار بحران خشکسالی ارائه شد.
مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست اصفهان شامل مناطق چهارگانه و شکار ممنوع با وسعت بالغ بر دو میلیون هکتار، قریب به 20 درصد از مساحت این استان را دربرگرفته و زیستگاه گونه های مختلف جانوری و گیاهی ارزشمند محسوب می شود.
استان اصفهان دارای چهار پارک ملی و پناهگاه حیات وحش است که به استناد تعاریف مندرج در متن قوانین مربوطه، این مناطق مستعد بصورت یک زیست بوم طبیعی فعال است و به عنوان پشتوانه ای برای حفاظت از ذخایر طبیعی کشور قرار دارد و هرگونه برداشت و شکار در این مناطق ممنوع است.
اصفهان پس از استان های یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان یکی از استان هایی است که در سال قبل زراعی با شدیدترین خشکسالی سال های اخیر روبرو بوده است.
شدت این پدیده در مرکز، شرق و جنوب شرقی بیشتر از دیگر نقاط استان بوده، بگونه ای که 64 درصد از مساحت آن دچار خشکسالی و 22.5 درصد گرفتار خشکسالی شدید و بسیار شدید است.
میزان بارندگی در شهرهای استان در سال گذشته از جمله نایین 80 درصد، اصفهان 55درصد و در سرشاخه های زاینده رود 20 درصد کاهش یافت.
بر اساس آمار اعلام شده، بطورکلی بارش ها در استان اصفهان در سال آبی جاری نسبت به میزان بلندمدت(40 ساله) 33 درصد کاهش یافته و در وضعیت قرمز قرار گرفته است.
خشکسالی 90 درصد از وسعت استان پهناور اصفهان را فراگرفته و این پدیده سال هاست که ادامه دارد.
94 درصد از جمعیت و 90 درصد از مساحت این استان درگیر خشکسالی درازمدت است.
در سال های اخیر 25 درصد از زمین های کشاورزی استان نیز بر اثر خشکسالی از چرخه تولید خارج شده است.
ت/8114/6027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.