به گزارش خبرنگار ایرنا، نیکنام حسینی پور یکشنبه شب در آیین پایتختی کتاب ایران که همراه با مراسم اختتامیه طرح عیدانه کتاب در باغ جهانی فین کاشان برگزار شد، ضمن تبریک روز جهانی کتاب ( 23 آوریل) از کاشان به عنوان شهری یاد کرد که دارای ظرفیت‌های فرهنگی فراوان و شعرا و نویسندگانی چون سهراب سپهری و ملا احمد نراقی است.
وی با بیان اینکه 25 ناشر در شهر کاشان فعالیت دارند، افزود: ناشران این شهر در سالهای پس از انقلاب اسلامی، بیش از 1600 عنوان کتاب منتشر کردند که از این تعداد 1500 کتاب تالیفی است.
به گفته مدیرعامل خانه کتاب از 106 هزار اهل قلم عضو پایگاه خانه کتاب، 70 نفر کاشانی هستند.
حسین پور رمز موفقیت کاشان را در پایتخت شدن کتاب ایران، مشارکت نهادهای دولتی، موسسه های فرهنگی،نهادهای مردمی دانست و افزود: شهرداری‌ها از نقاط قوت کتاب ‌فروشی‌ها هستند بنابراین می توانند با تصویب مقرراتی در این زمینه به تقویت کتابفروشی ها و رونق آنها کمک کنند.
به گفته مدیرعامل خانه کتاب، این خانه پیش از این اقدام به فروش کتاب می‌کرد اما اکنون با هدف حمایت از کتابفروشان در حال اصلاح برخی آیین‌ نامه‌ها است و دیگر کتاب عرضه نخواهد کرد.
حسینی پور با اشاره به این که در طرح های بعدی حمایتی کتاب، تخصیص یارانه ها بر اساس سرانه جمعیت هر استان خواهد بود و یارانه های استفاده نشده قابلیت استفاده در طرح های بعدی را خواهند داشت، افزود: یارانه ها باید بیشتر به مناطق کم‌برخوردار اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه بعضی از کتابفروشی‌ها اقدام به فعالیت های فرهنگی از جمله رونمایی، نقد و جشن امضای کتاب می کنند آمادگی خانه کتاب را برای حمایت از این فعالیت‌ها اعلام کرد.

*تلاش کاشان برای پایتختی کتاب جهان
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان یکشنبه شب با بیان اینکه پایتخت کتاب جهان شدن برای این شهر دور از دسترس نیست گفت: با برنامه ریزی های صحیح می توان به این مهم دست یافت.
«مصطفی جوادی» کاشان برای پایتختی کتاب ایران تلاش‌های زیادی کرد و هر سال وقتی به نتیجه نمی‌رسید نا امید نشده بلکه عزم خود را جزم کرده و تلاشی دوباره می کنیم.
وی افزود: شهرداری، آموزش و پرورش، فرمانداری و خانه‌های تاریخی شهر همه فعالیت خوبی در مطرح شدن کاشان برای پایتختی کتاب داشتند.
جوادی در ادامه گفت: از جمله طرح‌های اجرا شده در کاشان برای مطرح شدن در پایتختی کتاب ایران، برپایی 26 نشست کتابخوانی در زندان ها، طرح کهن خوانی و طرح جایزه ادبی سیلک است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان ادامه داد: در کاشان برخلاف دیگر شهرها که هر روز شاهد تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها هستیم، کتابفروشی‌ها این شهر اقدام به تاسیس شعبه های جدید کرده اند، کاشان می تواند با ارائه طرح‌هایی خود را نامزد پایتخت کتاب جهان کند.
دبیر شورای شهرهای دوستدار کتاب گفت، پایتخت کتاب جهان شدن برای کاشان دور از دسترس نیست، اکنون شارجه امارات متحده عربی، پایتخت کتاب جهان است در حالی که یک درصد از ظرفیت های کاشان را ندارد اما برنامه‌ریزی‌های صحیح باعث شد این لقب را از آن خود کند.

*اولویت کتاب و کتابخوانی
«سعید ابریشمی راد» شهردار کاشان هم در این آیین گفت: در صورتی که جوامع بخواهند ماندگار شوند باید سعی کنند خود را مجهز به ابزار و سلاح فرهنگی کنند .
وی با اشاره به این که کاشان مهد تمدن جهان و ایران است و این شهر مانند کتابی است که هر برگ آن با تصویری از بزرگان؛ ادب و مفاخر این سرزمین مزین شده و به امضای اندیشمندان از شاعران شعر کهن تا مبدعان شعر نو رسیده است، گفت: تمامی این ادبا و صاحبان خرد در هر برگی از این کتاب اثری از خود آفریدند و در تاریخ این مرز و بوم ماندگار شدند .
ابریشمی راد با بیان اینکه کتابخانه چند هزار ساله سیلک توانست لقب پایتخت کتاب ایران را از آن خود کند، گفت این کتابخانه شایستگی خود را در عرصه ترویج کتاب و کتابخوانی به منصه ظهور گذاشت.
به گفته شهردار کاشان، در هر جامعه‌ای که کتابخوانی در آن به گوش برسد هرگز صدای اخلاق گریزی و رفتارهای غیر ادبی از آن شنیده نمی شود.
وی با اشاره به این که در جوامعی که نور دانش آگاهی و فرهیختگی از دریچه کتاب و کتابخوانی به آن تابیده شود هرگز گرفتار ظلم و تعصب نخواهند شد، افزود: آنچه بیش از هر چیز جوامع ما را از توسعه دور نگهداشته تعصبات کورکورانه و افراطی‌گری است.
شهردار کاشان گفت، اگر به دنبال توسعه پایدار و متوازن هستیم باید شالوده های آن را در فرهنگ جامعه‌ پایه ریزی کنیم از این روی توجه به کتاب و کتابخوانی و حمایت از فعالان آن به صورت جدی در دستور کار است.
فراهنگ **1880*شبس*1613/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.