این روزنامه در این باره نوشت: شناسایی بیش از 700 واحد صنعتی آلاینده در اصفهان، مسئله ای نیست که بتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد؛ شناسایی این تعداد واحد در شهری که در بسیاری از فاکتورهای آلودگی‌های زیستی دست کلان ‌شهرهای صنعتی کشور را از پشت بسته است،‌ زنگ خطر را بیش از پیش به صدا در می‌آورد.
این روزنامه در ادامه آورده است: نگاهی به کارنامه اصفهان نشان می دهد، این استان به سبب گستردگی، جمعیت زیاد و فعالیت 9 هزار واحد صنعتی در مقایسه با دیگر استان های کمتر صنعتی بیشتر در معرض خطر آلاینده های زیست محیطی است. بررسی‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان در سال جاری از وجود 785واحد صنعتی آلاینده در اصفهان حکایت می کند.
آماری که دو سال پیش معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، خبر از رونمایی آن داد، عمق فاجعه در اصفهان را بهتر نشان می داد.
سهم 30درصدی اصفهان
سعید متصدی فعالیت بیشترین صنایع آلاینده کشور را مربوط به اصفهان دانست و خاطر نشان کرد: پس از اصفهان، استان تهران، مرکزی، خراسان رضوی و خوزستان دارای بیشترین صنایع آلاینده هستند که برخورد جدی با این نوع واحدها انجام می‌پذیرد. معاون محیط زیست کشور همچنین افزود: بیش از سه هزار صنعت آلاینده در کشور فعال است. بنا به گفته متصدی، طبق قانون از واحدهای آلاینده یک درصد عوارض آلایندگی دریافت می‌شود و این مبلغ برای توجه به بحث محیط زیستی به حساب شهرداری‌ها واریز می شود. معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با بیان اینکه صنایع آلاینده در حاشیه کلان‌شهرها قرار دارند، خاطر نشان کرد: این صنایع باید به اصلاح ساختار خود از طریق خود اظهاری و پایش توجه کنند و ما نیز اهتمام ویژه‌ای به این نوع صنایع داریم؛ چرا که باید صنایع سبز جایگزین آلاینده‌ها شود.البته این آمار را استاندار سابق اصفهان نیز تایید کرده بود. رسول زرگرپور مرداد سال جاری در گفت و گو با «اصفهان زیبا»،‌ اظهار کرد: یک سوم واحدها در استان قرار دارد.
آجرپزی ها در صدر صنایع آلاینده
هر چند هنوز مطالعه دقیق و جامعی در خصوص میزان تاثیر منابع آلایندگی روی آلودگی هوای شهر اصفهان صورت نگرفته، صنایع آلاینده جزو متهمان ردیف اصلی به شمار می‌آیند. در این بین برخی هم مثل معاون خانه صنعت، معدن و تجارت اصفهان با این باور که کارخانجات اصفهان منبع آلودگی نیستند، تعطیلی کارگاه ها و کوره های گچ و آجر را تنها راهکاری موقت ارزیابی می‌کنند. با وجود همه اظهار نظرهای مختلفی که در این خصوص وجود دارد، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان به حسب رسالت قانونی خود برای شناسایی واحدهای آلاینده پا به میدان گذاشته است. معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در این خصوص می‌گوید: « در سال جاری، 785 واحد صنعتی آلاینده در استان اصفهان شناسایی شده است که از این تعداد، 219 واحد به کوره های آجرپزی اختصاص دارد.» مهدی ریاحی در گفت وگو با «اصفهان زیبا»، ‌عنوان می کند: «بررسی محیط زیست استان نشان می دهد 169 واحد ریخته ‌گری، 28 کارخانه تولیدگچ، 15 کارخانه آسفالت، 51 واحد تولید شن و ماسه و 38 کارخانه رنگرزی و چاپ پارچه بیشترین فراوانی در بین صنایع آلاینده را به خود اختصاص می دهند.» این مقام مسئول با بیان اینکه عمده صنایع آلاینده استان مربوط به کوره‌های آجر و واحدهای ریخته‌گری است، در ادامه اظهار می کند: «سایر صنایع متفرقه نیز سهمی در آلایندگی دارند.»
افزایش پایش ها
تاثیرگذاری صنایع آلاینده ای همچون کوره های گچ و آجر در اصفهان تا به آنجا پیش رفت که تعطیلی و جابه‌جایی این واحدها در شعاع 50 کیلومتری شهر اصفهان چند سالی است به پای ثابت بحث‌های کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار تبدیل شده است. معاون محیط زیست اصفهان اظهار می‌کند: « در 9 ماه نخست سال جاری، برای بررسی واحدهای آلاینده، هفت هزار و 888 پایش در واحدهای صنعتی و خدماتی استان داشتیم که این آمار در مدت مشابه گذشته هفت هزار و 693 پایش بوده است.» ریاحی در ادامه گزارشی از نمونه برداری‌های این معاونت از منابع آب سطحی و زیرزمینی و پساب‌های بهداشتی و صنعتی ارائه می‌کند. به گفته او طی 9 ماه نخست سال جاری، یک‌هزار و 64 نمونه برداری در این سه بخش صورت گرفته است. معاون محیط زیست اصفهان در پایان عنوان می‌کند: «این آمار در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، 451 نمونه برداری از این منابع داشتیم.»
روزنامه اصفهان زیبا متعلق به شهرداری اصفهان است .
8114/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.