به گزارش ایرنا، ' احمد دردشتی ' روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در خیریه حضرت ابوالفضل(ع) اصفهان افزود: طی سال های اخیر آمار عمل پیوند کلیه از محل اهدای عضو افراد مرگ مغزی افزایش یافته است و امیدواریم روزی برسد که پیوند کلیه فقط از محل اهدای عضو انجام شود.
وی بابیان اینکه هر سال بین 130 تا 180 مورد پیوند کلیه در استان اصفهان انجام می شود، اظهار کرد: تاکنون سه هزار و 560 بیمار دیالیزی زیر پوشش انجمن خیریه حضرت ابوالفضل (ع) تحت عمل جراحی پیوند کلیه قرار گرفته اند.
مدیر عامل انجمن خیریه بهداشتی درمانی حضرت ابوالفضل(ع) اصفهان با اشاره به حمایت های مالی و معنوی این خیریه از بیماران کلیوی و دیالیزی، گفت: در این زمینه تاکنون 17 هزار پرونده در خیریه حضرت ابوالفضل (ع) اصفهان تشکیل شده و این خیریه حتی بیماران استان های دیگر را نیز پذیرش کرده است.
دردشتی بابیان اینکه این خیریه 565 بیمار دیالیزی در استان اصفهان را زیر پوشش خود دارد، افزود: در سال های گذشته این بیماران برای رفت و آمد جهت دیالیز بامشکل هایی مواجه بودند اما از سه سال گذشته طی قراردادی با شرکت تعاونی فرهنگیان، 70 خودرو در خدمت این بیماران است.
مدیر عامل انجمن خیریه حضرت ابوالفضل (ع) خاطرنشان کرد: این خیریه همچنین از تعدادی از خانواده های افراد مرگ مغزی که اعضای بدن آنها به بیماران نیازمند، اهدا شده است، حمایت می کند.
رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست گفت: داروهای مورد نیاز بیماران کلیوی در داخل کشور تولید می شود و کمبودی در این زمینه نداریم.
دکتر ' مژگان مرتضوی ' افزود: با اینحال برخی بیماران تمایل به خرید داروهای خارجی دارند که در این زمینه نیز مشکل خاصی وجود ندارد و داروهای مورد نیاز آنها تامین شده است.
وی با اشاره به برنامه مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی اصفهان، اظهارکرد: این مرکز با همکاری خیریه حضرت ابوالفضل(ع) برنامه غربالگری بیماری های کلیوی را در سطح استان اجرا می کند.
رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه افرادی که خواهان دریافت کلیه از طریق اهدای عضو از افراد مرگ مغزی هستند ممکن است تا چند ماه در نوبت انتظار بمانند، توضیح داد: افراد دهنده و گیرنده کلیه باید از نظر پزشکی باهم همخوانی داشته باشند که برخی مواقع یافتن عضو مناسب، زمان بر است.
رییس اداره امور بیماری های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست، تعداد کل بیماران دیالیزی استان را 2 هزار و 51 نفر اعلام و تصریح کرد: این آمار بطور مداوم در حال تغییر است.
' شهربانو مظاهری ' افزود: از این تعداد یکهزار و 271 نفر مرد و 780 نفر زن هستند.
وی با بیان اینکه کار دیالیز این افراد در 34 مرکز دیالیز و همودیالیز انجام می شود، اضافه کرد: 9 مرکز در کلانشهر اصفهان و 25 مرکز در شهرستان های استان فعال است.
رییس اداره امور بیماری های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بااشاره به اینکه کار دیالیز حدود 50 درصد از بیماران دیالیزی در کلانشهر اصفهان انجام می شود، گفت: این استان در زمان حاضر حدود 424 تخت دیالیز دارد که از این تعداد 201 تخت در کلانشهر اصفهان است.
مظاهری افزود: 72 درصد از خدمات دیالیز استان در مراکز دولتی و دانشگاهی، 21 درصد در خیریه ها و هفت درصد در مراکز درمانی وابسته به ارگان ها انجام می شود.
وی با بیان اینکه 300 تخت از کل تخت های دیالیز استان توسط خیران و مردم تهیه شده است، اظهار کرد: این استان 234 بیمار دیالیزی صفاقی دارد که آنها کار دیالیز خود را بر اساس آموزش های داده شده، در منزل خود انجام می دهند.
وی از جمله مزیت های دیالیز صفاقی را روحیه بهتر بیماران و صرفه جویی در مصرف آب خواند و تصریح کرد: در هر نوبت استفاده از دستگاه دیالیز برای هر بیمار حدود 120 لیتر آب مصرف می شود.
رییس اداره امور بیماری های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شاخص نسبت بیماران دیالیزی به تخت های دیالیز گفت: این شاخص در دنیا 4.1 و در اصفهان 4.8 است که نشان می دهد ما به استانداردها نزدیک هستیم.
وی از اضافه شدن تخت های دیالیز استان اصفهان در روزهای آینده خبر داد و افزود: با کمک خیران و مردم، 85 تخت در مرکز ابوالفضل(ع)، 36 تخت در بیمارستان حجتیه (عج) و تعدادی نیز در طرح توسعه بیمارستان زهرای مرضیه (س) راه اندازی خواهد شد.
حسن آجودانیان، معاون پشتیبانی مرکز پزشکی تخصصی حضرت ابوالفضل(ع) نیز در این نشست از راه اندازی این مرکز در آینده نزدیک با 20 میلیارد تومان هزینه ساخت و 15 میلیارد تومان هزینه تجهیز و 88 تخت دیالیز خبر داد.
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با اشاره به اهمیت نقش زنان در پیشگیری از بیماری های کلیوی گفت: این نوع بیماری ها به دلایل مختلفی مانند پیر شدن جمعیت در حال افزایش است.
دکتر ' شهرام طاهری ' افزود: بیشترین دلیل فوت بیماران دیالیزی، عوارض قلبی یا عفونی است.
حدود یکهزار و 500 بیمار دیالیزی در استان اصفهان زندگی می کنند که حدود ۵۰ درصد آنها در شهر اصفهان هستند.
17 اسفند به نام روز جهانی کلیه نامگذاری شده و شعار امسال این روز نیز ' سلامت زنان و کلیه ' است.
گ/3011 / 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.