به گزارش ایرنا، دکتر محمد حاج جعفری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به ثبت نام تمام بیماران دیابتی در سامانه سیب (سامانه یکپارچه بهداشت) گفت: نزدیک به 34 هزار و 710 نفر جمعیت بالای 30 سال مبتلا در این منطقه است که از این تعداد هفت هزار و 869 نفر دیابت نوع 2 دارند.
وی افزود: پنج هزار و 337 نفر از مبتلایان به دیابت نوع دوم را زنان و تنها 2 هزار و 532 نفر را مردان تشکیل می دهند؛ البته 217 نفر نیز به دیابت نوع اول مبتلا می باشند که 161 نفر زن و 56 مرد هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به شعار هفته ملی دیابت 'زنان و دیابت، حق ما زندگی سالم است' (از 19 تا 25 آبان) بیان کرد: از هر 10 زن یک نفر با دیابت زندگی می کند و خیلی از آنها دسترسی به آموزش، مراقبت و درمان ندارند.
او اضافه کرد: بر اساس آمارهای جهانی از هر هفت تولد یکی تحت تاثیر دیابت بارداری است و هم اکنون 199 میلیون زن مبتلا به دیابت وجود دارد که در سال 2040 به 313 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
حاج جعفری گفت: زنان مبتلا به دیابت نوع دوم به طور تقریبی 10 برابر بیشتردر برابر خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی نسبت به سایر زنان قرار دارند و همچنین خطر ابتلا به سقط جنین اولیه یا ناهنجاری افزایش می یابد.
وی ادامه داد: نیمی از موارد افزایش قندخون طی دوران حاملگی در زنان زیر 30 سال رخ می دهد و بیشتر موارد هم در کشورهای کم درآمد و متوسط رخ می دهد که دسترسی به مراقبت های بارداری محدودتر است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: افزایش وزن نوزاد هنگام تولد، زایمان زودرس، پائین بودن قند نوزاد هنگام تولد و احتمال بروز تشنج از جمله عوارض دیابت دوران بارداری بر جنین است و از سوی دیگر فرزندان مادرهای مبتلا بیش از سایر نوزاردان در برابر خطر ابتلا به چاقی و دیابت نوع دوم می باشند.
وی در ادامه بر اصلاح عادت غذایی از جمله کاهش مصرف چربی و روغن، مصرف غذاها به صورت آب پز، کاهش مصرف غذاهای سرخ شده و آماده، کاهش مصرف قند، برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک، شکلات، نوشابه، غذاهای شور و دودی، غذاهای کنسرو شده تاکید کرد.
حاج جعفری بیان کرد: 30 دقیقه پیاده روی تند در روز، مصرف وعده های غذایی در ساعت های مقرر، استفاده از روغن های گیاهی، گوشت کم چرب (مرغ و ماهی بدون پوست)، مصرف سبزی، میوه های تازه، سالاد بدون سس از جمله راه های پیشگیری از دیابت بارداری توسط مادران است.
او اضافه کرد: با توجه به اجرای طرح تحول سلامت و ارائه خدمات مناسب در مرکزها و پایگاه های جامع سلامت همه افراد بالای 30 سال به ویژه مادران می توانند نسبت به ارزیابی قند و چربی خون به صورت رایگان اقدام کرده و در صورت ابتلا تحت مراقبت و درمان قرار بگیرند.
خبرنگار: یوسف صائب ** انتشاردهنده: محمد ملا حمزه زاده
6136/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.