نقاشی آبرنگ یکی از لطیف ترین، رویائی ترین و احساسی ترین تکنیک های نقاشی است.
این ابزار از رقیق شدن رنگ و روغن در طرح های مطالعاتی نقاشان بزرگی چون رامبراند آغاز شده و در طی سالیان دراز و با تغییری در ساختار رنگ به عنوان آبرنگ به جامعه معرفی شده است .
این رنگ بعد از خشک شدن، توسط آب مجددا قابل حل و استفاده است .خاصیت ارزشمند این ماده رنگی دارای محدودیت هایی نیز هست، چنانچه این رنگ به خصوص در هوای مرطوب آسیب پذیر بوده و از سلامت آن کاسته می شود .
تکنیک آبرنگ از آغاز تاکنون عموما بر روی کاغذ و مقوا انجام شده است و افرادی نیز در طول دوره های متفاوت سعی بر این داشتند که این نقاشی را روی سطوح دیگری از جمله بوم اجرا کنند که در مواردی موفقیت آمیز بود ولی به طور کامل نتیجه بخش نبوده است.
هم اکنون با تولید مقواهای بزرگ، امکان بزرگ نمایی آبرنگ در کنار دیگر تکنیک های قدرتمند همچون رنگ و روغن مهیا شده اما همچنان آسیب پذیری مقوا نسبت به بوم کاملا محسوس است .
حسین هادی پور بروجنی یکی از نقاشان برتر سبک هایپررئالیسم (واقع گرایی افراطی) در جهان و تنها ایرانی عضو انجمن نقاشان رئالیسم و هایپررئالیسم آمریکا توانسته است برای اولین بار به شیوه نقاشی هایپررئالیسم، آبرنگ را روی بوم اجرا کرده به طوری که مقاومت و شفافیت رنگ و همچنین قدرت مانور قلم و به طور کامل در کار امکان پذیر بوده و از مقاومت و ماندگاری بیشتری برخوردار است.
واقع‌گرایی افراطی یا هایپررئالیسم (Hyperrealism) رویکردی به واقع ‌نمایی با الهام از هنرعکاسی است که در آن به‌ صورت بسیار دقیق و عکس ‌گونه چهره و پیکر انسان و اشیای صنعتی در ابعاد بزرگ با جزئیاتِ دقیق تصویر می ‌شود.
حسین هادی پور بروجنی درباره نقاشی آبرنگ به خبرنگار ایرنا می گوید: هنر نقاشی آبرنگ در دوران بروز و ظهور نقاشی رنگ و روغن به عنوان ابزاری جدی شناخته نمی شد و هنرمندان بزرگی مانند رامبراند و رافائل از نقاشان پیش از دوران رنسانس به دلیل اینکه شیمی رنگ را به سختی به دست می آوردند ناگزیر بودند در استفاده از مواد شیمیایی رنگی نهایت دقت را کنند که هدر نرود.
وی افزود: بعد از دوره رامبراند آبرنگ به عنوان یک ابزار بسیار احساسی و یک تکنیک نقاشی دوشادوش سایر تکنیک های هنر نقاشی پیش رفت.
وی اظهارکرد: همه اساتید آبرنگ دنیا این دغدغه را داشتند که چرا مقواهای بسیار بزرگ و با ابعادی کامل تر وجود ندارد و هنگامی که آثار نقاشی رنگ و روغن در یک نمایشگاه نصب می شد آثار آبرنگ به دلیل اندازه محدودشان نمی توانستند خودنمایی کنند.
هادی پور تصریح کرد: اساتید رنگ و روغن، آن را به عنوان سلطان تکنیک های جهان می شناسند و متاسفانه جای آبرنگ در مجامع وزین و بین المللی به اندازه رنگ و روغن باز نشده است.
وی گفت: بیش از چهار سال پیش کشورهایی مانند آمریکا و فرانسه و آلمان توانستند رول های مقواهایی را با عرض دو متر تولید کنند اما کار روی مقوا بسیار سخت و آسیب پذیر و برای نمایش در نمایشگاه بسیار سخت بود.
عضو انجمن بین المللی نقاشان آبرنگ بیان کرد: آبرنگ به شیوه ای که در اثر 'بارز و شوارز' خود با ابعاد 100 در 144 سانتیمتر به کار برده ام برای اولین بار روی بوم آمده و به صورت هایپررئالیسم ارائه شده است.
وی کنترل آبرنگ روی بوم را کار بسیار سختی دانست و ادامه داد: برای افزایش دوام و کیفیت و اینکه تکنیک آبرنگ هم بتواند همگام با رنگ و روغن پیش رود طی چندسال تلاش آبرنگ را ضد آب کردم که نه تنها از کیفیت آن کاسته نشد بلکه ارتقاء نیز پیدا کرد.
*** انجمن آبرنگ در اصفهان ایجاد می شود
هادی پور با اشاره به جای خالی یک تشکل علمی و قانونی در زمینه نقاشی آبرنگ در اصفهان گفت: انجمن آبرنگ با همکاری من و استادان احمد مطیع و کوروش اصلانی به صورت رسمی و با اساسنامه قانونی زیرنظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به زودی در یک واحد ساختمانی مجزا راه اندازی خواهد شد و آزمون ها و کارگاه های حرفه ای در این زمینه برگزار شود.
عضو هیات موسس انجمن آبرنگ اصفهان با تاکید بر اینکه جشنواره های جهانی آبرنگ باید در اصفهان که مهد آبرنگ است و نه تهران برگزار شود افزود: در حالی جای انجمن آبرنگ در چنین شهری خالی است که اساتید تراز اول کشور مانند محمود سمندریان، سیاوش مظلوم پور، محمدرضا آتش زاد همه اصفهانی هستند.
وی در پایان گفت: اگر دیدید تعداد گالری های هنری، کتابخانه ها و سینماها در یک شهر در حال کاهش است باید منتظر مرگ تدریجی آن جامعه بود و در مقابل وجود و کثرت چنین اماکن فرهنگی و هنری می تواند نشان دهنده شور و نشاط اجتماعی و پیشگیری از افسردگی درازمدت و میل مردم به زیبایی و جوانی و تعالی باشد.
وی تاکید کرد: مسوولان و شخصیت های دولتی باید شرایط را رقیق تر کنند تا نسل جوان بتواند با یک انرژی مضاعف زندگی کند.
*** نمایشگاه آثار اساتید آبرنگ اصفهان گشایش یافت
نمایشگاهی متشکل از 20 اثر شامل اثر آبرنگ روی بوم استاد حسین هادی پور در ابعاد 100 در 144 سانتیمتر با عنوان 'بارز و شوارز' و نیز آثار استادان احمد مطیع و کوروش اصلانی روز جمعه 21 مهرماه در گالری نقش قلم گشایش یافت.
این نمایشگاه تا 26 مهر ماه امسال از ساعت 17 تا 21 در این گالری دایر است.
گ/7135 خبرنگار: فرزانه سادات مدنیون - انتشاردهنده: عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.