در این مطلب می خوانیم: مثل اینکه قرار نیست قصه پرغصه زاینده رود به پایان خوشش برسد! پس از نامه نگاری ها و اظهارنظرهای نمایندگان استان های بالادست این رودخانه تاریخی، بحران ریزگردها در خوزستان باعث شد تا دیگر بار بحث انتقال آب کارون بر سر زبان ها بیفتد. چندی پیش برخی اهوازی ها که پیش از این تجمعاتی برای مخالفت با انتقال آب برپا کرده بودند، این بار مخالفت خود را با راهپیمایی و حمل دست نوشته هایی رسانه ای کردند. این البته پایان ماجرا نبود؛ غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان روز یکشنبه از ارسال نامه رییس سازمان محیط زیست به دولت رونمایی کرد تا این مساله وارد فاز جدیدی شود؛ ‌نامه ای که هنوز سازمان محیط زیست آن را تکذیب یا تایید نکرده است.
این روزنامه در ادامه به نقل از وی نوشت: با تمامی توان از انتقال آب کارون ممانعت می کنیم، رییــس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در نامه‌ای به دولت، گفته که این پروژه توجیه زیست‌ محیطی ندارد و با آن مخالفت کرده است. شریعتی با بیان اینکه دولت تصمیمی برای انتقال آب کارون ندارد، اظهار داشت: «در دولت یازدهم هیچ پروژه انتقال آبی تصویب نشده و مباحث مطرح‌ شده نیز پروژه قبلی بوده که تاکنون اجرایی نشده است، این اظهار نظر استاندار خوزستان البته موضع گیری نمایندگان استان را به همراه داشت. هر چند حیدر علی عابدی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی معتقد است، سازمان حفاظت محیط زیست حق اظهار نظر در خصوص زاینده رود و انتقال آب کارون به این رودخانه را دارد، اما بر این نکته تاکید می‌کند که این دخالت تنها در پروژه هایی می تواند صورت گیرد که قرار است به تازگی تعریف شوند.
در ادامه این مطلب به نقل از عابدی می خوانیم: تونل سوم پیش از این تکمیل و سد این تونل نیز در برنامه بیش از 20 سال پیش و همچنین طرح بهشت آباد تعریف شده اند و الان زمان بررسی مسائل زیست محیطی این پروژه ها گذشته است، این پروژه ها راه برگشتی ندارد؛ چون با محاسبه آورده های این دو پروژه مقادیر برداشت ها تعریف شده و اکنون نیازها باید ملاک عمل قرار گیرند.
این روزنامه در ادامه به نقل از وی اضافه کرد: محیط زیست اگر طرح جایگزین انتقال آب دارد، می تواند آن را ارائه کند تا مورد بررسی قرار گیرد، سالیانه بیش از چند میلیارد مترمکعب آب کارون بدون استفاده به دریا می ریزد، در حالی که مشکلات مردم خوزستان همچنان باقی است و باید با مدیریت صحیح مشکلات خوزستان حل شود، این در حالی است که احیای زاینده رود، تامین آب آشامیدنی اصفهان، حق آبه کشاورزان و آب آشامیدنی استان اصفهان، چهارمحال بختیاری و یزد با تزریق سالیانه کمتر از 500 میلیون مترمکعب محقق می شود.
در ادامه این مطلب به نقل از این نماینده مجلس آمده است: کار آبرسانی باید با نظر متخصصین حوزه آب و در اختیار وزارت نیرو باشد. در این راه به جای حاشیه سازی باید همه وزارت نیرو را یاری کنند تا این طرح به سرانجام برسد و عدم اجرای طرح آبرسانی در درجه اول به ضرر چهارمحالی ها است؛ چرا که قرار نبوده از تونل اول برداشت کنند و این در حالی است که تزریق 30 میلیون مترمکعب می تواند مشکل مردم این خطه را حل کند.
در ادامه این گزارش به نقل از عبادی آمده است: تا کنون خللی در طرح آبرسانی ایجاد نشده و وزارت نیرو به جد پیگیر مصوبات شورای عالی آب است و مدیریت پروژه تونل سوم و سد و تونل بهشت آباد، ملی بود که اکنون استانی شده است، اما بودجه این پروژه ها کاهش نداشته است.
این روزنامه در ادامه به نقل از علی بصیرپور معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان نوشت: اخباری به ما رسیده که نشان می دهد، ظاهرا در یک یا دو هفته آینده مدیران خوزستان به همراه مدیران چهارمحال و بختیاری قصد برگزاری مشترکی برای لابی علیه پروژه انتقال آب به اصفهان دارند». او در خصوص آخرین وضعیت تونل سوم نیز گفت: ین پروژه در حال حال حاضر متوقف نشده و در حال تکمیل شدن است و مشکل اصلی آن، نبود اعتبارات لازم است.
گ / 6020 / خبرنگار: علیرضا حکیمیان - انتشار : عمادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.