دورهمی نام یک مجموعه تلویزیونی با اجرا و کارگردانی مهران مدیری است که از ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ در شبکه نسیم شروع به پخش کرد و تاکنون پنج فصل از این برنامه پخش شده است.
در این برنامه که به شکل استنداپ کمدی با اجرای مهران مدیری و با دعوت از یکی از افراد مشهور در عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی برگزار می شود تعداد زیادی از مدعوین در محل برگزاری این برنامه حضور دارند.
رضا اسماعیلی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: وقتی که ما اصطلاحات متناقضی به شونده میدهیم یا مواقعی که نحوه رفتار ما با نوع آموزشی که به مخاطب ارائه میشود متناقض باشد مخاطب دچار سردرگمی و آشفتگی شناختی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان افزود: در شرایطی که بحران یک بیماری به نام کرونا در کشور روی داده و مردم را تشویق میکنیم که ارتباطات اجتنماعی خود را کاهش بدهند و از یکدیگر فاصله بگیرند وجود این تضاد آشکار موجب می شود که مخاطب به علت آنکه نمی تواند در این حالت متضاد بماند تصمیم خود را به سمتی دیگر و برخلاف گفتارها و رفتارهای موجود تغییر دهد.
وی اظهار داشت: رسانه ملی با پخش برنامههایی همچون دورهمی با شکل و شیوه سابق و با حضور تعداد زیادی مهمان، آموزههای بهداشتی و حیاتی را نقض میکند و مخاطب نتیجه گیری میکند که یا در اصل این آموزهها درست نیست یا در واقع آنچه گفته میشود اعتباری ندارد.
این جامعهشناس افزود: این بی اعتبار سازی منابع پیام رسان بهداشتی از یک سو به کاهش اعتبار منبع مهم گفتاری و هشداری کشور ضربه میزند و از سوی دیگر سلامت مخاطبان را به خطر میاندازد.
وی با تاکید بر اهمیت بازآفرینی اعتماد برای جامعه گفت: در اصل نظامهای مدیریتی میتوانند اعتماد آفرینی کنند و در مواقعی حتی لازم است بازآفرینی اعتماد را در دستور کار خود قرار دهند، هنگامی که یک سیستم نتواند در عملکرد و مدیریت از بازدهی کافی برخوردار باشد و توان کافی برای مقابله و مواجهه با پدیدهها را نداشته باشد لازم است که وارد مرحله بازآفرینی اعتماد شود.
اسماعیلی با بیان اهمیت وضعیت موجود و نقش اطلاع رسانی های شفاف و منطقی به مردم تصریح کرد: نکته ای که در خصوص اطلاع رسانی و مدیریت افکار عمومی مطرح میشود که اگر دولتها در مواقعی که جامعه با بحرانهای خاص مواجه میشود که نیازمند اطلاعات شفاف، دقیق و به هنگام است در اینجا میتوانند اعتماد از دست رفته را به جامعه برگردانند و مهم این است که در این زمینه به مردم اعتماد شود و اخبار درست و شفاف را بموقع انتشار دهند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: برخی رفتارها تابع نظام ارزشی جوامع است در جوامعی که فرهنگ آنها جمعگراست و اعتماد سازمان یافتهای بین مردم و مسئولان وجود دارد مردم ضمن اینکه احساس نگرانی دارند و خطر را حس میکنند، رفتارهای خود را متناسب با آن نوع مدیریت تطبیق میدهند به نحوی که در عین داشتن نگرانی، به سیستم و سازمان حاکمیتی و بهداشتی جامعه اعتماد دارند.
وی اضافه کرد: در جوامعی که فرهنگ فردگرایانه دارند و فرهنگ کار جمعی و تیمی در آن ضعیف است و اساساً اعتماد یک سرمایه فرو ریخته است مردم دیر اعتماد میکنند و حتی هر نوع پدیدهای که اتفاق بیفتد با یک نگاه توطئه آمیز آن را نگاه میکنند و احساس میکنند خطر اصلی متوجه آنهاست به همین دلیل احساس بیپناهی و درماندگی میکنند و نسبت به رفتار مسوولان بی اعتماد می شوند.
این جامعه شناس با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در همکاری و اجرای برنامه های پیشگیرانه در جامعه گفت: مشارکت ذهنی و ارائه اطلاعات درست اولین گام است که باید با اطلاع رسانی درست و شفاف خطرات را کاهش دهند و در مرحله بعد به یاری سیستمهای بهداشتی و درمانی بشتابند اما آنچه مهم است اینکه باید در مدیریت بهداشتی جامعه بازنگریهای بیشتری صورت بگیرد.
وی با تاکید بر اهمیت خود مراقبتی یا خود مدیریتی اجتماعی در جامعه گفت: یک شاخهای در مدیریت با نام مدیریت بدن وجود دارد که اگر بتوانیم بدن خود را به لحاظ رعایت استانداردهای شستشو در مقابله با کرونا مدیریت کنیم و عادتهای غلط گذشته را کنار بگذاریم و نقاط حساس بدن را از تماسهای دستی مصون بداریم اولین حلقه این مدیریت را انجام دادهایم.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان اضافه کرد: در مرحله بعد مدیریت روحی و روانی خاص است که اگر از هوش هیجانی مطلوبی برخوردار باشیم به طوری که بتوانیم احساسات خود و دیگران را در مواقعی که همه احساس خطر میکنند، مدیریت، موقعیت آنها را درک و از احساسات هیجانی اجتناب کنیم، میتوانیم بر اساس یک تصمیمگیری قوی مدیریت خوبی بر کنترل امور داشته باشیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، شمار تعداد قطعی مبتلایان به ویروس کرونا در این استان بهجز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل را تا هفدهم اسفند، ۲۳۴ نفر اعلام کرد.
آمار شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل توسط دانشگاه علوم پزشکی کاشان ارائه میشود هرچند امروز وزارت بهداشت، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در استان اصفهان(مجموع اصفهان و کاشان) را ۴۸۴ نفر اعلام کرد که بر این اساس، اصفهان پس از استانهای تهران، قم، مازندران و گیلان در رتبه پنجم ابتلا به این بیماری قرار دارد.
آرش نجیمی در گفت و گو با ایرنا افزود: تا هفدهم اسفند از ۸۶۷ نمونه مشکوک گرفته شده در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، جواب آزمایش ۲۳۴ مورد ابتلا به کرونا، مثبت و قطعی و جواب ۶۳۳ مورد منفی بود.