مهدی اسدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ایجاد و تجهیز هر چه بیشتر خانههای ورزش روستایی، ساکنان منطقه را برای ورزش تشویق و ترغیب میکند و همین امر سبب بهبود نشاط و شادی و در نتیجه کاهش آسیبهای جسمی و روحی خواهد شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر فراهم کردن مباحث رفاهی در مناطق روستایی تاثیر مستقیمی بر کاهش مهاجرت به شهرها و خالی شدن روستاها از سکنه دارد که ورزش یکی از مهمترین مقولههای رفاهی و مرتبط با سلامت روحی روانی به شمار میرود.
رییس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی اضافه کرد: برای ایجاد خانههای ورزش روستایی، مکانهای بلااستفاده و یا با استفاده کم را تجهیز میکنیم و این محل مکانی مناسب برای ورزش روستاییان میشود که خصوصیت آن حضور خانواده ها در کنار یکدیگر و ورزش گروهی است.
اسدی ایجاد و تجهیز هر چه بیشتر فضاهای ورزش روستایی را مستلزم همکاری بیشتر نهادها دانست و خاطرنشان کرد: دهیاریها و دفتر روستایی استانداری اصفهان میتوانند در مسیر توسعه ورزش در مناطق روستایی بسیار موثر باشند، از این رو درخواست داریم که همکاریها را بیشتر کنند.
وی تصریح کرد: خانههای ورزش روستایی بیشتر بصورت خودگردان اداره میشوند و با توجه به کمبود اعتبارات کنونی از صرف میلیاردها تومان برای ساخت سالنهای ورزشی جلوگیری می کند.
رییس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی اصفهان اظهارداشت: استعدادهای برتر متعددی در روستاها هستند و برای توسعه بیشتر ورزش و تقویت تیمها و معرفی حتی به تیمهای ملی باید برای شناخت هرچه بیشتر این ظرفیت و استعدادها کوشید.
تا به امروز ۴۲۱ خانه ورزش روستایی در سطح استان به همت هیات روستایی و بازیهای بومی محلی و اداره کل ورزش و جوانان استان تجهیز و افتتاح شده است.
براساس نتایج سرشماری ۹۵، جمعیت استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر متشکل از یک میلیون و ۶۰۸ خانوار است که از این تعداد ۱۹۶ هزار خانوار روستایی هستند.
بیش از ۳۱۱ هزار ورزشکار سازمان یافته در استان اصفهان فعالیت میکنند و افزون بر یکهزار و ۳۵۰ باشگاه ورزشی در این خطه وجود دارد، سرانه ورزشی این استان در سال گذشته به ۰.۳۶۵ متر مربع به ازای هر نفر رسید که در مقایسه با سال ۹۲، حدود ۱.۱۱ برابر رشد داشته است.
تاکنون افزون بر ۲ هزار و ۴۰۰ بازی بومی محلی در کشور شناسایی شده است.