حمیدرضا عظیمیان روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: بیشتر استانها دارای خط هوایی مخصوص به خود هستند و در سالهای گذشته وزیر راه و شهرسازی، استاندار و نمایندگان اصفهان نیز درخواستی در این زمینه از رییس جمهور داشتند که مورد موافقت قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این موضوع مطالبه همه مردم و فعالان اقتصادی و گردشگری استان اصفهان نیز بود، اظهار داشت: شرکت فولاد مبارکه این نیاز را با مسوولیت اجرایی و سرمایه گذاری خود در سال آینده اجرایی میکند.
عظیمیان با اشاره به اینکه درخواست فولاد مبارکه برای راهاندازی خط هوایی در اصفهان در سامانه سازمان هواپیمایی کشور ثبت میشود، اضافه کرد: پس از تصویب این موضوع توسط شورای عالی هواپیمایی، ما نسبت به تامین هواپیما و کارکنان خط هوایی اقدام میکنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که در صورت انجام شدن فرایندهای اداری، این خط هوایی تا اوائل سال آینده راه اندازی و سفرهای زیارتی از جمله به مشهد، نجف، کربلا و عربستان و همچنین به استانهای دیگر و بخش گردشگری با این خط هوایی انجام شود.
وی با بیان اینکه اصفهان در تاسیس خط هوایی در کشور عقب افتاده بود، تاکید کرد: هدف ما از تاسیس این خط هوایی، سودآوری و منافع مالی نیست بلکه کمک به توسعه زیربنایی استان میباشد.
همچنین مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان این شرکت را بزرگترین تولید کننده ورقهای فولادی در منطقه منا (خاورمیانه و شمال افریقا) خواند و گفت: ما سهم ۵۰ درصدی در تولید فولاد کشور داریم و بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در دنیا با تولید ۱۱ میلیون تُن در سال هستیم.
وی، ارزش فعلی گروه فولاد مبارکه را ۸۴ هزار میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: ارزش بازاری این مجموعه حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
عظیمیان با بیان اینکه یک درصد تولید ناخالص داخلی و پنج درصد تولید ناخالص داخلی بخش صنعت کشور مربوط به فولاد مبارکه است، اظهار داشت: یکهزار کارخانه بهطور مستقیم و سه هزار کارخانه بهطور غیر مستقیم مشتری این شرکت هستند.
وی با بیان اینکه زنجیره تولید از معادن سنگ تا ورقه رنگی در فولاد مبارکه وجود دارد، اضافه کرد: بیش از یکصد شرکت با سهامهای متفاوت با گروه فولاد مبارکه کار میکنند.
عظیمیان با اشاره به اینکه اگر تامین مواد اولیه ما انجام شود میتوانیم بیشتر از ظرفیت اسمی تولید داشته باشیم، گفت: حدود ۳۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیر مستقیم با ما کار میکنند.
وی، هدفگذاری فولاد مبارکه در طرحهای توسعه را تولید ۱۰.۳ میلیون تن در سال اعلام و تصریح کرد: از مهمترین طرحهای توسعهای فولاد مبارکه که امیدواریم اوائل سال آینده به نتیجه برسد، کنستانتره پنج میلیون تُنی سنگ آهن است.
این فعال صنعتی، واحد نورد گرم ۲ را مهمترین طرح این مجموعه خواند و اظهار امیدواری کرد که تا ۲ و نیم سال آینده به نتیجه برسد.
عظیمیان با بیان اینکه تولید فولاد مبارکه از سال ۸۱ تا سال جاری روند صعودی مناسب داشته است، گفت: این مجموعه از شروع کار خود تا کنون ۲۰ میلیون تُن فولاد به ارزش هشت میلیارد دلار به خارج کشور صادر کرده است.
وی میزان تولید این شرکت از ابتدا را ۱۱۰ میلیون تُن و فروش را ۱۰۵ میلیون تُن فولاد اعلام و اضافه کرد: صادرات ۱۰ ماه نخست امسال ما ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت.
وی، میزان فروش این شرکت در سال جاری را ۶ میلیون و ۴۵۰ هزار تن فولاد با رشد ۱۵ درصدی عنوان و تصریح کرد: عدهای به ما حمله میکنند که چرا قیمت ها افزایش مییابد درحالیکه مشکلات از جای دیگری به سیستم فولاد انتقال مییابد.
عظیمیان با اشاره به بومیسازی سه هزار و ۸۵۰ قطعه در فولاد مبارکه، گفت: این شرکت در یک سال گذشته ۲ بار افزایش سرمایه داد و از هفت هزار و ۵۰۰ به ۲۱ هزار میلیارد تومان رسید.
وی، تامین ایمنی کارگران را از مسائل مهم این شرکت خواند و افزود: هر لحظه بین سه تا پنج هزار تُن مواد مذاب در ارتفاع ۱۰ و ۱۵ متری در این کارخانه در حرکت و کار در این مجموعه همراه با خطرات زیادی است.
برداشت فولاد مبارکه از زایندهرود کاهش یافته است
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان همچنین گفت: برداشت آب این کارخانه از رودخانه زایندهرود از ۴.۲ متر مکعب بر تُن در سال ۹۱ به ۲.۷۵ در زمان حاضر رسیده است.
عظیمیان، میزان برداشت فولاد مبارکه از آب زایندهرود را یک درصد ظرفیت رودخانه خواند و افزود: این میزان از ۴۰ میلیون متر مکعب در سال ۷۰ به ۱۸ میلیون در سال ۹۷ کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه در دنیا کمترین مصرف آب در بین کارخانههای فولادی را داریم، خاطرنشان کرد: آب در این کارخانه بهطور مرتب بازچرخانی و تصفیه میشود.
عظیمیان با بیان اینکه کشاورزان در رابطه با مسئله کم آبی، صنعت و فولاد را مورد حمله قرار میدهند، اظهار داشت: همه تلاش ما در کاهش مصرف آب بوده و این حملهها، کار درستی نیست.
وی ادامه داد: فولاد مبارکه برای ۹ شهر اطراف خود، سیستم فاضلاب ایجاد و به بخش بهداشتی و تامین آب صنعتی کمک کرده است.
اجرای طرح نورد گرم ۲ کشور را از هر نوع فولاد بینیاز میکند
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در این نشست درباره طرح نورد گرم ۲، توضیح داد: ما یک طرح پنج میلیون تُن در دهه ۸۰ داشتیم که همه زنجیره آن به غیر از حلقه آخر اجرا شد که این حلقه مهمترین بخش آن یعنی نورد گرم بود که ارزش افزوده در این واحد ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه که قرارداد ایجاد این بخش، منعقد شده است، با اظهار امیدواری از اینکه عملیات اجرایی آن به زودی شروع شود، افزود: با بهرهبرداری از این واحد، کشور از هر نوع فولاد بینیاز و از خام فروشی جلوگیری میشود و همه نیاز صنایع را تامین میکنیم.
عظیمیان با اشاره به اینکه کار طراحی و اجرای واحد نورد گرم ۲ به عهده یک شرکت خارجی است، تاکید کرد: طبق اعلام کتبی وزارت صنعت هیچ شرکتی در کشور نیست که فناوری نورد گرم ۲ را داشته باشد.
وی افزود: ۵۴ درصد این طرح از لحاظ ریالی و وزنی داخلیسازی شده است.
مشکل اصلی فولاد مبارکه، تامین سنگ آهن است
عظیمیان، مشکل اصلی فولاد مبارکه را تامین سنگ آهن، کنستانتره و گُندله خواند و گفت: مشکلاتی در کشور به وجود آمده از جمله اینکه معدنیهای ما وارد کار فولادسازی شدند و از طرفی، صادرات به صورت نامتوازن انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه ما مخالف صادرات نیستیم، افزود: اما منطقی این است که نخست، نیاز فولادسازان داخل تامین و بعد صادرات شود.
وی به ناهماهنگی در تولید فولاد مبارکه نیز اشاره و اضافه کرد: ۲ تا سه میلیون تن اضافه تولید فولاد خام داریم و ارزش افزوده آن از محل تبدیل فولاد خام به ورق تامین میشود که اجرای واحد نورد گرم ۲ تولید آن را متوازن میکند.
عظیمیان با بیان اینکه فولادسازان دنیا، فولادهای با کیفیت خاص تولید میکنند، گفت: در تولید فولاد از دنیا عقب نیستیم اما در تولید ورق فولادی، ۱۰ تا ۱۲ سال عقب هستیم که دلیل آن، اجرا نشدن بخش نورد گرم ۲ میباشد.
این فعال صنعتی با تاکید بر اینکه ما باید ورقهای فولادی با استحکام و کیفیت بالاتر و وزن کمتر تولید کنیم، اظهار داشت: تولید ما بیشتر از مصرف است اما گاهی بازار دچار هیجان میشود و بین قیمت تولید اولیه و بازار فاصله میافتد که این اِشکال به دلیل عدم مدیریت صحیح بازار توسطه همه دستگاههای مربوطه است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه گرانی محصولاتی مانند خودرو، ارتباطی با صنعت فولاد ندارد، خاطرنشان کرد: سهم فولاد در صنعت ساختمان، چهار و در خودرو ۱۰ درصد است.
فولاد مبارکه، بزرگترین مجتمع صنعتی کشور و بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه است.
این مجتمع فولادی با سهم بیش از ۵۰ درصدی در تولید فولاد کشور دارای ارزش فعلی ۲۰۰ هزار میلیارد ریال است.
شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود ۱۲ میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می شود.
مجتمع فولاد مبارکه واقع در ۷۵ کیلومتری جنوب غرب اصفهان دارای ۳۵ کیلومتر مربع وسعت و ۱۷ کیلومتر مربع سالن تولید است.