سید حسن قاضی‌عسکر شامگاه سه‌شنبه در نشستی با جمعی از فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی کاشان بیان کرد: اقدام‌هایی از سوی دولت برای برطرف کردن مشکلات صنایع در جریان است اما اتاق بازرگانی نباید منتظر باشند و باید با شتاب کار را پیش ببرد.

وی افزود: در این شرایط اقتصادی با توجه به لزوم استفاده از ظرفیت‌هایی که در ارتباط با کشورهای اوراسیا به وجود آمده است، اتاق بازرگانی به صورت ویژه گروه تخصصی را در این حوزه بسیج کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان با اشاره به امکان تامین برخی مواد و کالاهای مورد نیاز از اوراسیا تصریح کرد: برخی اتفاق‌ها که نباید می‌افتاد، افتاد که می‌شد با روش‌های دیپلماسی از آن جلوگیری کرد اما به هر روی محقق نشد.

وی وظیفه دولتمردان را تمهیدی اساسی برای کاهش مشکلات برشمرد و اضافه کرد: بالاخره در این شرایط پیش آمده، باید مشکلات خود را بشناسیم، فرآیندهای اداری را اصلاح و ساختارها را چابک کنیم.

قاضی‌عسکر یادآور شد: باید مسایل در حد توان پیگیری شوند، چنان که چند طرح مشکل‌دار و مزمن در سفر روز گذشته وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به استان اصفهان برطرف شد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کاشان نیز یکی از مشکلات جدی واحدهای تولیدی این منطقه را تامین قطعات ماشین‌آلات نساجی عنوان کرد و گفت: برخی از فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان وقت صرف کردند و بخشی از قطعات را تاکنون ساختند که اینها در یک نشستی جمع‌آوری شد.

محمود تولایی تصریح کرد: بیشتر آنها بیان می‌کردند که درگیر دستگاه‌ها هستند و از این رو در خانه یا کارگاه‌ شخصی کار انجام می‌دهند.

وی افزود: فهرستی از قطعات پرمصرف مانند ماشین‌آلات بافت فرش ماشینی به عنوان سنگین‌ترین دستگاه‌های نساجی که دارای فناوری‌های بالا هستند و کوچک‌ترین تغییری در آنها ممکن نیست، تهیه شده که البته هر قطعه آنها از در یک کشور ساخته می‌شود و بخشی قرار شد از مسیرهایی مشخص وارد شود چرا که امکان واردات رسمی آنها وجود ندارد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کاشان همچنین با اشاره به بحث زیرساخت‌های حوزه شرکت شهرک‌های صنعتی تاکید کرد: باید تحرکی در این حوزه برای واحدهایی که در شهرک‌ها به ویژه امیرکبیر ۲ فعال هستند، رقم بخورد چرا که برخی واحدها در همین شرایط تحریم چند سال گذشته در آنجا استقرار یافتند و از بزرگ‌ترین شهرک‌های صنعتی استان به شمار می‌رود که شرایط مناسبی ندارد.

وی بیان کرد: راوند هم به عنوان قدیمی‌ترین شهرک صنعتی استان مستهلک شده است و برخی از لوله‌ها و فاضلاب از بین رفته، در حالی که حتی یک واحد غیرفعال ندارد.

تولایی در مورد مشکلات تامین مواد اولیه نیز اظهار داشت: برای واردات پنبه و ویسکوز افرادی آمدند و برخی منابع هم تامین کردیم که البته در پیچ و خم مسایل اداری، بانکی و ثبت سفارش هستند؛ امیدواریم بتوانیم در این فرصت کوتاه برای چندماهی ذخیره‌سازی مواد اولیه داشته باشیم.

وی به مشکلات بانکی صادرکنندگان نیز اشاره کرد و گفت: سایر صنایع منطقه نیز پررونق هستند اما شرایط توسعه‌ای از نظر اداری در منطقه دشوار است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کاشان همچنین با اشاره به هزینه ۴۰ میلیارد ریالی آب مورد نیاز برای شهرک صنعتی امیرکبیر، خواستار صدور مجوز چاه موجود در آن محدوده با ظرفیت ۳۰ لیتر بر ثانیه شد.

منطقه کاشان با ۱۳ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی از ظرفیت بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ با ظرفیت اشتغال بیش از ۶۳ هزار نفر برخوردار که تعداد قابل توجهی از آنها در زمینه تولید فرش ماشینی فعالیت می‌کنند.

شهرستان ۳۶۵ هزار نفری کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.