علیاکبر مرتضایی روز دوشنبه در نخستین نشست شورای نظارت بر نامگذاری اماکن و معابر بیان کرد: ظاهر و باطن شهری مانند کاشان باید نمایانگر تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی باشد که یکی از مصداقهای آن نام خیابانها، اماکن و موسسات عمومی است.
وی افزود: نامگذاری معابر و اماکن عمومی به نام هر فرد، یادآور خدمات آن شخص برای مردم است که منجر به الگو سازی برای نسلهای بعدی میشود.
فرماندار ویژه کاشان، انقلاب اسلامی را مدیون خون شهیدان دانست و ادامه داد: حفظ جایگاه این شهیدان برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است، بر همین اساس نامگذاری معابر به نام شخصیتهای مهم تاریخ صدر اسلام و شهدای گرانقدر در اولویت شهرستان قرار دارد.
وی تاکید کرد: معابری که به نام شهدا مزین شده است، به هیچ عنوان امکان تغییر در آن وجود ندارد و حتی اگر موردی هم باشد، تنها در مواقع بسیار خاص با دقت تمام در مراجع ذیصلاح قانونی مورد بررسی و رسیدگی قرار خواهد گرفت.
مرتضایی یکی از شرطهای انتخاب نام برای معابر را استفاده از زبان فارسی با مسمی، رسا، کوتاه و روان عنوان کرد که موجب ایجاد روحیه افتخار ملی و حماسی و بیانگر غنای فرهنگی و تمدن اسلامی ایرانی باشد.
وی با اشاره به وظیفه این شورا مبنی بر نظارت بر اجرای آییننامه نامگذاری، جمعآوری اطلاعات اسامی اماکن و معابر شهرستان و ارزیابی آنها تاکید کرد: مراجع نامگذاری و صدور پروانه بهرهبرداری، ثبت شرکت و همه اتحادیهها و اصناف موظف هستند یک نسخه از همه مصوبهها و تاییدیههای خود در زمینه نامگذاری و تغییر نامها را به منظور بررسی و تطبیق با اهداف آییننامه نامگذاری، به شورای نظارت ارایه کنند.
فرماندار ویژه کاشان یادآور شد: در صورتی که نامگذاری انجام شده یا تغییر نامهای موجود با مفاد آییننامه نامگذاری و دستورالعمل نامگذاری همخوانی نداشته باشد، مصوبه شورای نظارت به مراجع و اشخاص ذیربط ابلاغ خواهد شد که موظف به اجرای آن خواهند بود.
شهرستان ۳۶۵ هزار نفری کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.