شهرها و روستاهای مختلف استان اصفهان در سالروز شهادت مادر آسمانی‌ها، نخستین شهیده راه ولایت و شناسنامه شیعه، حضرت فاطمه زهرا (س) یکپارچه سوگوار است و پرچم‌های سیاه و عزاداری در اماکن و مساجد آن برافراشته شده است.

مردم ولایتمدار و شهید پرور اصفهان در نقاط مختلف استان با حضور در مسجدها، حسینیه‌ها، تکیه‌ها و اماکن مذهبی آیین‌هایی در سوگ دخت پیامبر مکرم اسلام (ص) برگزار کردند و اشک ماتم ریختند.

برخی از مردم نیک‌اندیش نیز نذری‌های خود را مانند شیر، چای و شربت و نان در بین دسته‌های سینه‌زنی، نوحه‌سرایی، سوگواران و عزاداران فاطمی پخش کردند.

از جمله در محمدیه واقع در سه کیلومتری نایین هم‌زمان با سالروز شهادت ام ابیها، حضرت فاطمه زهرا (س) بیش از ۲ تن آش نذری به یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پخته شد.

این برنامه که به همت مردم محمدیه و کمک‌های مالی خیران در جهت تهیه و پخت و توزیع آش همه ساله در شب شهادت حضرت فاطمه (س) برگزار می‌شود، امسال به یاد سردار سلیمانی و سایر شهدای مقاومت پخته و بین سوگواران فاطمی توزیع شد.

گلستان شهدای اصفهان و امامزاده‌های مختلف از جمله هلال بن علی (ع)، سلطانعلی بن محمد باقر (ع)، آقا علی عباس و شاهزاده محمد (ع)، بی‌بی زینب یزدل (س)، شاه کرم (ع)، شاه زید (ع) و ابراهیم (نرمی) و حسینیه‌های شهشهان و انگورستان ملک از جمله اماکن میزبان خیل سوگواران خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این ایام بود.

بیان فضایل اخلاقی و ویژگی‌های شخصیت والای حضرت فاطمه (س)، ترویج فرهنگ دینی اسلامی و تاکید بر ضرورت توجه مردم به‌ویژه دختران و بانوان به ویژگی‌های بارز دخت آخرین پیامبر آسمانی از سوی روحانیان، از دیگر برنامه‌های بزرگداشت این مناسبت بود.

همچنین جمعی از شاعران و هنرمندان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت ایشان، نسبت به برپایی شب‌شعر اقدام کردند.

فاطمه، نام مبارک دخت پیامبر بزرگ اسلام (ص) و همسر امیرالمومنین علی (ع) است که در سال پنجم پس از بعثت، روز ۲۰ جمادی‌الثانی در مکه دیده به جهان گشودند.

حضرت فاطمه زهرا (س) در حالی که ۱۸ سال بیشتر از عمر مبارکشان نمی‌گذشت، بنابر روایتی بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان در ۱۳ جمادی الاول سال ۱۱ هجری قمری و بنابر روایتی دیگر در سوم جمادی الثانی سال ۱۱ هجری قمری به شهادت رسیدند.

برای ایشان القاب و صفات گوناگونی هم‌چون زهرا، کوثر، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه عنوان شده است و در روایت‌ها و نزد مسلمانان برترین و والا مقام‌ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار به شمار می‌روند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.