مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان روز چهارشنبه به ایرنا گفت: این حادثه ساعت ۱۱ و ۳۹ دقیقه امروز رخ داد و پس از اعلام به اورژانس ۱۱۵ سه واحد امدادی به محل اعزام شدند.

غفور راستین افزود: در این حادثه گازگرفتگی ۹ دانش‌آموز دختر در سنین ۱۶ و ۱۷ سال دچار مسمومیت تنفسی شدند.

وی بیان کرد: این دانش‌آموزان پس از دریافت خدمات اولیه درمانی، برای تکمیل مراحل درمانی به بیمارستان‌های عیسی بن مریم(س)، امین و نور شهر اصفهان منتقل شدند.

براساس آمار موجود نهادهای مربوط تعداد افراد مسموم و فوتی‌های ناشی از استنشاق گاز منوکسیدکربن در استان اصفهان افزایش یافته‌ است که به تاکید کارشناسان باید برای رفع این معضل فراگیر تدابیر ویژه‌ای اتخاذ شود.

به اعتقاد کارشناسان امور اجتماعی رفع چنین چالش‌های جامعه نیازمند اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی دارد که  آنطور باید این امر مهم در سطوح مختلف جامعه از سوی نهادهای مربوط به ویژه رسانه‌های جمعی محقق نمی‌شود.

 هر ساله با شروع فصل سرما در کشور و استفاده از وسایل گرمایشی در منازل، محل کار و خودروها، هر روزه اخبار مختلفی مبنی بر گازگرفتگی و مسمومیت با گاز منوکسیدکربن را می‌شنویم که یا جان هموطنان را می‌گیرد و یا آن‌ها را راهی بیمارستان می‌کند.

اما گاهی حضور طولانی در فضای بسته مملو از منوکسیدکربن که گازی سمی و از آنجا که تمایل این گاز برای ترکیب با هموگلوبین خون ۲۵۰ برابر بیش از اکسیژن است، به سرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اکسیژن‌رسانی به بافت‌های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می‌کند که فرد دچار مشکلات عدیده‌ای خواهدشد.

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان درباره میزان مسمومیت با این گاز از ابتدای امسال تا پنجم آذر سال‌جاری گفت: در این مدت ۱۸۹ نفر در استان دچار گازگرفتگی شدند که ۱۷۳ نفر از آن‌ها یا به صورت سرپایی درمان شدند و یا به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی انتقال یافتند.

غفور راستین با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مسمومیت‌های ناشی از منوکسیدکربن در شهرستان اصفهان رخ داده است افزود: تاکنون در آمار اورژانس ۱۲ نفر در شهرستان اصفهان، یک نفر در خمینی شهر، دو نفر در شاهین‌شهر و یک نفر در شهرضا جان خود را از دست داده اند.

وی ادامه داد: بیشترین دلایل این مسمومیت‌های تنفسی در استان با ۳۰ درصد مربوط به استفاده از زغال برای گرم کردن اتاق و پس از آن اشکال در دودکش بخاری با ۲۱ درصد است و به ترتیب نقص فنی در آبگرمکن، استفاده از پیک نیک و زغال برای گرم کردن چادر، استفاده از پیک نیک در خودرو، مغازه و منزل و نیز "احتمال" عمدی بودن انتشار منوکسیدکربن در محیط به قصد پایان دادن به زندگی در رتبه‌های بعدی قرار دارد.

 منوکسیدکربن، گازی بیرنگ و بی‌بو یا همان قاتل نامرئی با شروع فصل سرما با آماری گسترده‌تر اما آرام و بیصدا خانواده‌هایی را عزادار می‌کند و هرساله با آغاز فصل سرما میزان مسمومیت با CO افزایش مییابد.

عمده ترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است ولی در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی بویژه در محیط های در بسته و فاقد اکسیژن تولید گاز منوکسید کربن امکان پذیر است.

استفاده از آبگرمکن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و بدون دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در محل سکونت، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.