مجید زینلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا و با اشاره به اینکه میانگین روزانه ۴۰۰ واحد خون در استان نیاز است افزود: اهدای خون در این استان نسبت به ماه‌های قبل کاهش حدود ۴۰ درصدی داشته‌ و ذخیره خونی استان به هفت روز رسیده‌است.

وی با تاکید بر اینکه اصفهان در شرایط بحرانی قرار ندارد ولی ذخیره خونی نباید از هفت روز کاهش یابد بیان کرد: با توجه به کاهش محسوس دمای استان در روزهای اخیر، پیش‌بینی می‌شود تعداد مراجعه‌کنندگان برای اهدای خون در روزهای آینده کمتر شود.

وی با بیان اینکه برخی بیماران که امکان ساخت این سلول را ندارند نیاز به تزریق مکرر پلاکت دارند تا دچار خون‌ریزی نشوند ادامه داد: پلاکت‌ها کوچکترین سلول‌های خون هستند که به انعقاد و کنترل خونریزی در بدن کمک می‌کنند و پلاکت فرزیس فرآیندی است که پلاکت را از خون کامل اهداکننده جداکرده و سایر اجزای خون را به بدن اهدا کننده برمی‌گرداند. 

مدیرکل انتقال خون اصفهان با اشاره به اینکه در هربار اهدای پلاکت به روش فرزیس به اندازه ۶ تا هشت واحد اهدای خون معمولی، پلاکت جمع‌آوری می‌شود عنوان کرد: پلاکت سه تا ۵ روز در دمای ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد، پلاسما یک تا حداکثر ۷ سال در دمای منهای ۲۰ درجه و گلبول‌های قرمز نیز ۳۵ تا ۴۲ روز در دمای ۲ تا ۶ درجه سانتیگراد قالب نگهداری است.

وی همچنین پلاکت‌ها را به سه گروه معمولی، فرزیس و اشعه دیده و گلبول‌های قرمز را به چهار دسته ساده، شسته شده، اشعه دیده و کم لوکوسیت تقسیم‌بندی کرد و گفت: امروزه همه فرآورده‌های خونی که در کشورهای توسعه یافته تهیه می‌شود در استان اصفهان نیز قابلیت تولید دارد.

زینلی با بیان اینکه سازمان انتقال خون استان اصفهان به همه گروه‌های خونی به ویژه گروه‌های خونی منفی نیاز دارد عنوان کرد: گروه خونی  او منفی برای همه گروه‌های خونی به ویژه در افراد نیازمند به خون در حوادث و موارد اورژانسی یا تعویض خون نوزادان که به دلیل اضطرار امکان تعیین گروه خونی در فرد نیازمند وجود ندارد قابل استفاده است.

وی همچنین تصریح کرد: در نیمه ماه نخست امسال بیش از ۸۹ هزار نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون استان اصفهان مراجعه کردند که از این تعداد ۷۱ هزار نفر موفق به اهدای خون خود شدند.

مدیرکل انتقال خون استان تعداد اهدای خون در مردان را چهاربار در سال و بانوان را سه مرتبه در سال برشمرد و گفت: بانوان و مردان از سن قانونی ۱۸سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی می‌توانند خون اهداکنند.

وی چرخه بازگشت خون اهدایی که حجمی معادل ۴۸۰ میلی‌گرم دارد را ۲۴ تا ۴۸ ساعت دانست و افزود: به دلیل اینکه بیشترین حجم خون را آب تشکیل می‌دهد درصورت مصرف مناسب آب در این مدت جبران می‌شود و گلبول‌های قرمز خون نیز تا دو هفته و ذخایر آهن آن نیز در دوره سه ماهه جبران خواهدشد.

زینلی همچنین با اشاره به بروز سیل در استان سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون این استان درخواستی مبنی بر محصولات خونی از اصفهان نداشته‌است ولی در صورت اعلام نیاز، اصفهان فرآورده‌های خونی مورد نیاز برای این استان سیل‌زده را ارسال خواهدکرد.

وی افزود: با توجه به شبکه‌ای بودن شبکه خون‌رسانی در کشور، در این چنین مواردی  از استان‌های همجوار خون‌رسانی خواهدشد.

میانگین اهدای خون در کشور ۲۵ و در استان اصفهان ۲۷ تن به ازای هریک هزار نفر است.

۹۶.۵ درصد اهداکنندگان خون در استان اصفهان را مردان و ۳.۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهد.

زنان و مردان از سن قانونی ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی می‌توانند خون اهدا کنند.

در چهار شهر کاشان، نجف آباد، شهرضا و خوانسار پایگاه انتقال خون و در سه شهر گلپایگان، خمینی‌شهر و نایین مرکز انتقال خون وجود دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.