رییس دومین کنفرانس ملی مدارس کارآفرین درمراسم آغازین این همایش گفت: در شرایط کنونی یکی از نیازهای مهم و اساسی نظام آموزشی توجه ویژه به مدارس کارآفرین است به گونهای که این مدارس به دنبال ایجاد نگرش کارآفرینی، حس مسوولیت پذیری، اعتماد به نفس و ریسک پذیری در دانش آموزان است.
مجتبی ملااحمدی افزود: مهمترین و محور اصلی مدارس کارآفرین بر مبنای ایجاد انگیزه و نگرش کارآفرینی است و به دنبال آن مهارت آموزی نیز خود به خود بهوجود می آید.
رییس دومین کنفرانس ملی مدارس کارآفرینی، ایجاد این مدارس را راهکاری مهم برای رفع مشکلات جامعه از جمله اشتغال برشمرد و گفت: زمینهسازی مهارت آموزش و اشتغال از مدارس کارآفرینی آغاز می شود.
وی ایده ایجاد این مدارس را پس از تحقیقات چهار ساله در نظام آموزشی بسیاری از کشورهای دنیا عنوان کرد و گفت: بر این اساس سال گذشته مجوز لازم برای ایجاد مدارس کارآفرینی از وزارت آموزش و پرورش صادر شد.
ملااحمدی افزود: در این راستا نیاز است تا طرح جامع توسعه مدارس کارآافرین در کنار سند تحول بنیادین قرار بگیرد تا تاثیرات و پیامدهای مثبت و موثر خود را بطور کامل نمایان کند.
دبیر علمی کنفرانس ملی مدارس کارآفرین نیز در ادامه این مراسم گفت: فراخوان این کنفرانس در اردیبهشت سالجاری منتشر و در نهایت ۵۲ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد.
محمد علی نادی افزود: از این تعداد ۲۴ مقاله به صورت چاپ در مجموعه مقالات و ۱۹ مقاله به عنوان مقالات نیازمند بررسی نهایی انتخاب شد و پنج مقاله نیز بصورت سخنرانی در این همایش ارائه می شود.
وی از جمله محورهای این کنفرانس را شامل فلسفه کارآفرینی در برنامه درسی دوره پیش دبستانی و دبستان، اهداف مبتنی بر کارآفرینی در برنامه درس، محتوای مبتنی بر کارآفرینی در برنامه درسی و مبانی جامعه شناختی برنامه درسی کارآفرین پیش دبستانی و دبستان، مدلهای غنی سازی برنامه درسی کارآفری و جایگاه خانواده در برنامه درسی کارآفرین در دوره پیش دبستانی و دبستان برشمرد.
نادی برگزاری این کنفرانس را در پی نتایج حاصل از کنفرانس اول و همچنین بررسی نظام های آموزشی در برخی از کشورها عنوان کرد و گفت: در این بررسیها این نتیجه به دست آمد که تفاوت بین ما و نظام های توسعه یافته صرف امکانات و تجهیزات نیست بلکه رویکرد محتوایی و برنامه ای در ارائه آموزشها به دانش آموزان است.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس رویکرد دومین کنفرانس براساس برنامه ریزی درسی قرار داده شد تا این برنامهریزی بتواند به اصلاح برنامه درسی فعلی و متناسب با ساختار کارآفرینی در نظام آموزشی بپردازد.
نخستین کنفرانس ملی مدارس کارآفرین(رویکردها،نظریه ها،ابعاد و تجارت کاربردی از کشورهای موفق) تیر سال گذشته در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شده بود.
مدارس کارآفرین در پی تطبیق مدارک تحصیلی و علایق فارغالتحصیلان و نیز اشتغال موجود در جامعه است.
نخستین مدرسه کارآفرینی کشور با رویکرد تربیت نیروی انسانی کارآمد و فعال در سال ۱۳۹۷ در اصفهان راهاندازی شد. این مدرسه ویژه پسران است و با ظرفیت پذیرش حدود ۱۰۰ دانشآموز در پایه ابتدایی فعالیت خود را در ناحیه ۵ آموزشوپرورش آغاز کرد.