اقبال صالحی روز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۰ مولفه فرهنگی به سرفصلهای جدید فرهنگی و هنری تیران و کرون در یک سال گذشته افزوده و موضوعاتی که ظرفیت و قابلیتی در این شهرستان ندارند حذف شدند.
وی بدون اشاره به مقدار اعتبارات سالانه و مورد نیاز این نهاد بیانکرد: پویایی و سر زندگی شهر و روستاها منوط به انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری است که برای انجام چنین برنامههایی به اعتبار و امکانات نیاز است.
به گفته رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تیران و کرون توجه اندک برخی دهیاریها به نیازهای فرهنگی و تمرکز بر فعالیتهای عمرانی و توزیع اعتبارات محدود فرهنگی از وزارتخانه و نهادهای شهرستانی موجب رکود و یا ضعف در برخی برنامههای این بخش شده است.
وی ادامه داد: همافزایی در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری و بسترسازی برای انجام فعالیتهای هنری و فرهنگی توسط موسسات برای توسعه رویدادهای این حوزه لازم است.
وی توانمندسازی موسسات فرهنگی و هنری و کسب درآمد را مهم برشمرد و گفت: این اتفاق به خودکفایی و کارآمدی موسسات کمک میکند که وابستگی به اعتبارات دولتی مانع از فعالیت آنها نشود.
وی با اشاره به تاسیس ۵۴ کانون فرهنگی و هنری در مساجد این شهرستان یادآور شد: کیفیسازی فعالیتها از اهمیت خاصی برخوردار است و کانونهای راکد باید تعطیل و سرمایهگذاری برای مراکز فعال انجام شود.
وی اضافهکرد: کانونهای این شهرستان در اجرای طرح انتخاب پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران فعالیت میکنند و بر اساس برنامه و چشماندازی ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برنامهریزی و اقدامات فرهنگی و هنری انجام میدهند.
وی اضافه کرد: پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و نشاط اجتماعی باید در اولویت برنامه های مراکز و نهادهای فرهنگی و هنری قرار گیرد.
در مجموع یکصد نفر عضو خانه هنرمندان تیران و کرون هستند و در قالب پنج انجمن تئاتر، تعزیه، موسیقی، شعر و ادب، پنج موسسه فرهنگی هنری و ۵۴ کانون فرهنگی هنری مسجد در این شهرستان فعالیت میکنند.
سالانه افزون بر ۴۰ هزار نفر جمعیت بالای ۷۲ هزار نفر شهرستان تیران و کرون از برنامههای فرهنگی، هنری، مذهبی و قرآنی استفاده میکنند.
سالن فعالیتهای نمایشی، نمایشگاهی و مجتمعهای فرهنگی و هنری از مهمترین نیازهای زیرساختی برای حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان است.