ولی‌الله هادیان روز دوشنبه در نشست شورای سرمایه‌گذاری شهرستان اردستان افزود: کشورهای پیشرفته کارها را به استان‌ها تفویض اختیار می‌کنند که خود مردم تصمیم‌گیر باشند و از این رو تصمیم‌ها بر اساس نیاز منطقه‌ای صورت می‌گیرد و موجب رفع موانع تولید و رشد اقتصاد می‌شود.

وی بیان کرد: برخی زیاده‌خواهی‌ها در کشور با تاسف اجازه چنین کاری را نمی‌دهد، در حالی که خودشان به آن باور دارند و می‌دانند نسخه واحد برای کل کشور پیچیدن، درست نیست.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان اضافه کرد: بومی‌سازی قوانین و مقررات نیازمند هنر دست‌اندرکاران است که باید در ستاد، به‌روزرسانی و چابک‌سازی در راستای حمایت از تولید صورت گیرد.

وی با بیان اینکه سیستم ستادی در کشور کند است، تاکید کرد: این کندی در سطح ملی و استانی مشکلات زیادی ایجاد کرده است که باید تلاش کنیم از رکود خارج شویم و این روند اداری مورد بازنگری قرار گیرد که البته در چند وقت گذشته تا حدودی انجام شد.

هادیان ادامه داد: هریک از دستگاه‌ها مانند محیط زیست، شرکت شهرک‌ها و صمت موضع خود را دارند که رسیدن به نتیجه را مشکل می‌سازد و باید هم‌گرایی قوانین و مقررات را چکش‌کاری کنیم.

وی تصریح کرد: از سویی همه مدافع محیط زیست هستیم اما به آن انتقاد نیز داریم که دستگاه‌ها در شهرستان‌ها با توجه به اختیارهای ستاد تسهیل باید مسایل را برطرف کرده و جز در موارد ویژه از فرستادن پرونده‌ها به مرکز استان خودداری کنند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: تحریم اقتصادی، مشکلات تامین مواد اولیه، برگشت ارز، تعطیلی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها و مشکلات شهرک‌های صنعتی وجود دارد اما با تلاش بیشتر و حمایت از تولید داخلی می‌توان تا سال آینده اقتصاد را رونق بخشید.

هادیان ضرورت استفاده از فناوری‌های روز دنیا در بخش کشاورزی و صنعت را یادآور شد و تاکید کرد: تسهیلات قرض‌الحسنه و کم‌بهره به طرح‌های اشتغال‌زا و تولیدی پرداخت می‌شود و از سرمایه‌گذاری در استان حمایت می‌کنیم.

فرماندار اردستان نیز گفت: این شهرستان از نظر کشاورزی، دام‌پروری، تولید مرغ و تخم‌مرغ در استان اصفهان جایگاه نخست را دارد اما از نظر صنعت هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است.

حمیدرضا تاملی افزود: بزرگترین رگه‌ها و ذخیره‌های مس، سرب و روی استان در این منطقه وجود دارد اما به دلیل بی‌توجهی‌های گذشته به این ظرفیت‌ها، شاهد مهاجرت و تخلیه روستاها و مشکل گرفتن منابع از مرکز هستیم.

وی تشریح کرد: اردستان از ظرفیت بالای گردشگری و میراثی برخوردار است و افزون‌بر یک‌هزار اثر تاریخی دارد که می‌توان در راستای توسعه صنعت گردشگری مورد استفاده قرار داد.

فرماندار اردستان ورود بیش از حد واحدهای بازرسی بانک‌های استان را از علت‌های فشار بر واحدهای تولیدی، صنعتی و تعطیلی آنها برشمرد و تصریح کرد: چند واحد صنعتی این شهرستان با تاسف به تملک  بانک‌ها درآمد و از چرخه تولید خارج شد که با پیگیری‌های فراوان در حال واگذاری به بخش خصوصی و راه‌اندازی هستند.

وی ادامه داد: کمبود پست ۶۳ کیلووات ثابت برق، فقدان تخصیص سهمیه آب بخش صنعت، شرایط سختگیرانه محیط زیست، ایجاد مشکلاتی از سوی بخش معدن برای مردم مانند تخریب راه‌های روستایی، چراگاه‌ها و مسایل اجتماعی، معطل ماندن ۳۰۰ فرصت اشتغال اردستان در فرآیند صدور مجوز از استان و نبود ایستگاه‌های گاز مورد نیاز کارخانه‌ها از دیگر چالش‌های پیش روی تولید این شهرستان است.

۶۶ واحد صنعتی در شهرستان اردستان وجود دارد که از این میان ۴۰ واحد با ظرفیت اشتغال یک‌هزار و ۵۰۰ نفر مشغول به کار هستند.

همچنین ۷۵ پروانه بهره‌برداری تا کنون صادر شده اما در زمان حاضر تنها ۳۰ معدن با ظرفیت اشتغال ۵۰۰ نفر در این شهرستان فعالیت دارند.

شهرستان ۴۲ هزار نفری اردستان در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال‌شرقی اصفهان واقع است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.