حمیدرضا نیک طبع روز سهشنبه در آیین افتتاح سیزدهمین نمایشگاه صنعت نساجی و دومین نمایشگاه هنر صنعت مد(مداکس) در سالن همایشهای برگزاری نمایشگاهها اصفهان افزود: طراحی ضعیف است که نتوانستیم مطالبهگری مردم را داشته باشد، مردم ما لایق بهترینها هستند و خوش پوشی جز سابقه تاریخی ایرانیان است.
دبیر کمیته صنعت کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اساره به الگوبرداری چین و ترکیه از طرحهای لباس هفته گذشته تهران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه طراحان و تولیدکنندگان بایکدیگر هم پیمان شدند اتفاقات خوبی در راستای صنعت مد و لباس ایجاد شده که میتواند منجر به رونق صنعت مد شود.
وی ادامه داد: در اصفهان جزیره هم اندیشی طراحان توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شده از این رو از فعالان این هنر صنعت میخواهیم که شرایط استقبال از این مهم را فراهم آورند.
صنعت نساجی طی دهههای گذشته مورد بی مهری قرار گرفته است
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان در این آیین گفت: نمایشگاه نساجی از قویترین نمایشگاهها است که ۲۶ سال یکبار به صورت ۲سالانه برگزار میشود.
علی یارمحمدیان افزود: صنایع نساجی اصفهان را به سمت صنعتی بودن سوق داد و اقتصاد اصفهان را صنعتی کرد.
وی با اشاره به اینکه صنایع نساجی مزیتهای فراوانی دارد، تصریح کرد: اما طی دهههای گذشته دچار مشکلات و بی مهریهایی شده است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان ادامه داد: صنعت نساجی هیچگونه آلایندگی ایجاد نمیکند و این در حالیست که اشتغال فراوانی برای استان به وجود میآورد.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته بیشترین واحدهای بافندگی و نساجی در این استان حضور داشتند و رونق اقتصادی را ایجاد کردند.
یارمحمدیان اظهارداشت: با توجه به زیرساختهای موجود در صنعت نساجی، برگزاری نمایشگاه صنعت نساجی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی هدف از برگزاری نمایشگاه صنعت نساجی را رونق این صنعت دانست و بیان کرد: این نمایشگاه طی چهار روز با حضور ۵۸ مشارکت کننده در فضایی بالغ بر ۴۵۰۰ مترمربع آخرین دستاوردهای خود را از استانهای اصفهان، ارومیه، تهران، مرکزی و یزد و نمایندگانی از ترکیه برپا خواهد بود.
طغیانی مجری برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت نساجی افزود: تلاش میکنیم تا برند نمایشگاه نساجی اصفهان و ایران برای اصفهان باشد زیرا ۷۰ درصد از نساجی ایران در استان اصفهان شکل میگیرد.
به گفته کارشناسان، نساجی با نزدیک به یک قرن سابقه در کشورمان، پنج درصد سرمایه گذاریهای بخش صنعت را در اختیار دارد و ۱۳ درصد اشتغال واحدهای صنعتی نیز مربوط به این بخش است.
به گفته مسوولان، هفت هزار و ۹۰۰ واحد تولیدی فعال نساجی در ایران وجود دارد، کارشناسان بر این باورند صنعت نساجی، ظرفیت گسترش و مقاومت در شرایط تحریم را دارد از این رو تدوین نقشه راه و مشخص شدن وظایف نهادها در توسعه نساجی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
سال گذشته ۳۱۲ هزار تن انواع محصولات بخش صنایع نساجی و پوشاک به ارزش یک میلیارد و ۹۳ میلیون دلار از کشور صادر شد که در مقایسه با سال پیش از آن از نظر ارزشی و وزنی به ترتیب ۶ درصد و ۲۴ درصد رشد داشت.