اسخت اوزربای چهارشنبه‌شب در دیدار با هیات نمایندگی اتاق بازرگانی کاشان افزود: باید به دست‌اندرکاران صنایع تولید فرش ماشینی در کاشان تبریک گفت چرا که در مجموع ایران و به ویژه این منطقه در سال‌های گذشته پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در این زمینه با کیفیت خیلی بالا، طراحی زیبا و قیمت مناسب داشته است.

وی بیان کرد: برخی صاحبان صنایع فرش در زمینه تجارت با قزاقستان فعال هستند و در شهرهای مختلف حضور دارند، اگر چه شاید چندان فعال نباشند اما قزاقستان از نظر فرهنگی شباهت‌هایی با ایران دارد و در هر خانه‌ای بسته به توان مالی افراد از فرش استفاده می‌شود.

سفیر قزاقستان در ایران اضافه کرد: توانایی مالی و قدرت خرید مردم ما در حال بالا رفتن است و از این رو بیشتر به دنبال کالاهایی با کیفیت مناسب هستند که تولیدکنندگان فرش ایران می‌توانند به این نیازمندی‌ها جواب بدهند.

وی با تاکید بر حضور فعال‌تر تولیدکنندگان فرش ایرانی در قزاقستان گفت: صادر کردن یا فروش فرش کاری ساده است اما در آینده نزدیک علاقه‌مندان از چند شرکت می‌توانند باهم در قزاقستان یا به طور کلی در آسیای میانه در قالب یک نشان تجاری مشترک، این کالا را معرفی کنند تا مردم منطقه بیشتر با آن آشنا شوند چرا که جزو بهترین فرش‌های جهان به شمار می‌رود.

اوزربای افزود: این برنامه در زمان به نسبت کوتاهی قابل اجرا است زیرا ایران توانمندی لازم مانند مواد اولیه، مهندس، کارشناس، فناوری و ماشین‌آلات لازم را دارد و از سوی دیگر راه‌اندازی کارخانه‌ای کوچک با نام کاشان نیاز به سرمایه آنچنانی هم نخواهد داشت.

وی با اشاره به آمادگی سفارتخانه برای تسهیل زمینه تقویت همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور تشریح کرد: سیاست دولت قزاقستان اجرای در واقع برنامه ویژه‌ای برای تشویق توسعه صنایع در داخل کشور است تا تقویت واردات که به نسبت موفق هم بوده است.

سفیر قزاقستان در ایران ادامه داد: کاشان نه تنها ظرفیت بالایی در زمینه فرش دارد بلکه از تولیدات صنعتی متفاوتی برخوردار شده و این عامل مثبتی برای توسعه روابط دوجانبه به شمار می‌رود.

وی همچنین یادآور شد: کاشان جزو مهمترین مراکز صنعتی در جمهوری اسلامی ایران است و قزاقستان به عنوان کشور دوست، برادر و همسایه نزدیک می‌تواند از این ظرفیت‌های بالای موجود بیشتر استفاده کند.

جمعی از اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کاشان نیز در ادامه این نشست پرسش‌هایی در راستای آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های صنایع و شرایط واردات و صادرات کشور قزاقستان مطرح کردند.

بیش از ۸۰۰ واحد تولید فرش ماشینی در شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل با عرضه سالانه افزون بر ۵۰ میلیون مترمربع فرش، بیش از ۵۰ درصد تولید و صادرات صنعت فرش کشور را انجام می‌دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.