عبدالله کیانی روز دوشنبه در نطق پیش از دستور خود در بیست و پنجمین اجلاس شورای اسلامی استان اصفهان در دوره پنجم در سالن اجتماعات استانداری افزود: برای کشور نه تنها ایران بلکه هر کشوری در دنیا به غیر از مراجعه به آرای مردم و به غیر از صندوق رای راهی برای اصلاح ساختارهای سیاسی و مدیریتی وجود ندارد.

رییس شورای اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: هیچ راه میان بری برای رسیدن به توسعه و رفاه در کشور وجود ندارد تنها راه مراجعه به صندوق رای و مردم است.

وی ادامه داد: تا زمانی که مردم پشتوانه حاکمیت هستند هیچ قدرتی نمی‌تواند کشورها را به زانو درآورد.

کیانی خاطرنشان کرد: شوراها به عنوان رکن اساسی اداره شهر و روستا باید در ایجاد شور و نشاط در مردم به منظور شرکت حداکثری در انتخابات آنچه لازم است انجام دهند اما وارد جریان‌های سیاسی به نفع یا علیه هیچ گروه، ‌شخص و یا جناحی نشوند.

وی بیان کرد: اعضای شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به نفع یا علیه هیچ کاندیدایی استفاده نشود که این امر علاوه بر حق الناس بودن می‌تواند مصداق تخلف از وظایف نمایندگی باشد.

کیانی با اشاره به مدیریت و توسعه راه‌ها و حمل و نقل جاده‌ای افزود: راه و راهداری شریان اساسی توسعه اقتصادی کشورهاست.

وی تصریح کرد: اگر به سابقه توسعه در کشورها نگاه کنیم متوجه می‌شویم زمانی به سمت پیشرفت و رشد و توسعه اقتصادی حرکت کرده‌اند که سرمایه گذاری‌های مناسبی را در حوزه راه انجام داده‌اند.

رییس شورای اسلامی استان اصفهان ادامه داد: در دنیای گذشته وضع به همین صورت بود با نگاه به سوابق جاده ابریشم در تاریخ شهرهایی که در مسیر این جاده بودند شکوفا شده و توسعه یافتند و با سقوط آن تنزل پیدا کردند و یا نابود شدند.

کیانی با بیان این که حتی تبادل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بین ملت‌ها، اقوام و تمدن‌ها در طول تاریخ از طریق راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی صورت پذیرفته است، بیان کرد: امروز وقتی کشوری مانند چین طرح جاده ابریشم جدید و سرمایه‌گذاری ۹۰۰ میلیارد دلاری در حوزه راه‌های جهان را مطرح می‌کند به این دلیل است که می‌داند بدون جاده و ارتباط نمی‌توان در دنیای امروز حرفی برای گفتن داشت.

وی اضافه کرد: متاسفانه به حوزه راه در این‌ سال‌ها کم توجهی شده است، به ویژه ادغام شتاب زده ۲ وزارتخانه مسکن و شهرسازی و همچنین وزارت راه و ترابری یکی از اشتباه‌های اساسی در ساختار مدیریتی کشور بود.

رییس شورای اسلامی استان اصفهان افزود: در عمل با توجه به وجود مشکلات فراوان در شهرها و لزوم مدیریت آن‌ها، فشار فراوان در انجام طرح مسکن مهر و مسایل دیگر باعث شد تا توجه و رسیدگی راه‌ها بیشتر از گذشته مغفول بماند.

وی با اشاره به مسائل مالی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها گفت: خوشبختانه لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها پس از ۳۷ سال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و این حرکت بسیار ارزشمندی در جهت حل مشکلات شهرداری‌ها می‌باشد این امر گام مثبتی برای حمایت از تقویت بنیه مدیریت شهری و روستایی محسوب می‌شود.

کیانی خاطرنشان کرد: تعیین مصادیق عوارض محلی با هدف تامین درآمد پایدار شهرداری‌ها از ویژگی‌های مهم این طرح است که می‌تواند بخشی از مسائل شهرها و روستاها را ساماندهی کند.

وی گفت: براساس این طرح شوراهای شهر و روستا می‌توانند برای تامین هزینه‌های شهر و روستا نسبت به برقراری و وضع عوارض محلی از جمله عوارض بر ساختمان‌ها، مستحدثات، تاسیسات، تبلیغات معابر و فضاهای شهری و روستایی و ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح‌های توسعه شهری و روستایی و دارایی‌های غیر منقول در محدوده و حریم شهر و محدوده روستا اقدام کنند.

رییس شورای اسلامی استان اصفهان با اشاره به اتفاق دیگر در حوزه درآمدی شوراها بیان کرد: شوراهای شهر می‌توانستند طبق بخشنامه بودجه شهرداری‌ها ۲ درصد از محل اعتبارات شورا را در اختیار شورای فرادست قرار دهند که این موضوع از سال ۹۵ حذف شد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه دوباره در بخشنامه بودجه شهرداری‌ها در سال ۹۹ این پرداخت و اجازه احیا شده است و ضروریست تا شوراهای شهر سهم ۲ درصد شورای شهرستان را در بودجه شورا لحاظ کنند.

کیانی گفت: متاسفانه شوراهای شهرستان در سال‌های اخیر مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان گفت: در سطح استان با اولویت بندی مشکلات را بررسی کردیم.

فرزاد دادخواه بیان کرد: متاسفانه چادگان راه شریانی ندارد که از مشکلات راه‌های این شهرستان که امیدواریم اعتبار ملی برای محور چادگان- داران و داران- چهارمحال و بختیاری اخذ شود و در راستای راه‌های شریانی قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه نگهداری راه‌های موجود از وظایف اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است، بیان کرد: اداره کل راه و شهرسازی ساخت راه‌ها را برعهده دارد.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان اظهارداشت: راه بستر توسعه و سرمایه ملی است و تلاش ما بر ایمن سازی و کاهش تصادفات است این در حالی است که در زمان تقسیم بودجه سهم استان‌ها در این راستا کمتر دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: مشکلات این حوزه طی امسال و سال گذشته به دلیل کمبود اعتبارات و مناقصات فاقد شرکت کننده و یا شرکت کنندگان ضعیف بوده است.

دادخواه خاطرنشان کرد: ۴۳۰ کیلومتر سیلکوت راه روستایی و ۲۸۰ کیلومتر لکه گیری و روکش آسفالت راه استان را انجام دادیم.

به گفته وی ۸۰۰ کیلومتر خرابی در راه‌های استان وجود دارد که اعتبارات موجود جوابگوی حل مشکلات نیست به همین دلیل به سمت لکه گیری راه‌ها حرکت کردیم.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان اضافه کرد: امسال با کمبود اعتبارات و نبود قیر نتوانستیم مشکل عمده راه‌ها را برطرف کنیم اما در حد توان اقداماتی نظیر لکه گیری و قیرپاشی را انجام دادیم.

وی اظهار کرد: ماشین آلات راهداری بالای ۲۵ سال سن دارند و این در حالی است که اکنون به دلیل کمبود اعتبار ‌و نبود ماشین آلات به دلیل تحریم نتوانستیم تجهیزات را خریداری کنیم.

دادخواه اظهارداشت: ۱۰۹ نقطه پرتصادف در استان شناسایی شد که با امکانات محدود در اختیار توانستیم این نقاط را مرتفع کنیم و اکنون به دنبال رفع معایب راه‌های فرعی به شهرستان‌ها هستیم.

در این جلسه فرزاد دادخواه معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان نیز برای پاسخ به سوالات اعضای شورای اسلامی استان حضور داشت.

بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر در استان اصفهان عضو شوراهای شهر هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.