مهدخت بروجردی علوی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: نسل اول دانشگاهها آموزش محور، نسل دوم پژوهش محور و نسل سوم مهارتی هستند و در طول زمان از رسالت مهارت و اشتغال غفلت شده و دانشگاه به گونهای به بیراهه رفته است.
وی افزود: در ۱۰ سال اول فعالیت دانشگاه جامع علمی و کاربردی ۳۱۳ مرکز علمی کاربردی دانشجو میپذیرفت که براساس معیار و اصول بودند اما در سال ۹۴ به هزار و ۷۰ مرکز آموزشی افزایش پیدا کرد.
بروجردی علوی گفت: از هزار و ۷۰ مرکز آموزشی در سال ۹۴ حدود ۲۰ درصد آن در تهران مستقر بود در حالی که گسترش مراکز آموزش عالی در تهران ممنوع است از این رو ساماندهی مراکز در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ۱۴ هزار کد رشته محل در دانشگاه جامع علمی کاربردی داشتیم، گفت: بهمنظور ساماندهی وضعیت دانشگاه جامع ، تعداد کد رشته محل را به پنج هزار و ۲۰۰ کد رشته تقلیل یافته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تصریح کرد: این دانشگاه در حال تهیه و ساماندهی سامانه «جذب مدرسان» است که اواخر آذر و دی ماه به شکل پایلوت در ۲ استان راهاندازی میشود.
وی افزود: تاکنون مجوز ۱۴۰ مرکز نوآوری در مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور داده شده است و ۲۰ استارتاپ ایجاد خواهد شد.
بروجردی علوی با بیان اینکه امسال ۲۰ درصد افزایش دانشجو داشتیم، گفت: دانشگاه میتواند به اهداف کشور در زمینه خوداتکایی، اقتصاد مقاومتی و خود اشتغالی جامه عمل بپوشاند.
توسعه مراکز نوآوری سیاست دانشگاه علمی کاربردی اصفهان است
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان نیز در این نشست گفت: در این استان مرکز رشد خوشه فناوریهای سنگ و صنایع وابسته در تیران، گز و شیرینی در مرکز عتیق و فناوری لوازم خانگی در مرکز انتخاب و همچنین مراکز فناوری فولاد و صنایع وابسته و مرکز فناوری فرش و صنایع وابسته فعالیت میکنند.
مهدی قیصری افزود : علاوه بر این درخواست تجاریسازی محصولات کشاورزی برای تیران، مرکز نوآوری شهر هوشمند برای مرکز شهرداریهای اصفهان و مرکز نوآوری خورو بیابانک نیز ارائه شده است.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان ادامه داد: چهار رویداد شتاب از جمله رویداد شتاب سنگ و صنایع وابسته، رویداد موسیر، رویداد نمک و رویداد شتاب فولاد را در دستور کار داریم که تا پایان سال برگزار میشود.
همچنین امروز پنجمین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان در مجموعه تجاری اصفهان سیتی سنتر گشایش یافت.
این نمایشگاه با محوریت معرفی توانمندیها و ارایه دستاوردهای نوآورانه، معرفی کارآفرینان و مولدان کسب و کار، معرفی رشتهها و مشاغل قابل احراز مشاغل خانگی و بومی، کلینیک مشاوره اشتغال و کارآفرینی، برگزاری میزگردهای تخصصی و کارگاههای آموزشی برپا شده است.
پنجمین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان ۱۹ تا ۲۲ آذر امسال برگزار میشود.