سیدحسن قاضی عسگر روز چهارشنبه در بازدید از باغ‌های روستاهای بخش پادنای بزرگ از توابع سمیرم اظهار داشت: ارقام تولیدی سیب سمیرم کم‌نظیر است و کیفیت بالایی دارد.

به گفته وی، بهترین سیب‌های همین منطقه و 3 بخش دیگر سمیرم باید جداسازی و در بسته‌بندی‌های خوب و شکیل صادر شود تا علاوه بر رونق بازار، به معیشت باغداران نیز کمک کند.

وی در تماس با مدیرعامل بانک ملی اصفهان و 2 نفر از فعالان بزرگ اقتصادی استان تصریح کرد: مقرر شد 50 هزار از 220 هزار تُن سیب درختی سمیرم بسرعت آماده صادرات شود که بخشی از کار از مسیر پروتکل حفظ نباتان اوراسیا محقق خواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان ادامه داد: همکاری مباشران و باغداران منطقه برای انجام خوب کار بویژه برای صدور بهترین نوع سیب با بسته‌بندی مناسب، ضروری است.

قاضی عسگر تاکید کرد: باید با برنامه‌ریزی صحیح، تقویت و توانمندسازی تشکل‌های تعاونی و بخش خصوصی، آنها را به جایی برسانیم که خودشان بتوانند مشکلات بخش خصوصی را شناسایی و طی فرآیندهای منطقه‌ای و محلی حل کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در این سفر کاری، در یکی از باغ‌های سیب روستای شهید بخش پادنا اظهار داشت: سیل فروردین سال جاری خسارت زیادی به بخش کشاورزی استان وارد کرد.

مهرداد مرادمند تصریح کرد: همان زمان 70 میلیارد تومان از محل اعتبارات سازگاری با کم‌آبی برای رفع مشکلات ناشی از سیل اختصاص یافت که بخش عمده آن صرف بهسازی قنات‌های تخریب شده از سیلاب شد.

به گفته وی، 15 میلیارد تومان اعتبار استانی بلاعوض و 30 میلیارد تومان تسهیلات با سرفصل‌های مشخصی مانند دامداری‌ها و مزارع پرورش ماهی نیز در این مدت، پرداخت و به خسارت دیدگان مساعدت شد.

رییس شورای اسلامی روستای شهید بخش پادنا هم با اشاره به تخصیص نیافتن اعتبارات سیل به ساخت و بهسازی کانال‌های انتقال آب به باغ‌های منطقه، از مدیران خواست تا این موضوع را پیگیری کنند.

هیبت‌الله عزیزی گفت: بیشتر سمومی که در باغ‌های سیب سمیرم مصرف می‌شود کیفیت خوبی ندارد و همین امر باغدار را مجبور می‌کند تا به‌جای 2 مرحله، چند مرحله سم‌پاشی کند.

وی سم‌پاشی با سموم بی‌کیفیت را عامل مهمی در صادر نشدن سیب‌ تولیدی بخش پادنا و سمیرم دانست و خاطرنشان کرد: دولت و شرکت‌های تولید سم باید حامی باغدار  باشند تا در موقع برداشت سیب، شاهد مشکلاتی از این دست نباشیم.

رییس شورای اسلامی روستای شهید بخش پادنا از نوسان مداوم قیمت‌ها و نرخ پایین مشخص شده برای خرید سیب درختی انتقاد کرد و گفت: این در حالی است که دخل و خرج کشاورز برای هر کیلوگرم سیب بیش از 2 هزار تومان درمی‌آید اما امسال برای سیب درجه یک، 2 هزار تومان نرخ تعیین شده است.

مدیر جهاد کشاورزی سمیرم هم گفت: احداث و بهسازی کانال‌های انتقال آب، رقم قابل توجهی اعتبار می‌خواهد.

احمد تیموری با بیان اینکه سیلاب ابتدای امسال بسیاری از کانال‌های انتقال آب باغ‌های سیب را تخریب کرد، افزود: این در حالی است که صعب‌العبور بودن برخی از باغ‌ها و دسترسی سخت به این مناطق یکی از عوامل مشکل‌آفرین این بخش است.

وی اظهار داشت: موضوع دیگر، کار ساخت و بهسازی کانال‌هاست که در زمانی که شرایط کار برای احداث فراهم است کشاورز همان زمان می‌خواهد برای آبیاری اقدام کند و زمانی هم که آبیاری درخت خاتمه یافته است، تازه فصل سرما آغاز می‌شود که دیگر نمی‌توان کار عمرانی انجام داد.

معاون استاندار اصفهان به همراه جمعی از مدیران کل و معاونان دستگاه‌های صمت، شرکت شهرک‌ها، تعاون روستایی و جهاد کشاورزی، امروز از سردخانه و سورتینگ بزرگ سیب در شهر سمیرم، جاده نیمه‌تمام بین استانی روستای شهید سمیرم به دِزکرد استان فارس، مجتمع نیمه‌تمام گردشگری و رفاهی ممتاز، باغ‌های سیب روستاهای لُرکش، شهید، بیده و کهنگان دیدن کردند.

پیش از خشکسالی اخیر، در مجموع هر سال 250 تا 300 هزار تُن انواع سیب درختی مرغوب از نوع گلدن، رد و گلاب در شهرستان سمیرم تولید و روانه بازارهای داخل و خارج کشور می‌شد اما در سال جاری پیش‌بینی می‌شود حدود 230 هزار تُن سیب برداشت شود.

سمیرم با پنج هزار و 200 کیلومتر مربع وسعت، دارای یکصد هزار نفر جمعیت ثابت و عشایری است و 95 درصد ساکنان این شهرستان در بخش کشاورزی شاغل هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.