برنامه ریزی اصولی، استفاده از دانش روز، تامین بازار فروش، صنایع تبدیلی و صادرات لازمه توسعه این محصول در شهرستان اردستان است که مسوولان امر باید برای تحقق آن تدابیر ویژه ای اتخاذ کنند.
آنان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشتند :، پسته محصولی سازگار با اقلیم منطقه بوده و این شهرستان ظرفیت عالی برای توسعه کشت این محصول را دارد اما باید برای توسعه آن تدابیر اصولی اندیشید.
این باغداران بر ضرورت برگزاری بیش از پیش کلاس های آموزشی برای کشاورزان در مزارع برای مبارزه و کنترل آفات در باغ های پسته تاکید کردند و یادآور شدند : توسعه این بخش اقتصادی کشور بدون حمایت و برنامه ریزی نهادهای مربوط امکان پذیر نیست.
علی اکبر صالح مدیر جهادکشاورزی اردستان با اشاره به آغاز برداشت پسته این شهرستان گفت : با توجه مشکل آب و مقاومت پسته در مقابل کم آبی برای تامین سرمایه در گردش باغداران پسته، پیشنهاد میشود تسهیلات کم بهره برای توسعه باغهای پسته و افزایش تولید این محصول در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی اظهارداشت : با تمهیدات انجام شده کیفیت و میزان عملکرد برداشت پسته شهرستان نسبت به سال گذشته افزایش یافت و سطح باغهای این محصول شامل نهال و بارور به ۲ هزار و ۸۹۶ هکتار و سطح بارور به تنهایی در زمان حاضر به یک هزار و ۴۰۲ هکتار رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این شهرستان همواره رتبه اول و دوم استان در تولید پسته را به خود اختصاص داده است در حالی که سال گذشته محصولات پسته منطقه به علت تغییرات دمایی از کیفیت خوبی برخوردار نبود اما امسال با تمهیدات انجام شده عملکرد بهتری داریم و میزان آن یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد شده است.
مدیر جهادکشاورزی اردستان ادامه داد: تولید پسته شهرستان یک هزار و ۶۸۲ تن است که از طریق چهار پایانه دارای مجوز فرآوری پسته، تبدیل به پسته خشک میشود و این مراکز فرآوری به شکل فصلی برای شماری از بیکاران اشتغال ایجاد کرده است.
ارقام موجود پسته شهرستان اردستان عبارت از اکبری، کله قوچی، احمد آقایی است و زمان برداشت آن از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهرماه است.
مناطق عمده تولید پسته استان اصفهان ، شهرستانهای آران و بیدگل، اردستان، نائین، کاشان و شاهینشهر است.
سال گذشته آران و بیدگل در تولید پسته رتبه نخست استان اصفهان را با بیش از ۶۰ درصد تولید در اختیار داشت.
اردستان با ۴۵ هزار تن جمعیت در ۱۱۸کیلومتری شمال مرکز استان اصفهان قرار دارد.
طبق آمارهای موجود سال گذشته در مجموع افزون بر ۲۲۰ هزار تن پسته در کشور تولید شد که از این میزان بیش از ۱۴۸ هزار تن پسته به ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار صادر شد و ۳۰ هزار تن از این محصول به مصرف داخلی رسید.
طبق آمارها ایران سالانه ۸۵ درصد و آمریکا نزدیک ۵۰ درصد پسته تولیدی خود را به بازارهای جهانی عرضه می کنند.
/۶۰۲۶/۳۰۸۰