رسول کوهستانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مقدار کالاهای صادراتی نسبت مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۳۷ درصد و از لحاظ ارزش ۱۷۵ درصد رشد داشته است.
وی عمدهترین کالاهای صادراتی از استان اصفهان را آهن و فولاد به ارزش ۶۲۴ میلیون دلار، محصولات پتروشیمی ۲۶۴ میلیون دلار، محصولات شیمی آلی ۸۸ میلیون دلار و فرش ۵۴ میلیون دلار برشمرد و اظهار داشت: کشور عراق با ۴۸۵ میلیون دلار و ۲۴ درصد، چین با ۲۸۶ میلیون دلار و ۱۴ درصد افغانستان با ۱۷۶ میلیون دلار و ۹ درصد، پاکستان با ۱۳۱ میلیون دلار و ۶ درصد و امارات متحده عربی با ۱۲۴ میلیون دلار و ۶ درصد سهم از کل صادرات استان دارا هستند.
مدیرکل گمرک اصفهان یکی از برنامههای مهم خود را افزایش جذب شرکتهای استان به سمت این گمرک که تشریفات گمرکی خود را در گمرکات دیگر انجام میدهند برشمرد و خاطرنشان کرد: در چهار ماهه نخست امسال تشریفات ۳۵ درصد از صادرات استان، از طریق این گمرکات انجام گرفته که با اجرای صحیح قوانین و ارائه تسهیلات بیشتر و اطلاعرسانی مؤثر با هدف کاهش هزینههای ترخیص، میتوانیم این میزان را افزایش دهیم.
به گفته وی درآمدهای گمرکات استان در چهارماهه نخست سالجاری به رقم یکهزار و ۱۹۹ میلیارد و ۶۰۳ میلیون ریال رسید که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۸۸ درصدی را نشان می دهد.
وی بیان کرد: گمرک اصفهان بنا به دلیل جایگاه استراتژیک و شاهراه حیاتی کشور در زمینه حملو نقل و تجارت جایگاه ویژهای دارد.
کوهستانی، وجود قطب های صنعتی نظیر فولاد، منسوجات، هواپیماسازی، لوازم خانگی، رنگسازی، صنایع نظامی را از دیگر دلایل اهمیت گمرک اصفهان برشمرد و اضافه کرد: ۳۹ هزار و ۴۵۱ تن کالا به ارزش ۱۶۹ میلیون و ۷۶۴ هزار دلار به گمرک اصفهان وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۸۲ درصد و از حیث ارزش ۶۵ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان یکی از مهمترین قطبهای تولید کشور است، گفت: در زمان حاضر تعداد فعالان اقتصادی در استان چهار شرکت است که این تعداد در شأن استان نیست.
مدیرکل گمرکات استان اصفهان در خصوص مهمترین کالاهای وارداتی گمرک اصفهان در چهارماه سال ۱۳۹۸ گفت: ماشینآلات برقی ۴۸ میلیون دلار، وسایل مکانیکی ۳۳ میلیون دلار و آهن و چدن ۲۰ میلیون دلار بود و ادامه داد: عمدهترین کشورهای صادرکننده به مقصد گمرک اصفهان، چین با ۱۹ درصد، مالزی با ۱۴ درصد، ایتالیا با ۱۳ درصد، آلمان ۱۳ درصد و کره جنوبی با ۱۲ درصد، از کل واردات به مقصد گمرک اصفهان را به خود اختصاص دادهاند
وی اضافه کرد: در راستای برنامههای اقتصاد مقاومتی و با راهاندازی و استفاده از سامانههای امور گمرکی و پنجره تجارت فرامرزی: این اداره کل با داشتن ۱۴۴ کارمند، در چهار ماهه ۱۳۹۸، بالغ بر یک هزار و ۱۹۹ میلیارد و ۶۰۳ میلیون ریال درآمد کسب و به خزانه واریز کرده است و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۸ درصد افزایش داشته است.
وی نیروی انسانی هر سازمانی را سرمایههای واقعی آن سازمان دانست و گفت: سالها سازمان برای یک کارمند هزینههای مختلفی نظیر استخدام، آموزش و کسب تجربه انجام میدهد و در این راستا برنامههای مدونی برای حفظ و نگهداشت و مسیر ارتقا شغلی سرمایههای انسانی باید تهیه شود.
مدیرکل گمرک اصفهان بیان داشت: طی این مدت تعداد ۲۶۸ بسته هدیه و سوغات ورودی به ارزش ۲ میلیارد و ۹۵ میلیون ریال از طریق گمرک پست اصفهان وارد و تعداد ۲۴۵۹ بسته هدیه و سوغات خروجی به ارزش ۳۸ میلیارد و ۶۳۱ میلیون ریال از طریق گمرک پست اصفهان صادر شده است.
کوهستانی خاطرنشان کرد: در چهار ماهه سال ۹۸ تعداد ۶۷ هزار و ۷۶۱ نفر مسافر ورودی و خروجی، تشریفات امور مسافری آنها در گمرک فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی انجام پذیرفته که به نسبت مدت مشابه سال قبل ۱۸ درصد کاهش داشته است.
۷۱۵۰ /۶۰۲۶/