محمد کوشافر روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هدف از تعیین این روز فراتر از جمع آوری پسماند و آب و هوای پاک است و رعایت حقوق و احترام متقابل انسانها و حتی دیگر آفریده های خداوند متعال مورد نظر بوده و به ارزشها و اخلاق محوری توجه شده است.
وی اظهارداشت: رعایت نشدن برخی اصول اخلاقی و پیشی گرفتن معیارهای تکنولوژیک و اقتصادی بر معیارهای اکولوژیک، برخی مشکلات زیست محیطی کشور ما را بوجود آورده است.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان تصریح کرد: ترجیح منافع کوتاه مدت اقتصادی، فردی و اجتماعی بر مصالح بلند مدت کشور فرصت بروز آسیب های زیست محیطی را فراهم می کند.
این فعال زیست محیطی با بیان این که تلاش برای خروج از نمادها و توجه به واقعیت ها نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: هر ساله مراسم نمادین مختلفی در رابطه با محیط زیست در دنیا برگزار می شود اما هر چه به این گونه مراسم و رفتارها بیشتر توجه شده در عمل و در زمینه کنترل مسائل زیست محیطی موفقیت چندانی بدست نیامده است.
کوشافر بیان کرد: برگزاری مراسم زمین پاک و مراسم مشابه آن به بهبود قابل توجه محیط زیست و کاهش مشکلات زیست محیطی منجر نشده است گرچه شاید درجای خود به این مراسم نمادین نیز باید توجه کرد.‌‌
وی اضافه کرد: برای رسیدن به زمین پاک باید توجه خودمان را به واقعیت ها معطوف کنیم و تنها به برگزاری مراسم نمادین صرف اکتفا نکنیم .
روز 22 آوریل مصادف با 2 اردیبهشت به عنوان روز زمین پاک شناخته شده است و تاریخچه آن به تلاش های افرادی همچون 'جان مک مونل' و 'گیلرد نلسون' باز می گردد و هرساله به ویژه از سال 1970 مراسم نمادینی در مناطق مختلف دنیا از جمله ایران برگزار می شود.
در نام گذاری این روز به مفاهیمی ارزشی و زمین به همراه همه اجزای آن توجه شده است و تنها پاکسازی زمین مورد توجه نیست.
هدف از این روز، افزایش آگاهی های زیست محیطی و توجه به بحرانهای اکولوژیک بوده و فرصتی برای طرح مباحث و مشکلات زیست محیطی ملی و منطقه ای است.
نلسون از بنیانگذاران این روز در مراسم زمین پاک در 22 آوریل 1970 هدف از تعیین این روز را فراتر از آب و هوای پاک دانست.
دراین دیدگاه محیط زیست و اجزای آن به طور کامل مورد توجه است و مفاهیم زیست محیطی نظیر آب و هوای پاک، غذای سالم در آن قرار می گیرد ولی بر اخلاق تاکید می شود.
پس اگر روز زمین پاک وارد تقویم رسمی کشور شد باید در برگزاری مراسم زمین پاک به همه مفاهیم و شاخصهای زمین پاک توجه کنیم، مفاهیمی که در مناسبتها یادآوری می شود اما همیشه باید باورمان باشد، همان مفاهیمی که حتی فراتر از نامگذاری روزها، در دستورات دینی ما قرار دارد.
در چند سال اخیر توسعه نا‌متوازن استان اصفهان سبب ایجاد مشکلات و چالش ‌های زیست محیطی بسیاری شامل آلودگی هوا، آلودگی آب، کم‌آبی، خشکی تالاب گاوخونی و رودخانه زاینده‌رود و افت شدید آب‌های زیر‌زمینی شده است.
روز جهانی زمین پاک هر ساله در 22 آوریل مصادف با دوم اردیبهشت در تمام دنیا برگزار می‌شود و به همه مردم یادآوری می‌کند که نباید سیاره خود 'زمین' را فراموش کنند.
6026/7150
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.