ناصر حاجیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حدود پنج هزار متر فضای سبز در شهر اصفهان وجود دارد و برای آبیاری این وسعت فضای سبز در طول سال به حدود 50 میلیون متر مکعب آب نیاز است.
وی با اشاره به نقش مهم فضای سبز در کالبد کلانشهر اصفهان بیان کرد: متوسط بارندگی در اصفهان سالانه 130 میلی متر است که با احتساب تبخیر 30 میلی متر، حدود 100 میلی متر آن به درون زمین فرو می رود اما به سفره های درونی نفوذ نمی کند.
این کارشناس امور آب با اشاره به مساحت 500 کیلومتری شهر اصفهان تصریح کرد : متاسفانه برنامه ای برای جمع آوری و استحصال آب های سطحی در شهر اصفهان وجود ندارد و این مهم باید در دستور کار مدیران شهری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بیشتر روان آب های انتقال یافته از پشت بام ها به معابر شهری به دلیل آسفالت بودن معابر تبخیر می شود، گفت: شهرداری اصفهان باید برنامه ای برای انتقال این آب ها به سفره های زیر زمینی داشته باشد تا بر اثر آن، چاههایی که از آنها برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود، آب مورد نیاز را داشته باشند.
حاجیان بهترین راهبرد برای انتقال این آب ها را حفر چاه هایی به عمق پنج یا 6 متر در کوچه ها و معابر شهری در فاصله های مشخص بیان و اضافه کرد : با حفر این چاه ها افزون بر اینکه روان آب های سرگردان به سفره های زیر زمینی منتقل می شود، از تخریب آسفالت معابر و نشست زمین در برخی مناطق شهر اصفهان جلوگیری خواهد شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به بارش های خوب روزهای اخیر در اصفهان ادامه داد : متاسفانه بسیاری از این بارش ها به دلیل تبخیر و غیر قابل نفوذ بودن به آب های زیر زمینی از بین رفتند و ما برنامه ای برای جمع آوری و استحصال آنها در کلانشهر اصفهان نداشته ایم.
وی از مدیران شهری خواست با بررسی این موضوع، نسبت به حفر چاه در مناطق شهری اصفهان و انتقال روان آب ها به سفره های زیر زمینی اقدام کنند.
به گفته وی هزینه حفر چاه در مناطق شهری اصفهان به منظور استحصال روان آب ها به مراتب کمتر از تامین آب از طریق اجرای طرح های دیگر است.
پنج هزار و 300 هکتار عرصه فضای سبز در شهر 2 میلیون نفری اصفهان وجود دارد که سه هزار و 650 هکتار آن در اختیار شهرداری است.
/6026/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.