به گزارش ایرنا، محمدعلی کاظمی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته حفاظت از منابع طبیعی در محل سالن اجتماعات این اداره کل افزود: این میزان در قالب 411 مورد تسهیلات، به سهامداران و مشارکت کنندگان در طرح های منابع طبیعی و به منظور توسعه طرح های آبخیزداری، اجرای طرح های بومگردی، کمپ های اقامتی، تولید نهال و فرآورده های دامی و گیاهان دارویی بوده است.
وی به فعالیت روبه رشد شرکت صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان از سال 91 تاکنون اشاره کرد و ادامه داد: در زمان حاضر این صندوق 46 سهامدار، 10 هزار و 500 عضو و 90 میلیارد ریال سرمایه دارد.
کاظمی با اشاره به فعالیت 30 تعاونی مرتبط با منابع طبیعی، عرصه ها و مراتع در استان، ادامه داد: تشکیل اتحادیه تعاونی های منابع طبیعی از دیگر فعالیت های امسال بود تا در این زمینه فعالیت های تخصصی بهره برداران منابع طبیعی، مرتعداران، بهره برداران محصولات فرعی و جنگلی و بیابانی افزایش پیدا کند.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به دیگر اقداماتی که با حمایت صندوق انجام شد، تصریح کرد: در سال جاری سه هزار و 679 تن بذر گندم، جو، بادام اسکوپاریا، قره داغ، موسیر و دیگر گیاهان جمع آوری و توزیع شد.
وی به تامین و توزیع 6 هزار تن جو و نهاده های دامی از ابتدای سال تاکنون اشاره و اضافه کرد: امسال همچنین یکهزار و 500 کیلوگرم آنغوزه و آویشن برداشت و در 32 هکتار زعفران، زرین گیاه، نعناع، کاسنی و دیگر محصولات کاشت شد.
به گفته او طی ماه های اخیر 186 هزار اصله نهال قره داغ، تاغ و اسکنبیل تولید و 10 میلیون لیتر آب شرب برای دام های استان تامین شد.
به گزارش ایرنا، 32 میلیون هکتار بیابان و 2.5 میلیون هکتار جنگل دست کاشت در کشور وجود دارد که 300 هزار هکتار آن در استان اصفهان جای گرفته است.
استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با 24 شهرستان، مساحتی معادل 10.7 میلیون هکتار دارد که بیش از 90 درصد از این مساحت را معادل 9.8 میلیون هکتار عرصه های منابع طبیعی و ملی و ازاین میزان حدود 403 هزار هکتار جنگل معادل (4 درصد) ، 6 میلیون هکتار مرتع معادل (64 درصد ) و 3 میلیون هکتار بیابان معادل ( 32 درصد) در بر گرفته است.
جنگل های استان اصفهان بطور عمده در دو شهرستان فریدونشهر با 40 هزار هکتار و سمیرم با 25 هزار هکتار قرار دارند و سرانه جنگل درکمتر از 0.1 هکتار است اما با وجود سطح کم از تنوع گونه ای خوبی ( 35 گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه 3.2 میلیون هکتار معادل 32 درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخش های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند، این اراضی مشتمل بر 16 کانون بحرانی فرسایش بادی است که حدود یکهزار 100 هزار هکتار از سطح استان را به خود اختصاص داده اند.
15 تا 21 اسفند با شعار 'منابع طبیعی بزرگترین سرمایه ملی' هفته منابع طبیعی نام گرفته است.
/6026/6020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.