محمود مدنیان محمدی روز دوشنبه به ایرنا گفت: در شهرستان نائین کاروانسرا‌های زیادی وجود دارد و میراث فرهنگی این آمادگی را دارد تا برای واگذاری کاروانسرا‌ها و آثار باستانی به بخش خصوصی با هدف مرمت، بازسازی و بهره برداری همکاری کند.
وی افزود: کاروانسرا اقامتگاهی بین راهی در قدیم بوده است که در مسیر شاهراه‌های اصلی قرار گرفته و از نظر معماری بیشتر آن‌ها چهارضلعی، دارای چهار برج و تیرکش در چهار گوشه با هدف دفاع از کاروانسراست.
مدنیان افزود: هر کاروانسرا با دری بزرگ رو به حیاط مرکزی رباط است که دورتا دور آن از چندین سالن برای سکونت مسافران و رهگذران واتاق‌هایی پیرامون آن برای اسکان افراد متمول و متشخص تشکیل شده که برخی از این کاروانسرا‌ها همانند رباط بلا باد دارای چند شاه نشین در بالای سر در ورودی برای حکام و خواص است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی نائین با اشاره به تلاش‌ها برای مرمت و احیای این کاروانسرا‌ها افزود: بازسازی و مرمت کاروانسرای بلاباد و واگذاری به بخش خصوصی در دست اجراست.
مدنیان گفت: علاوه بر این احیای رباط انارک با کمک بخش خصوصی، بازسازی کاروانسرای مشجری، واگذاری و مرمت کاروانسراهای رباط عباس آباد ، رباط نیستانک و نوگنبد در حال پیگیری است.
وی گفت: رباط شهداد جزو معدود آثار باستانی است که بیش از هشتاد درصد آن در گذر زمان تخریب و هم اینک در حد بازدید توریستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
شهرستان نائین با بیش از 1800 اثر تاریخی در140 کیلومتری شرق اصفهان قراردارد.
6022/ ت7136
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.