عبدالرضا مهاجری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هر ساله در حدود 2 هزار هکتار از عرصه های مرتعی این استان عملیات کشت به وسیله بذر انجام و در یکهزار هکتار از مناطق جنگلی عملیات احیا اجرا می شود.
وی اظهارداشت : برای اجرای این طرح ها حدود 20 میلیارد ریال اعتبار هزینه می شود که بیشترین بخش آن از صندوق توسعه ملی تامین می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان در خصوص گستره این طرح ها و همچنین گونه های کاشت شده اضافه کرد: اقدامات مرتبط با جنگل کاری در مناطقی مانند میمه، خوانسار، سمیرم، نطنز با درختچه هایی نظیر بادام آمارا، ارژن و اسکوپاریا انجام می گیرد.
مهاجری تصریح کرد : اروشیا، بروموس، کتیرا، موسیر، جاشیر و آگروپایرون اصلی ترین گیاه های کشت شده در مناطق مرتعی استان است که بخشی از آن استحصال شده و به فروش می رسد.
به گفته وی این گیاهان در مناطق استان که خشک و کم بارش است، بخوبی رشد می کنند و تکثیر می شوند و مشکلی با شرایط آب و هوایی این خطه ندارند.
وی خاطرنشان کرد: 600 هزار هکتار از مراتع استان نیاز به مراقبت خاص نیاز دارد و در برخی مناطق نیازمند احیاست، همچنین باید برای 690 هزار هکتار از اراضی بیابانی این خطه طرح های بیابان زدایی انجام دهیم.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان هزینه احیای هر هکتار مرتع را 2 میلیون ریال اعلام کرد و ادامه داد: احیای هر هکتار بیابان نیز 60 میلیون و احیا هر هکتار جنگل 5 میلیون ریال هزینه دارد.
مهاجری اضافه کرد: از وسعت اعلام شده تاکنون در 300 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان اصفهان نهال کاری انجام شده و این طرح ها بیشتر در مناطق اصفهان، کاشان، آران و بیدگل، بادرود، خور و بیابانک، و شهرهای اطراف اصفهان بوده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اضافه کرد: 42 هزار خانوار روستایی و عشایری در مراتع استان زندگی می کنند که 9 هزار و 600 خانوار را عشایر ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه تشکیل می دهد.
وی تعداد واحدهای دامی عرصه های مرتعی استان را 2 میلیون و 500 هزار واحد دامی اعلام کرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان بیان کرد: مراتع همچنین به طور ویژه پناهگاه اصلی حیات وحش به شمار می روند و نقش اساسی در تولید خاک، تولید مواد خام و ایجاد معادن ایفا می کنند.
وی با بیان اینکه هشت هزار گونه انواع گیاه و 300 گونه گیاهی دارویی، صنعتی و خوراکی در استان وجود دارد، تصریح کرد: افزون بر 300 هزار نفر در 800 هزار هکتار از طرح های عملیاتی مرتبط با این بخش به طور مستقیم در زمینه گیاهان دارویی حاصل از مراتع، مانند کتیرا، آنغوزه، کرفس کوهی، موسیر و باریجه اشتغال دارند.
به گفته او هرساله حدود 2 هزار و 500 تن انواع گیاهان دارویی به ارزش 160 میلیارد ریال از این استان به خارج کشور صادر می شود.
مهاجری ادامه داد : اصفهان بدلیل برخورداری از مناطق کوهستانی، بیابانی، مراتع و آب و هوای گوناگون گونه های گیاهی زیادی را در خود جای داده است و از این حیث در مقایسه با سایر استان ها در جایگاه ممتازی قرار دارد.
وی اظهارداشت: دست کم برای 30 هزار نفر مناطق جنگلی نشین این استان با هدف جلوگیری از قطع درختان آبگرمکن خورشیدی، تنور گازی و دیگر لوازم گرمایشی مورد نیاز توزیع می شود.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان 10 میلیون و 700 هزار هکتار مساحت دارد که 6 میلیون و 300 هزار هکتار از آن را مراتع تشکیل می دهد.
استان اصفهان سه میلیون و 200 هزار هکتار اراضی بیابانی دارد که یک میلیون و 300 هکتار از آن کانون های بحرانی فرسایش بادی و انتشار ریزگردهاست.
در این استان یکصد هزار هکتار جنگل زاگرسی متراکم بیشتر در مناطق سمیرم در جنوب استان و فریدونشهر در غرب اصفهان و 430 هزار هکتار جنگل های تنک ایرانی تورانی در شمال استان وجود دارد.
6020/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.