24 تا 30 آذر امسال به عنوان هفته پژوهش و فناوری و با شعار 'پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی ' نامگذاری شده است.
زهره متقی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پژوهش در فرآیند یادگیری به واقع یک نیاز همیشگی با سابقه طولانی، اما با رویکرد و قالبی نو در آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه در اصل، مقوله تدریس و یادگیری عرصه ای پژوهشی بشمار می آید ، اظهارداشت: بر این اساس گروه تحقیق و پژوهش آموزش و پرورش، پژوهش های موثر و مورد نیازی را که به رشد حرفه ای معلم و مهارت های تدریس کمک می کند در دستور کار خود قرار دارد.
متقی یادآور شد : در این راستا فعالیت های پژوهشی فرهنگیان استان در قالب هفت کارگروه خاص پیگیری و دنبال می شود.
وی این کارگروه ها را شامل، درس پژوهی، اقدام پژوهی، سواد رسانه ای، مستندسازی، جمع آوری ایده ها و طرح های خلاق، کارگروه تجربه نگاری و آزمون های بین المللی تیمز و پرلز برشمرد.

**درس پژوهی، روحیه کار گروهی را در معلمان تقویت می کند
رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش اصفهان ادامه داد: درس پژوهی یکی از کارگروه های مهم این بخش است که می تواند روحیه کارگروهی را در بین معلمان و در نهایت در مدارس تقویت و نهادینه کند.
وی اضافه کرد : یکی از مهمترین موانع توسعه حرفه ای معلمان، نبود روحیه کار گروهی با یکدیگر و فاصله بین نظریه و عمل است که درس پژوهی می تواند مدلی موثر در این زمینه باشد.
وی درباره فرآیند علمی درس پژوهی گفت: دراین شیوه معلمان، با حضور در گروه های کوچک و با تشکیل جلسات هم اندیشی پیرامون اهداف ومحتوای درس ها و مباحث چالش برانگیز به یک برنامه مقدماتی برای تدریس دست می یابند.
متقی، گسترش فرهنگ یادگیری در مدارس، مشارکت در تحول مستمر آموزش و یادگیری معلمان، ارائه مدلی اثر بخش برای آموزش و پژوهش در مدرسه، ارتقای روحیه کار گروهی معلمان و بازسازی مدرسه همانند سازمان یادگیرنده را در این مدل تحقیق مورد توجه دانست.

**اقدام پژوهی به معلمان امکان بررسی و تبیین وضعیت دانش آموزان را می دهد
وی با اشاره به کارگروه اقدام پژوهی به عنوان یکی از بخشهای مهم تحقیق و پژوهش آموزش و پرورش اصفهان گفت: این کارگروه به معلمان امکان بررسی، توصیف و تبیین وضعیت تحصیلی دانش آموزان را می دهد.
متقی ادامه داد: معلمان در قالب این کارگروه مسائل فراروی یاددهی و یادگیری در کلاس را شناسایی و ابعاد آن را بررسی و مستند می کنند.
وی اضافه کرد: معلمان پس از شناسایی منابع و علت بروز مسائل در ارتباط با یاددهی و یادگیری و طرح سؤال ها یا فرضیه به ارزشیابی اجرای راه حل گام های اقدام پژوهی می پردازند و سعی آنها بر یافتن بهترین شیوه برای بهبود و ضعیت تحصیلی دانش آموزان است.

**کارگروه سواد رسانه ای، کلیدی ترین موقعیت در ارتباط با خانواده هاست
رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش اصفهان، از دیگر کارگروه های فعال این گروه به سواد رسانه ای اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش دارای جمعیت بالایی از مخاطب است و ارتباط گسترده ای با خانواده ها دارد و بر این اساس کلیدی ترین موقعیت در ارتقای سواد رسانه ای است.
وی ادامه داد: در این راستا هر اقدامی در زمینه نیاز سنجی، بومی سازی و ارزیابی روش های سواد رسانه ای در آموزش و پرورش مورد اهمیت قرار دارد.
متقی تاکید کرد: مشارکت فعال مدیران و معلمان در امر تغییر و بازسازی مداوم نظام آموزش و پرورش در راستای سند تحول بنیادین، درک عمیق تر مدیران آموزشی از سواد رسانه ای و بکارگیری راهبردهای اثر بخش رسانه ها در ارتقای محیط آموزشی و فرهنگ سازی از جمله برنامه ها و اهداف این کارگروه است.

**تجربه نگاری، از رویکردهای مهم برای مدیریت دانش و یادگیری است
وی تجربه نگاری را مدلی دیگر از بخش پژوهش برشمرد و گفت: مستند سازی یا تجربه نگاری پژوهشی یکی ازرویکردهای مهم برای نیل به مدیریت دانش و یادگیری است که در آن سعی می شود تجربه زیستی شخصی به دانش عمومی مبدل شود.
متقی بیان کرد: مستند سازی شامل بیان مشاهدات، تجزیه و تحلیل، اندازه گیری، ثبت، مقایسه، تمثیل، طبقه بندی و همچنین تعریف عمل انجام شده است.

**کارگروه آزمون های بین المللی فرصت مهمی برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی است
وی با اشاره به فعالیت کارگروه آزمونهای بین المللی تیمز و پرلز، افزود: مطالعات بین المللی روندهای آموزش ریاضیات و علوم با عنوان 'تیمز' و مطالعات بین المللی پیشرفت سواد خواندن با نام 'پرلز' از مهمترین مطالعات تطبیقی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی است که تحت نظر انجمن بین المللی ارزشیابی تحصیلی انجام می شود.
متقی اظهارداشت: با هدف آشنایی معلمان با محتوا و نمونه سوالات ارزشیابی مطالعات تیمز و پرلز و تلاش برای ارتقای کیفیت عملکرد تحصیلی دانش آموزان، کارگروه تیمز و پرلز در این اداره کل مستقر است.
رئیس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش اصفهان با تاکید بر اینکه هفته پژوهش یک رویداد مهم علمی است گفت: برای این منظور برنامه های بسیاری در قالب جشنواره ها و نمایشگاه هفته پژوهش در استان برپا خواهد شد.
وی مهمترین برنامه های هفته پژوهش را نمایشگاه و همایش تجلیل از پژوهشگران برتر استان دانست و گفت: این جشنواره در دو بخش دانش آموزی و فرهنگیان دنبال می شود.
متقی تصریح کرد : در جشنواره دانش آموزی معرفی طرح های برتر و معرفی آنها به مرکز علمی تحقیقاتی و دستاوردها پیگیری می شود و همچنین با تعاملی که با دانشگاه های استان انجام گرفته در قالب 'روز درهای باز'، دانش آموزان می توانند از دانشگاهها بازدید کنند و با رشته ها و فعالیتهای دانشگاهی آشنا شوند.
اکنون حدود 40 پژوهش سرا در نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان اصفهان فعال است.
850 هزار دانش‌ آموز در بیش از پنج هزار مدرسه در استان اصفهان مشغول فراگیری تحصیل هستند.
6994/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.