به گزارش خبرنگار ایرنا، سید علیرضا مروجی روز سه شنبه در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان کاشان از فین، راوند و زیدی به عنوان سه منطقه کانونی بیماری سالک در منطقه نام برد و شمار مبتلایان به این بیماری در سال گذشته را 287 نفر اعلام کرد.
وی افزود: گزش پشه خاکی مهمترین روش سرایت بیماری سالک است که از جوندگانی مانند موش خونخواری می کنند؛ همچنین از سگ سانان و افراد مبتلا به این بیماری نیز قابل سرایت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: با توجه به اینکه پشه های خاکی بیشتر در زمان طلوع و غروب خورشید نیش می زنند، حفاظت فردی به ویژه در این اوقات جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری سالک بسیار موثر می باشد.
وی اضافه کرد: هزینه بهبود هر فرد مبتلا به بیماری سالک بین 15 تا 20 میلیون ریال می باشد و سالانه برای هزینه های مبارزه با این بیماری شامل سم پاشی، لانه کوبی و طعمه گذاری در منطقه سه میلیارد ریال نیاز است.
مروجی عنوان کرد: برای مبارزه و مهار بیماری سالک هیچ بودجه ای از وزارتخانه اختصاص نیافته و همه هزینه ها از محل اعتبارهای دانشگاه علوم پزشکی پرداخت می شود.
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در ادامه گفت: 2 نوع سالک شهری و روستایی در این منطقه وجود دارد که سالک روستایی در موش و جوندگان و سالک شهری در سگ سانانان و انسان های بیمار بیشتر است.
جواد رجبی، پراکندگی این بیماری را بیشتر در حاشیه کویر شهرستان های کاشان و آران و بیدگل عنوان کرد و افزود: سن سن، آب شیرین و مشکات از جمله مناطق روستایی کاشان هستند که بیماری سالک در آنها وجود دارد.
وی بیان کرد: 80 درصد مبتلایان به بیماری سالک که به مرکزهای درمانی مراجعه کردند، روستاییان بودند و البته برخی افراد که به کانون های بیماری سفر کرده بودند نیز به سالک مبتلا شدند.
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان یادآور شد: برای جلوگیری از شیوع این بیماری در مناطق روستایی با جونده ها مبارزه می شود و در مناطق شهری نیز عملیات سم پاشی در مخروبه ها و خانه های اطراف کسانی که دچار بیماری سالک شدند، ادامه دارد.
وی تشریح کرد: امسال در راستای مبارزه با بیماری سالک افزون بر عملیات سم پاشی در 969 هزار مترمربع از مناطق شهری، افزون بر 10 هزار هکتار از مناطق روستایی شمال استان اصفهان نیز طعمه گذاری شده است.
رجبی تصریح کرد: تخصیص نیافتن بهنگام اعتبارها علت اصلی انجام نشدن عملیات جونده کشی و سم پاشی است و از این رو عملیات جونده کشی نیز بجای چهار بار، 2 بار انجام شد.
وی، درمان دارویی و کرایوتراپی را از جمله اقدام های دانشگاه علوم پزشکی کاشان برای مبارزه با بیماری سالک برشمرد و گفت: وجود کانون های آلوده به بیماری سالک از جمله در منطقه موسوم به آقاعلی عباس، بلاتکلیفی مخروبه های درون محدوده شهری، وضعیت دفن زباله، نخاله و فاضلاب در مناطق آلوده و کمبود دارو از جمله چالش های پیش روی مبارزه با این بیماری است.
به گزارش ایرنا، سالک نوعی بیماری پوستی است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان سرایت می کند و عامل آن انگلی به نام لیشمانیا می باشد.
چند هفته پس از گزش علائم سالک بروز می کند که شامل ایجاد تورم و زخم در محل گزش است که البته پس از نزدیک به 6 ماه علائم بیماری به طور معمول فروکش کرده اما اثر نامناسبی بر روی پوست برجای می ماند.
استفاده از پشه بند در هنگام خوابیدن در فضای آزاد، نصب توری بر درب ها و پنجره ها، خودداری از نگهداری دام و طیور در واحدهای مسکونی، خودداری از انباشتن و ریختن فاضلاب، خاکروبه و نخاله های ساختمانی یا کودهای حیوانی در نقاط مسکونی، جمع آوری سگ های ولگرد و مبارزه با جوندگان برای مقابله با شیوع سالک توصیه شده است.
جمعیت افزون بر 468 هزار نفری شهرستان های کاشان و آران و بیدگل زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
6136/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.