به گزارش خبرنگار ایرنا، شهردار کاشان روز پنجشنبه در این آیین گفت: برای بهسازی و بازآفرینی میدان کمال الملک با وسعت سه هزار و 600 مترمربع به عنوان بزرگترین میدان شهر و عمارت کوشک، در مجموع 40 میلیارد ریال از محل اعتبارهای شهرداری هزینه شد.
سعید ابریشمی راد، معماری کوشک کمال الملک را الهام گرفته از معماری تاریخی اسلامی کوشک باغ فین دانست و افزود: این بنا در دل میدان کمال الملک در جوار مسجد آقابزرگ و بازار تاریخی شهر کاشان قرار دارد و به همین علت همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
وی در ادامه بیان کرد: هنر زبان بیان احساسات و موثرترین ابزار انتقال مفاهیم فرهنگی است و توجه به این مهم، اصلی ترین مولفه ماندگاری تمدن ها می باشد.
شهردار کاشان اضافه کرد: اگر خود را خادم شهروندان می دانیم، در راستای رسالت و مسئولیتی که بر عهده داریم باید احترام و کرامت هنر و هنرمند را حفظ کنیم.
به گزارش ایرنا، همچنین در ادامه این آیین تفاهم نامه خواهرخواندگی کاشان و نیشابور از سوی شهرداران این شهرها به امضا رسید و از سردیس کمال الملک، صنیع الملک، رضا عباسی، سهراب سپهری و محمد افسری از مفاخر و مشاهیر این شهرستان در میدان کمال الملک نیز رونمایی شد.
محمد غفاری ملقب به کمال الملک، یکی از مشهورترین و پر نفوذترین شخصیت‌های تاریخ هنر معاصر ایران و نامی ترین فرد خاندان غفاری در کاشان بود.
وی پنجم مهر 1226 در خانواده‌ای هنرمند در روستای کله واقع در 45 کیلومتری کاشان به دنیا آمد و در دوره تحصیل رشته نقاشی در مدرسه دارالفنون به عنوان نقاش دربار از سوی ناصرالدین شاه قاجار استخدام شد.
کمال الملک در مدت حضورش در دربار 170 اثر خلق کرد که معروف‌ترین آنها 'تالار آینه' نام دارد.
وی پس از مخالفت با خواسته های شاه وقت در سال 1307، به حسین آباد نیشابور تبعید شد و پس از 12 سال رنج و بیماری در سال 1319 دارفانی را ترک کرد.
غفاری در کنار بارگاه عطار نیشابوری به خاک سپرده شده است.
6136/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.