به گزارش ایرنا، امیر طیبی نژاد روز شنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از شهرک صنعتی شکوهیه قم گفت: با وجود شرایط سخت اقتصادی شاهد رشد سرمایه گذاری های بخش خصوصی در شهرک های صنعتی استان هستیم و در سال 96 رتبه سوم کشور از حیث واگذاری اراضی به منظور تاسیس واحدهای صنعتی، به قم اختصاص یافت.
وی افزود: سال گذشته، 189 هکتار زمین به صنعتگران متقاضی فعالیت در قم واگذار و 146قرارداد با سرمایه گذاران منعقد شد که این نشان دهنده رشد چشمگیر سرعت سرمایه گذاری در استان است و نتایج آن در بخش تولید و اشتغال به زودی نمایان می شود.
وی همچنین ادامه داد: در سال 96، 119 طرح صنعتی در شهرک های صنعتی قم به بهره برداری رسید و میزان جذب اعتبارات استانی به منظور پاسخگویی به نیازهای سرمایه گذاران، افزایش قابل توجهی یافت.
طیبی نژاد، نزدیکی به تهران و درنظر گرفتن برخی معافیت های مالیاتی در شهرک های صنعتی قم را از جمله عوامل جذب سرمایه گذاران دانست و گفت: در سال جاری بیش از 500 میلیارد ریال طرح زیرساختی در شهرک های صنعتی قم اجرا می شود تا امکانات بیشتری در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.
وی بیان کرد: آبرسانی به شهرک صنعتی الغدیر و اجرای پل روگذر شهرک صنعتی شهاب از جمله مهمترین طرح هایی است که به منظور افزایش رضایتمندی سرمایه گذاران در مجموعه شهرک های صنعتی قم انجام می شود.
وی ادامه داد: همچنین 10 هکتار زمین در شهرک های صنعتی در اختیار خوشه سوهان استان قرارخواهد گرفت تاکارگاه های سوهان پزی به شکل متمرکز در منطقه ای مشخص مستقر شوند و از پراکندگی آنان در سطح شهر جلوگیری به عمل آید.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قم با بیان این که سال گذشته خوشه سوهان قم رتبه دوم کشور را در زمینه توسعه خوشه های صنعتی به دست آورد، گفت: برای افزایش ماندگاری این محصول که منجر به درآمدزایی بیشتر کارگاه های تولید سوهان می شود، باهمکاری مراکز عملی تحقیقات گسترده ای به عمل آمد و هم اکنون مدت ماندگاری آن به بیش از 6 ماه افزایش یافته است.
وی ادامه داد: همچنین برای گسترش فعالیت خوشه های صنعتی قم، 2 خوشه انگشتر سازی وتراش سنگ های قیمتی و خوشه پوشاک به مجموعه خوشه های صنعتی استان اضافه شد تا ظرفیت های اقتصادی این بخش ها به شکل مطلوب آزاد شود.
طیبی نژاد گفت: در بخش کهک قم، بیش از 50 کارگاه تولیدی پوشاک به خصوص در زمینه پوشاک زمستانی فعالیت می کنند که تولیدهای این واحدها بخش عمده ای از نیاز بازارهای داخلی را پوشش می دهد و اگر حمایت از این واحدها با تشکیل خوشه پوشاک افزایش یابد می توان سطح درآمدهای اقتصادی استان از این محصول را به نحو چشمگیری افزایش داد.
وی افزود: تشکیل نواحی صنعتی تخصصی در زمینه تولید پوشاک، فنر، سبزیجات و ذغال در اطراف مناطق روستایی استان به منظور تثبیت و افزایش اشتغال در این مناطق در حال انجام است.
وی در ادامه به ظرفیت های خوشه چوب و مبل قم اشاره و بیان کرد: همچنین بیش از چهار هزار واحد تولیدی در زمینه تولید محصولات چوبی و مبلمان در قم فعالیت می کنند و بیش از 60 درصد تولید مبلمان کشور در این استان صورت می گیرد.
12 خوشه فعال صنعتی در قم شناسایی شده اند که از این تعداد فعالیت اجرایی پنج خوشه آغاز شده و 2 خوشه نیز در سال جاری وارد چرخه کار اقتصادی می شوند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قم در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل کلینیک بررسی مشکل های تولیدکنندگان در شهرک صنعتی شکوهیه قم اشاره کرد و گفت: در این کلینیک که به زودی به بهره برداری خواهد رسید مشکل صنعتگران توسط نمایندگان و مسئولان دستگاه های اقتصادی بررسی و راه حل های رفع آن ارائه خواهد شد.
وی افزود: همچنین سامانه بهین یاب برای پرداخت تسهیلات رونق تولید و سامانه کارا برای پرداخت تسهیلات اشتغال فراگیر روستائیان برای متقاضیان فعالیت های تولیدی و صنعتی باز است و آنان می توانند از امتیازات درنظر گرفته شده در این بخش ها، استفاده کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر،چاپ و نشر،سلفچگان، محمود آباد،ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است و شهرک صنعتی شکوهیه به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی قم با بیش از یک هزار هکتار مساحت در کیلومتر12 جاده قدیم قم - تهران واقع شده و 72 درصد سرمایه گذاری صنعتی استان با اعتباری بیش از 23 هزار و 476 میلیارد ریال در این شهرک است.
7405/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.